به گزارش مشرق، ثبتنام آزمون ورودی مدارس سمپاد در پایه هفتم و دهم از تاریخ ۱۱ فرودین ۱۴۰۰ آغاز شده است و متقاضیان تا روز چهارشنبه ۲۵ فروردین فرصت دارند به سایت azmoon.medu.ir برای ثبتنام مراجعه کنند البته پیش از اقدام برای ثبتنام باید رمز همگام را از مدرسه محل تحصیل خود دریافت و آن را تا زمان اعلام نتایج نزد خود نگهداری کنند، دانش آموزان اتباع خارجی نیز باید از کد اتباع استفاده کنند.
تمام مراحل ثبتنام در این آزمون بهصورت اینترنتی انجام میشود و هزینه آزمون ۳۰ هزار تومان است که صرفاً از طریق درگاه اینترنتی سامانه ثبتنام دریافت خواهد شد این مبلغ ثابت بوده و به جز آن، دریافت هرگونه وجهی تحت هر عنوان ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
روزگار پایه ششمیها در سال کرونایی
میزان شهریه مدارس استعدادهای درخشان معادل ۵۰ درصد مبلغ شهریه مدارس غیرانتفاعی هر شهر است که هر سال توسط اداره کل آموزش و پرورش استانها تعیین و به مدارس ابلاغ میشود.
تاریخ برگزاری آزمون ورودی پایه هفتم ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ است و آزمون تکمیل ظرفیت پایه دهم ساعت ۹ صبح روز جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود البته در صورت بروز مشکلات ناشی از همهگیری بیماری کرونا این تاریخ به صلاحدید ستاد ملی مبارزه با کرونا قابل تغییر است.
کارت ورود به آزمون از طریق سامانه ثبتنام، پنج روز قبل از برگزاری آزمون توزیع خواهد شد.
داوطلبان در انتخاب اولویتهای موردنظر دقت کافی داشته باشند چون بعد از تکمیل فرایند ثبتنام، امکان تغییر و جابهجایی اولویتهای انتخابی و رشته تحصیلی در دوره دوم متوسطه به هیچ وجه وجود ندارد.
داوطلبان پس از طی مراحل ثبتنام شماره پیگیری دریافت کرده و آن را نزد خود نگهداری کنند.
ثبتنام در این آزمون نیازمند داشتن شرایطی است که عبارتند از:
۱. تابعیت ایرانی ( ثبت نام اتباع غیر ایرانی مطابق بخشنامه مرداد ۹۹ مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور است).
۲. اشتغال به تحصیل در پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ ، کسب مقیاس خیلی خوب در تمام دروس نوبت دوم پایه پنجم ابتدایی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹
۳. کسب مقیاس خیلی خوب در تمام دروس در نوبت اول پایه ششم در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ جهت ثبت نام آزمون ورودی پایه هفتم
۴. تربیت بدنی و شایستگی عمومی جزو موارد درسی لحاظ میشود.
۵. چنانچه داوطلبی در مجموع دو نوبت ارزشیابی، حداکثر در یک عنوان درسی مقیاس خود را کسب کرده باشد ثبت نام وی امکان پذیر است.
۶. اشتغال به تحصیل در پایه نهم در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ و داشتن حداقل معدل کل سالانه ۱۹در پایه هشتم خردادماه سال تحصیلی ۹۸-۹۹ برای ثبتنام آزمون ورودی پایه دهم.
۷. دانش آموزان پایه نهم مدارس سمپاد در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ امکان شرکت در آزمون را ندارند.
سؤالات آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد بهصورت چهارگزینهای و با هدف سنجش هوش، استعداد و خلاقیت دانش آموزان طراحی میشود؛ به ازای هر پاسخ صحیح ۳ نمره مثبت و به ازای هر پاسخ غلط یک نمره منفی برای داوطلب در نظر گرفته میشود. برای سؤالات بدون پاسخ نمرهای منظور نخواهد شد چنانچه داوطلب در سوالی بیش از یک گزینه را علامت زده باشد یک نمره منفی برای او منظور خواهد شد.
مواد امتحانی، تعداد و ضرایب سؤالات آزمون ورودی پایه دهم نیز بدین شرح است:
محتوای آزمون مشتمل بر دو دسته سؤالات استعداد تحلیلی و استعداد تحصیلی است. ۵۰ درصد امتیاز آن زمون مربوط به سوالات استعداد تحلیلی و ۵۰ درصد آن مربوط به سوالات استعداد تحصیلی است. منابع، تعداد سؤالات و ضرایب سؤال سوالات آزمون ورودی پایه دهم به شرح جدول زیر است:
سوالات استعداد تحلیلی به شیوه چهار گزینهای به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی، طبقهبندی و سازماندهی مطالب و مباحث گوناگون و سوالات استعداد تحصیلی به شیوه چهار گزینه ای در سطح محتوای کتابهای درسی و با تاکید بر سطوح بالای شناختی، تلفیق دانش، مفاهیم و مهارتهای دو یا چند ماده درسی در برخی از سوالات طراحی میشود.
ظرفیت پذیرش دبیرستانهای دوره اول و دوم استعدادهای درخشان در هر شهرستان قابل مشاهده است. پذیرش دانش آموزان شرکت کننده در آزمون ورودی دبیرستانهای دوره اول و دوم استعدادهای درخشان فقط در اولویتهای انتخابی دانشآموز و بر اساس رتبه مبتنی بر امتیاز کل آزمون ورودی خواهد بود.
پذیرش داوطلبان دوره دوم متوسطه فقط بر اساس رشته انتخابی انجام میشود و در صورت عدم قبولی در رشته انتخابی امکان اعلام قبولی در سایر رشته ها وجود ندارد.
با توجه به ضوابط خاص نقل و انتقال در مدارس استعدادهای درخشان لازم است داوطلبان به ویژه در کلانشهرها مانند تهران مشهد، دبیرستانهای استعدادهای درخشان مورد نظرشان را با توجه به محل سکونت خود در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ متناسب با ناحیه، منطقه آموزش و پرورش محل استقرار مدارس استعدادهای درخشان انتخاب کنند.
در شهرستانهایی که دارای چند دبیرستان دوره اول یا دوم استعدادهای درخشان است داوطلبان میتوانند حداکثر سه دبیرستان ( هر سه در یک شهرستان واحد) را به ترتیب اولویت انتخاب کرده و در نمونه برگ تقاضا نامه خود ثبت کنند در ضمن داوطلبان آزمون ورودی دوره دوم متوسطه در اولویتهای انتخابی خود فقط مجاز به انتخاب یک رشته تحصیلی هستند.
پس از اعلام نتیجه قبولی داوطلب در اولویت انتخابی مورد نظر به هیچ وجه امکان تغییر اولویت وجود ندارد.
حوزه امتحانی داوطلبان آزمونهای ورودی پایه هفتم و دهم بر اساس منطقه آموزشی محل تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ تعیین خواهد شد.
پذیرش نهایی دانش آموز در دبیرستانهای دوره دوم برای رشتههای تحصیلی علوم تجربی، ریاضی، علوم انسانی و سمپاد مهارتی منوط به احراز شرایط انتخاب رشته مطابق آیین نامه هدایت تحصیلی است. باید توجه داشت که تغییر رشته پذیرفته شدگان در دبیرستانهای دوره دوم استعدادهای درخشان در سال اول پذیرش ممنوع بوده و در سال بعد علاوه بر کسب حداقل امتیاز قبولی رشته مورد نظر در آزمون ورودی، دارا بودن شرایط و ضوابط تغییر رشته تحصیلی الزامی است در صورت عدم احراز شرایط ثبت نام در رشته تحصیلی مورد تقاضای دانش آموز مطابق ضوابط هدایت تحصیلی قبولی داوطلب در آزمون لغو و بی اثر خواهد بود.
فهرست اسامی پذیرفتهشدگان در دبیرستانهای دوره اول و دوم استعدادهای درخشان بر اساس ظرفیت پذیرش تعیین شده برای هر مدرسه در سامانه بارگزاری و اعلام میشود.
همزمان با اعلام نتیجه آزمون، نشانی دقیق دبیرستانهای استعدادهای درخشان، تاریخ مراجعه و مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون به اطلاع آنان میرسد. مهلت ثبت نام پذیرفته شدگان دبیرستانهای دوره اول و دوم حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۰ خواهد بود.