به گزارش مشرق، چند ماه از شیوع ویروس جهش یافته کرونا در کشور میگذرد و گسترش این ویروس در شهرهای مختلف، باعث نگرانی مقامات بهداشتی کشور شده است؛ سخنگوی ستادملی مقابله با کرونا، با بیان اینکه سوش غالب کرونا در کشور در حال تبدیل به ویروس جهش یافته انگلیسی است، هشدار داده است که این ویروس، تعداد افراد بیشتری را مبتلا میکند.
بیشتر بخوانید:
شاهد خیز جدید کرونا در کشور هستیم
با وجود اعلام مخالفت وزارت بهداشت با سفرهای نوروزی، این سفرها به اکثر شهرهای کشور انجام شد به طوری که سخنگوی نیروی انتظامی از افزایش ۸۹ درصدی ترددهای بین جادهای در کشور طی نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
نمکی با اعتراض نسبت به این مسئله، علت برقراری سفرهای نوروزی را اقتصاد گردشگری دانست؛ همین سفرها منجر به افزایش شهرهای نارنجی و قرمز در کشور شد؛ نقشه رنگبندی شهرهای کشور از ۱۴ فروردین در تصویر زیر آمده است.
بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، مسافرت "از" و "به" شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع و مشمول جریمه است؛ تردد پلاکهای غیربومی در شهرهای قرمز یک میلیون تومان و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه در بر خواهد داشت.
در مناطق نارنجی یک سوم کارمندان مشاغل ضروری باید به صورت دورکاری کار خود را انجام دهند و سایر ادارات هم باید با نیمی از کارمندان خود به صورت دورکاری فعالیت کنند.
در شهرهای قرمز، حضور کارمندان ادارات ارائهدهنده خدمات مهم به نصف کاهش پیدا میکند و یک دوم کارمندان باید به صورت دورکار، امور مربوطه را انجام دهند. در سایر اداراتی که خدمات غیرضروری ارائه میدهند، دو سوم کارمندان به صورت دورکار، کارهای مربوطه را باید انجام دهند.
تردد شبانه در تمام شهرهای کشور از ساعت ۲۲ شب تا ۳ بامداد ممنوع و مشمول جریمه است.
با وجود بسته شدن پارکها در سیزده بدر سال جاری، برخی از مردم روز طبیعت را بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی در بیرون از خانه گذراندند.
به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت، کرونای انگلیسی عامل نارنجی شدن رنگ شهر تهران است. نمودار موارد بستری در استان تهران در تصویر زیر آمده است.
طبق اعلام وزارت بهداشت، در ایام نوروز، ۱۵۰۰۰ فرد کرونا مثبت با وجد اطلاع از بیماری خود، مسافرت کردهاند؛ در همین راستا، سخنگوی وزارت بهداشت از احتمال غلبه کرونای انگلیسی بر سویه قبلی کرونا (با مبدأ ووهان) خبر داده است.
نمودار میزان بستری در کشور مطابق تصویر زیر و دارای روند صعودی است.
خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور نیز از ثبت ۲۰۳۵ حادثه ویژه پرتلفات در سامانه مرکز هدایت عملیات و بحران (EOC) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از زمان آغاز طرح نوروزی این سازمان از ۲۵ اسفند ۹۹ تا روز ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: از مجموع حوادث ویژه ثبت شده طی مدت یادشده ۲۲۰ حادثه مربوط به مسمومیت با مونوکسیدکربن بوده است.
از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۹ تا یازدهم فروردین ماه سال جاری، بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به اورژانس بیمارستانی مراجعه کردهاند و بیماریهای تنفسی، تروما، بیماریهای قلبی، گوارشی و سکته مغزی عمدهترین علل مراجعه به مراکز درمانی بودهاند.