به گزارش مشرق، حسین کیوانی، ویروس شناس در این خصوص توضیح داد: هنوز شواهد علمی محکم و متقاعد کنندهای برای اینکه بگوییم ویروس کرونا موسوم به کرونای انگلیسی قدرت کشندگی بیشتری دارد، به دست نیامده است.
وی بیان داشت: هرچند مطالعهای در این زمینه انجام گرفته، اما اینطور نیست که بگوییم این ویروس قدرت کشندگی بالاتری پیدا کرده است.
سرایتپذیری بیشتر کرونای انگلیسی تا ۷۰ درصد بیشتر از سایر انواع ویروسها
این ویروسشناس بیان داشت: سرایت پذیری بیشتر کرونای انگلیسی تا ۷۰ درصد بیشتر از سایر انواع ویروس است و این مساله مورد تایید مجامع علمی است. به عبارتی این ویروس راحت تر وارد سلول های بدن انسان می شود و این قابلیت ویروس سبب تکثیر بیشتر و در نهایت انتشار بیشتر ویروس در جامعه می شود.
کیوانی با اشاره به اینکه قدرت سرایت این گونه ویروس کرونا بیشتر است، گفت: وقتی قدرت سرایت بیشتر است، طبیعتا افراد بیشتری آلوده میشوند و احتمال اینکه مرگ و میر در این شرایط بالاتر برود، وجود دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اینکه شایع شده آنهایی که مبتلا به ویروس انگلیسی میشوند بعد از سه روز فوت می کنند، هیچ پایه علمی ندارد و تنها رعب و وحشت کاذب در افراد جامعه ایجاد میکند.
وی بیان داشت: افرادی که بیماریهای زمینه ای دارند، بیشتر در معرض خطر هستند و باید مراقبت جدیتری از خود داشته باشند؛ چراکه این عامل در بروز آسیبهای جدی و فوت بیماران نقش اساسی دارد.
کیوانی با اشاره به اینکه نباید ترس بیمورد در مردم ایجاد کرد، گفت: ویروس کرونا از آنفلوآنزا مسریتر است و باید رعایت کنیم که تعداد افراد مبتلا در جامعه به طور ناگهانی افزایش نیابند تا نظام بهداشت و درمان ما بتواند پاسخگوی کسانی باشد که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند.