سیاست بایدن در آمریکای لاتین/ ترکیبی از برنامه های ترامپ و اوباما

رئیس حوزه روابط خارجی در بخش نظارت بر تجارت‌های بین‌المللی دانشگاه ملی آرژانتین معتقد است که سیاست «جو بایدن» در خصوص آمریکای لاتین، ترکیبی از برنامه های ترامپ و اوباما خواهد بود.

به گزارش مشرق، روابط واشنگتن با کشورهای حوزه آمریکای لاتین بویژه در سالهای اخیر همواره یکی از چالش‌های سیاست خارجی دولت‌های آمریکا بوده و دولت واشنگتن به ریاست جو بایدن نیز به نظر می‌رسد از این قاعده مستثنی نباشد.

منطقه آمریکای لاتین زمانی به عنوان حیاط خلوت آمریکا محسوب می‌شد اما امروز برخی دولت‌های این منطقه از جمله کوبا، ونزوئلا، بولیوی و نیکاراگوئه به دلیل سیاست‌های ضداستکباری، به چالش جدی برای پیشبرد سیاست‌های توسعه طلبانه واشنگتن در آمریکای لاتین تبدیل شده‌اند.

جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا، پیشتر طی اظهارنظری گفته بود: مقامات دولت کنونی آمریکا باید در جریان باشند که بی کفایتی و بی توجهی ترامپ نسبت به آمریکای لاتین و حوزه کارائیب پایان خواهد یافت.

این در حالی است که تحقق این وعده از سوی بایدن آسان نخواهد بود چون چین طی سالهای اخیر سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در آمریکای لاتین داشته و وام‌های با نرخ بهره کم به کشورهای این منطقه داده است.

پروفسور استرزر: در خصوص ونزوئلا، بایدن بر فشارهای آمریکا بر دولت نیکلاس مادورو و حمایت از رقیب او یعنی خوان گوایدو ادامه می‌دهد

بایدن زمانی که در دولت اوباما به عنوان معاون مشغول به کار بود ۱۵ سفر را به آمریکای لاتین انجام داد که از جمله آن سفر ۶ روزه به برزیل، کلمبیا و ترینیداد و توباگو بود.

بایدن در دولت اوباما نقش ویژه ای را در خصوص آمریکای لاتین ایفا می‌کرد، در حالی که جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا عمدتاً بر موضوعات خاورمیانه متمرکز بود. حتی در دورانی که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بود، یعنی دولت اول اوباما، بایدن نقش ویژه‌ای را در امور مربوط به اختلافات داخلی کلمبیا ایفا کرد.

حال سوال این است که با چنین سابقه‌ای، رئیس جمهور آتی آمریکا چه سیاستی را در منطقه مجاورت خود خواهد داشت و آیا از سیاست‌های ترامپ بازگشته و به دوران اوباما خواهد رسید یا نه.

برای تحلیل بهتر سیاست‌های جدید آمریکا در حوزه آمریکای لاتین، با «سباستین استرزر» به گفتگو نشستیم.

استرزر رئیس حوزه روابط خارجی در بخش نظارت بر تجارت‌های بین‌المللی دانشگاه ملی آرژانتین است. وی سابقه فعالیت در آسیا گلوبال مدیا و کشورهای حوزه «آ سه آن» را نیز دارد.

این کارشناس حوزه آمریکای لاتین در تحلیل سیاست‌های جدید ایالات متحده برای این منطقه گفت: انتظار می‌رود سیاست جدید بایدن در قبال آمریکای لاتین در مقایسه با دوره ترامپ بر پایه همکاری بیشتر استوار بوده و تاکید بیشتری بر موضوعات مربوط به تغییرات اقلیمی، حقوق بشر، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم وجود داشته باشد. همچنین، آمریکا با توجه به ویروس کرونا همکاری را نه تنها برای یک مسئله بهداشتی بلکه یک مسئله اقتصادی مورد توجه قرار می‌دهد: ایالات متحده به شرکای تجاری خود در منطقه نیاز دارد و این برنامه از مکزیک شروع می‌شود.

استرزر در خصوص اهمیت رابطه با مکزیک برای آمریکا گفت: بطور دقیق‌تر روابط با مکزیک یکی از محورهای سیاست خارجی بایدن در آمریکای لاتین خواهد بود.

وی در مورد رویکرد بایدن در خصوص ونزوئلا با توجه به تلاش‌های آمریکا برای سرنگون کردن دولت قانونی نیکلاس مادورو گفت: در خصوص ونزوئلا، بایدن بر فشارهای آمریکا بر دولت نیکلاس مادورو و حمایت از رقیب او یعنی خوان گوایدو ادامه می‌دهد و از طرف دیگر، تحریم‌های اقتصادی علیه دولت فعلی ونزوئلا را حفظ خواهد کرد، از این نظر، من تغییرات بزرگی را در خصوص سیاست‌های آمریکا در قبال ونزوئلا تصور نمی‌کنم.

پروفسور استرزر، در پاسخ به این پرسش که بایدن در برخورد با کوبا به شیوه باراک اوباما یعنی تأمل با هاوانا بازگشته یا آنکه مسیر دونالد ترامپ یعنی تشدید فشارها بر کوبا را در پیش می‌گیرد نیز گفت: در مورد کوبا، علی رغم این واقعیت که ایده بایدن می‌تواند در کاهش محدودیت‌ها و تحریم‌های اعمال شده علیه دولت هاوانا اعمال شود اما حقیقت آن است که هنوز در داخل آمریکا فشارهایی برای ادامه تحریم‌ها علیه هاوانا وجود دارد، با این وجود من فکر می‌کنم که پیشرفت‌هایی در روابط دو کشور رخ بدهد.

استرزر: باید پذیرفت که حتی با حضور باراک اوباما در دولت ایالات متحده، روابط نزدیک چین و روسیه در آمریکای لاتین وجود داشته است

رئیس حوزه روابط خارجی دانشگاه ملی آرژانتین، در پاسخ به این پرسش که در دوره بایدن رقابت آمریکا با چین و روسیه در حوزه آمریکای لاتین چگونه خواهد بود گفت: از آنجا که دونالد ترامپ توجه کمی به آمریکای لاتین داشت و همکاری چندانی با کشورهای این منطقه وجود نداشت، هم روسیه و هم چین با آگاهی از این موضوع از فرصت استفاده کرده و روابط متقابل خود با کشورهای آمریکای لاتین را گسترش دادند؛ از حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری و تجارت گرفته تا ارتباطات، همکاری در بخش انرژی و همکاری نظامی و اخیراً نیز کمک به مبارزه با ویروس کرونا که عمدتاً از طریق واکسن‌های روسی و چینی بوده است.

استرزر در ادامه گفت: با این حال باید پذیرفت که حتی با حضور باراک اوباما در دولت ایالات متحده، روابط نزدیک چین و روسیه در آمریکای لاتین وجود داشته است.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس