کد خبر 119884
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۴

نخست وزیر اسبق فرانسه در سخنانی در دانشکده روابط بین الملل با اشاره به اینکه بحران اقتصادی در منطقه یورو از جایی غیر از اروپا آغاز شده، تاکید کرد که بحران اقتصادی منجر به وجود آمدن مشکلات سیاسی در اروپا شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، "میشل روکار" نخست وزیر اسبق فرانسه در نشستی که در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه با موضوع بررسی ابعاد بحران اقتصادی در اروپا برگزار شد به سخنرانی پرداخت و تاکید کرد که بحران اقتصادی در اروپا منجر به مشکلات سیاسی نیز شده است.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین مصطفی بروجردی، رییس دانشکده روابط بین الملل ضمن خیرمقدم به روکار، پیروزی سوسیالیست‌های فرانسه در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور را به وی تبریک گفت و همچنین توضیحاتی درباره دانشکده روابط بین الملل به وی داد.

بحران اقتصادی در منطقه یورو از جایی غیر از اروپا آغاز شده است

 روکار نیز با تشکر از استقبال گرم مقامات ایرانی، سخنرانی در دانشکده روابط بین‌الملل را فرصتی برای گفت‌وگو و تبادل نظر در "قلب تفکر دیپلماتیک" ایران دانست.

وی با اشاره به حضور دو روزه خود در تهران تأکید کرد که در طی روزهای اخیر درباره مسائل مختلفی از جمله مسئله هسته‌ای، سیاسی و دوجانبه نشست داشته ولی حضور در دانشکده روابط بین الملل ویژگی‌های خاصی دارد.

نخست وزیر اسبق فرانسه با اشاره به اینکه بحران اقتصادی در منطقه یورو از جایی غیر از اروپا آغاز شده تأکید کرد که این درحالی است که کشورهای اروپایی متوجه اصلی نتایج بحران هستند.

وی با اشاره به عدم اطمینان و تردیدهای موجود بین قدرت‌های جهانی برای حل بحران تصریح کرد که امروز در کشورهای جهان یک درک مشترک وجود دارد و آن درک این است که یک بحران همه جهان را تهدید می‌کند.

روکار در ادامه افزود: درک مشترک در مورد بحران جهانی در کشورهایی همچون چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل که آینده‌ای روشن دارند کمتر است؛ چرا که این کشورها کمتر با بحران درگیر هستند.

وی با اشاره به اینکه ایران نیز جزء کشورهایی است که آینده‌ای روشن برای خود در نظر دارد، تأکید کرد که این کشورها بحران کنونی را بحران اروپای قدیمی می‌دانند نه بحران جهانی و این در حالی است که این بحران متوجه همه است و همه دنیا با این قضیه درگیر هستند.

طبقه جدیدی از فقرا در کشورهای پیشرفته به وجود آمده است

 عضو حزب سوسیالیست فرانسه با بیان اینکه فرانسه در یک دهه اخیر رشد اقتصادی کمی داشته، ابراز داشت: دیگر کشورها نیز مانند فرانسه رشد نزدیک به یک درصد را در دهه اخیر تجربه کرده‌اند.

  وی در ادامه با اشاره به اینکه اولین و اصلی ترین نتیجه بحران اقتصادی و کاهش رشد گسترش بیکاری است، تأکید کرد که در کشورهای غربی مشاغلی به وجود آمده که حبابی است و اطمینانی در آن وجود ندارد.

نخست وزیر سابق فرانسه افزود: طبقه کارگری با مشاغل غیرمطمئن در اروپا دارای درآمد پایینی هستند که به آنها اجازه نمی‌دهد زندگی عادی داشته باشد و این در حالی است که در دهه 80 و 60 میلادی در کشورهای غربی چنین شرایطی وجود نداشته است و مشاغل شرایط خوبی داشت.

وی در ادامه اظهار داشت: امروز در بین 15 تا 20 درصد جزء‌این طبقه کارگری جدید از کارهای غیرمطمئن برخوردار هستند. این رقم در انگلستان بین 20 تا 25درصد است و موجب شده تا طبقه جدیدی از فقرا در کشورهای توسعه یافته به وجود بیاید که نه تنها کار ندارند و دچار اشتغال بی‌ثبات هستند بلکه درآمدی هم ندارند، به واقع ما شاهد حضور طبقه جدید فقرا در کشورهای پیشرفته هستیم.

روکار گفت: این مسئله باعث شده که تأثیراتی بر سیاست بگذارد به عنوان مثال در آمریکا 60درصد مردم هیچ وقت رأی نمی‌دهند یا در اروپا مردم بحران را از سیستم حاکم می‌دانند، در بسیاری از کشورهای مهم اروپایی مردم رأی منفی به قانون اساسی اتحادیه اروپا دارند و از سوی دیگر ما شاهد ظهور احزاب و عوام‌فریب دست راستی هستیم.

شکل گیری احزاب فاشیستی در سراسر اروپا نتیجه بحران اقتصادی است

 وی ابراز داشت: هیتلر پس از بحران شبیه به بحران امروز و با رأی مردم به قدرت رسید. ظهور احزاب خطرناک فاشیستی در سراسر اروپا نتیجه بحران اقتصادی است.

نخست وزیر سابق فرانسه با اشاره به نقش سهامداران و بورس بازان در ایجاد بحران اظهار داشت که یکی از نقاط آغاز بحران جایی بوده که سهامداران با تشکیل اتحادیه‌ها تلاش کردند امتیازهای بیشتری به دست بیاورند و با قطع بودجه‌های تحقیقاتی کاهش حقوق و اخراج کارگران نقشی مهم در ایجاد بحران داشتند چرا که آنها به دنبال دریافت سود بیشتر بودند.

وی در ادامه گفت:‌ صاحبان صنایع 300 تا 400 برابر کارکنان حقوق دریافت می‌کنند در حالی که این رقم در گذشته تنها 40 برابر بوده است. زمانی که بحران در آمریکا با ورشکستگی بانک "لمن برادرز" آغاز شد کشورهای اروپایی برای مهار اروپا سراسیمه تلاش کردند با وام‌هایی که از مردم می‌‌گرفتند، سیستم اقتصاد مالی را سرپا نگه دارد.

کشورهای پیشرفته هنوز درباره حل بحران اقتصادی به توافق نرسیده‌اند

 روکار افزود: نگرانی اصلی امروز در اروپا این است که ورشکستگی کشور مانند فیتیله عمل کند و الا مبلغ بدهی یونان برای یورو بالا نیست. چون یورو فاقد سیستم تصمیم گیری سریع است مذاکراتی طولانی شکل گرفته تا به اجماعی در این باره برسد. به واقع کشورهای پیشرفته درباره چگونگی حل بحران بازسازی سیستم اشتغال ، کاهش فعالیت‌های مالی بین‌المللی و ایجاد تعادل جدید در سیستم  هنوز به توافق نرسیده اند.

وی تأکید کرد که این عدم توافق باعث ایجاد فضایی عصبی و انگیزشی شده که در پی بحران مالی شکل گرفته است و کشورهای غربی در حالی که در حالت عادی با مسئله هسته‌ای ایران برخورد کنند در وضعیت انگیزشی به این مسئله پرداختند.

روکار در بخشی از این سخنرانی با اشاره به بحران در نظام جهانی و کشورهای غربی گفت: سردمداران نظام جهانی آماده یک بحران جدید نیستند.

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب اسلامی ایران درباره حرام بودن تولید، نگهداری و استفاده از سلاح هسته‌ای تأکید کرد که کشورهای غربی در شرایط عادی به مسئله هسته ای ایران نمی‌پردازند.

غول مجروح غرب هنوز قدرت دارد

 نخست وزیر اسبق فرانسه افزود: با توجه به شرایط بحران در کشورهای غربی با وضعیتی عصبی با مسئله هسته‌ای برخورد می‌شود به جای اینکه این مسئله در حالت عادی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه همه طرفها در وضعیت دشواری قرار دارند تأکید کرد که هرگونه اقدام عصبی و انگیزشی می‌تواند خطرناک باشد.

روکار در بخش دیگری از اظهارات خود تأکید کرد که پیوستن ایران به باشگاه‌های هسته‌ای به خودی خود خوب است. ولی اشاعه فعالیت‌های هسته‌ای در بخش‌های نظامی خطرناک است و لازم است برای اعتمادسازی سیستم‌های بازرسی قابل اعتماد مورد استفاده قرار گیرد.

روکار در بخش‌های پایانی صحبت‌های خود [به شوخی] گفت: شما می‌توانید خوشحال باشید چرا که غربی‌های مادی‌گرا به خاطر گناهان خود مبتلا به این بحران شده‌اند ولی دقت داشته باشید که غول مجروح غرب هنوز قدرت دارد.

در بخش‌های پایانی این نشست "مهدی دانش یزدی" معاون اسبق نمایندگی ایران در سازمان ملل و استاد دانشکده روابط بین الملل در پاسخ به برخی از اظهارات روکار گفت که بحران اقتصادی غرب تنها مسئله اقتصادی صرف نبوده و دارای ریشه‌های سیاسی مانند دو جنگ آمریکا در منطقه خاورمیانه بوده است که نخست وزیر سابق فرانسه نیز اظهارات وی را تا حدی تأیید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس