به گزارش سرویس بورس مشرق، در اولین روز هفته شاخص کل بورس ۸ هزار و ۱۷۲ واحد نزول کرد و به رقم یک میلیون و ۱۶۹ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز ۳۲۹ واحد پائین آمد و در رقم ۴۳۰ هزار و ۹۳۵ واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس نیز ۷۹ واحد افت کرد و به رقم ۱۶ هزار و ۹۰۵ واحد رسید.
در پایان معاملات روز شنبه، ۵۲ نماد رشد قیمت و ۳۵۷ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۷۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشتر بخوانید:
سرکوب انگیزه در بورس تهران
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکتهای نفت سپاهان (شسپا)، ایران مرینوس (نمرینو) و نفت بهران (شبهرن) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای رایان هم افزا (رافزا)، برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند) و توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای وتجارت (بانک تجارت)، سغرب (سیمان غرب) و وبملت (بانک ملت) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه پاسارگاد (بپاس)، شرکت صنعتی مینو (غصینو) و سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز یکشنبه است. در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه ۴ هزار و ۵۶ میلیارد تومانی بسته شد که ۸۴۲ میلیارد تومان بیشتر از رقم مازاد عرضه روز چهارشنبه است.
رشد ارزش صفهای فروش
در پایان معاملات شنبه ۳۶۳ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۱۸ بود. دیروز ارزش صفهای خرید نسبت به روز چهارشنبه ۵ درصد کاهش یافت و به رقم ۲۰۵ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز ۲۴ درصد افزایش یافت و ۴ هزار و ۲۶۱ میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز شنبه شرکت دارویی برکت (با نماد معاملاتی برکت) بیشترین صف خرید را داشت. برکت با صف خرید ۸۲ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از برکت، غگیلا (پگاه گیلان) و شصدف (شرکت صنعتی دوده فام) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
دیروز بیشترین صف فروش نیز به اپال (فراوری معدنی اپال کانی پارس) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۴۴ میلیارد تومانی داشت. پس از اپال، دی (بانک دی) و خساپا (سایپا) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در اولین روز کاری هفته شاخص کل بورس باز هم ریزش کرد و سطح حمایت یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحدی را شکست. پیش از این تحلیلگران تکنیکی این سطح حمایت را بسیار مهم میدانستند و معتقد بودند در صورت شکسته شدن، این سطح به عنوان سطح مقاومت عمل خواهد کرد و در آینده شاخص به سختی از این رقم بالاتر خواهد آمد.
با آن که پس از تغییر دامنه نوسانْ روند نزولی شاخص آهستهتر شده است اما این روند تدریجی تنها تعدیلات قیمتی را زمانبر کرده و بازار را دچار فرسایش کرده است. شاخص کل تا پایان معاملات دیروز نسبت به روز اجرای دامنه نوسان نامتقارن (۲۵ بهمن ماه) حدود ۹۳ هزار واحد کاهش یافته است.
روز شنبه که شاخص از سطح یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحد پائینتر آمد، برای دومین بار بورس یک سطح حمایت دیگر را شکست. پیش از این سطح حمایت یک میلیون و ۲۱۰ هزار واحد در معاملات ششم اسفند شکسته شده بود. تحلیلگران تکنیکی سطح حمایت بعدی را یک میلیون و ۱۳۰ هزار واحد معرفی میکنند.
با توجه به تداوم روند نزولی شاخص و مقاومتهای قدرتمندی که در بازار وجود دارد به نظر میرسد شاخص در یک روند تدریجی به سوی سطح حمایت بعدی نزول خواهد کرد. خصوصا اینکه هنوز بورس با بیاعتمادی و خروج سهامداران حقیقی روبهرو است. دیروز برای پانزدهمین روز کاری متوالی شاهد خروج پول حقیقی بودیم و ۶۸۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد و سهامداران حقیقی همچنان بیش از آن که بخرند، میفروشند.
منبع:اقتصادنیوز