به گزارش مشرق، این روزها کرونا بار دیگر جان دوباره گرفته و همه جا سرک میکشد! حالا این ویروس ناشناخته و مرموز که هر روز رفتار و شکل جدیدی به خود میگیرد با مدلهای بروز شده، سعی در سلب آرامش و گرفتن جان مردم بیشتری را دارد.
ببینید:
فیلم/ تغییر وضعیت ابتلا به کرونا از پلکانی به آسانسوری!
شرایط کرونایی کشور که تا همین چند روز قبل در حال رسیدن به آرامش بود، با آغاز سفرهای نوروزی و بی تفاوتی بخشی از مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی و توصیه شده و عدم پرهیز از دورهمیهای خانوادگی و حضور در مراکز خرید، شکل جدید و شتابانی به خود گرفته و بیمحابا میتازد و کودک، جوان و پیر نمیشناسد!
اکنون شهر تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته و بسیاری از شهرهای استان تهران نیز در وضعیت نارنجی هستند. این در شرایطی است که همه این نابسامانیهای کرونایی در میزان افزایش بستری، ابتلا و جان باختگان کرونا مربوط به اواخر اسفند ماه گذشته است و هنوز تبعات منفی مسافرتهای نوروزی و دورهمی های تعطیلات نمایان نشده است.
*عبور جانباختگان کرونایی از مرز ۶۲ هزار نفر/کاهش رعایت پروتکلها به ۵۶ درصد
اکنون تعداد جانباختگان کرونایی در کشور متاسفانه از مرز ۶۲ هزار نفر عبور کرده و شرایط نامطلوب است. میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی به ۵۶ درصد تقلیل پیدا کرده و انگار برای برخی افراد جامعه کرونا تمام شده به حساب میآید!
در این میان، مسؤولان مختلف حوزه سلامت درباره شرایط خاص کرونایی اظهار نظرهای مختلفی داشتهاند و جملگی بر موضوع خاص بودن شرایط کرونایی جامعه تاکید و تصریح داشته اند.
در این میان تناقض گوییهای کلامی و اعمال قوانین متفاوت با وضعیت کرونایی مشهود است و عدم هماهنگی بین واقعیتها و شرایط کرونایی جامعه با تصمیمات اتخاذ شده در ستاد ملی مقابله با کرونا قابل مشاهده است؛ به طوری که در خصوص انجام یا عدم انجام سفرهای نوروزی مردم روزهای زیادی در بلاتکلیفی قرار گرفتند و در نهایت با اینکه وزیر بهداشت مصرانه بر پرهیز از انجام سفرهای نوروزی تاکید داشت اما این سفرها آزاد شد؛ این در حالی است که هنوز آمارهای منفی درخصوص پیامدهای ناخوشایند انجام سفرهای نوروزی اعلام نشده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت در یادداشتی اعتراضی نوشت: ویروس سرکش انگلیسی از راه رسید، خوزستان را گرفتار کرد، شبانه روز تلاش کردیم تا در آن استان که بیشتر از سه پیک کشوری قبلی گرفتارمان کرد مهارش کنیم. عملا ضرب شصت ویروس موتاسیون یافته را چشیدیم. نوشتیم، گفتیم، التماس کردیم و قسم دادیم که دو تا سه هفته صبوری کنید، مهلت بدهید، تا مثل سال قبل از فرصت تعطیلات سال نو استفاده کنیم و با تشدید بیماریابی در طرح شهید سلیمانی خانه به خانه شعلههای کوچک را شناسایی و مهار نماییم تا به هم نپیوندند و آتش دامن پهنه ی کشورمان را نگیرد.
نمکی ادامه داد: گفتیم:صفهای طولانی تهیه ارزاق شب عید ساعتها جمعیت سالمند تنیده در این صف ها را گرفتار میکند. میدانیم تاب آوری مردم مهم است ولی تاب آوری مدافعین خسته سلامت پس از چهارده ماه کار بی وقفه و جان فشانی برای مدیریت پیک های پیوسته نیز مهم است.
*اقتصاد گردشگری اهمیت دارد، اما نظام سلامت نیز بی اهمیت نیست
وزیر بهداشت اضافه کرد:گفتیم: اقتصاد گردشگری اهمیت دارد ولی سرمایه اجتماعی نظام سلامت و هزینههای شیوع مجدد بیماری و اثراتش بر اقتصاد خرد و کلان کشور نیز بی اهمیت نیست.گفتیم:اگر به حرفهای کارشناسیمان گوش ندهند بهار سختی در پیش است.
*روزهای سختی در پیش است خداوند یاریمان کند تا نمانیم
نمکی تاکید کرد: روزهای سختی در پیش است خداوند یاریمان کند تا نمانیم، تا دستاورد افتخارآمیز روزهای سخت تحریم به سادگی به باد نرود، تا شرمسار آنانکه پایداری و همراهیمان کردند و شرمنده روح بلند مدافعین سلامت و خانواده هایشان نشویم. کمک کند تا عزیزان ارجمند دیگری را از دست ندهیم.
سعید نمکی در دوازدهمین اجلاس مجازی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: مردم، دعاگو، سپاسگزار و قدردان خادمان خودشان در نظام سلامت هستند و به آنها احترام می گذارند. از ابتدای شیوع کرونا در کشور خیلی از دستگاه های اجرایی به کمک نظام سلامت آمدند اما پیشانی این دفاع جانانه، مدافعان سلامت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور بودند.
نمکی: برخی تصور میکنند که تغییر منحنی بیماری در کشور، با فتوشاپ انجام میشود
وی افزود: خیز جدید بیماری با خیزهای قبلی، متفاوت است. یکی دو روز قبل به معاون محترم درمان تاکید کردم که فعلا اعمال غیر اورژانسی لغو شود تا با مشکل کمبود تخت های بیمارستانی در کشور روبرو نشویم چون رفتار ویروس جهش یافته یا ویروس قبلی متفاوت است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی حتما باید تعداد مراکز منتخب ۱۶ ساعته، فعال تر شود و گسترش پیدا کند و در این مراکز، داروهای سرپایی آنتی وایرال به ویژه در مراحل اولیه بیماری، تست های تشخیصی و تیم های مراقبتی برای افراد در تماس با بیماران حضور داشته باشند تا مراجعات بیمارستانی کنترل شود.
نمکی تاکید کرد: در فضای مجازی نوشتم که برخی تصور میکنند که تغییر منحنی بیماری در کشور، با فتوشاپ انجام میشود اما برای کاهش هر نیم میلی متری از این منحنیها، عرق هزاران کارمند و زحمتکش نظام سلامت، خون و جان هزاران فرد پرتلاش و دوری و انتظار هزاران خانواده هزینه میشود.
وی گفت: در آینده نزدیک شاهد تغییر متغیرهای رنگ بندیهای شهرهای کشور و در نظر گرفتن مولفههای تاثیرگذار مانند ویروس جهش یافته خواهیم بود و محدودیتها متناسب با رنگ بندیهای جدید، ابلاغ خواهد شد. انتظار ما این است که روسای و همکاران ما در دانشگاهها، همچنان بر روی پروتکلها ایستادگی و مقاومت کنند.
*بستری روزانه ۶۰۰ بیمار کرونایی در استان تهران
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران یادآور شد: تعداد بستریهای روزانه به ۶۰۰ بستری در روز رسیده و تعداد مراجعان سرپایی نیز بالغ بر ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ نفر رسیده است.نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در گفتو گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «آخرین وضعیت کرونا در استان تهران چگونه است؟»، بیان داشت: تعداد بیماران افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: مراکز درمانی را آماده باش دادیم و گفتیم مراکز اصلی درمانی، اعمال الکتیو خود را لغو کنند؛همچنین تعداد بیماران به خصوص در یک هفته اخیر افزایش داشته است.
*درگیری خانوادگی مردم با کرونا
توکلی با بیان اینکه میزان سرایت ویروس که عمدتا از نوع جهش یافته است بشدت بالاست، افزود: این موضوع باعث شده بیشتر درگیری خانوادگی با بیماری ایجاد شود؛ به خصوص بعد از دید و بازدیدهای نوروزی خانوادگی، بشدت اوج گرفته است.
*وضعیت وخیم کرونایی در استان تهران
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در پاسخ به این پرسش که «شرایط کرونا در استان تهران را چگونه پیش بینی میکنید؟»، بیان داشت: اگر با این روند پیش برویم تا یک هفته آینده وضعیت وخیمی پیش خواهد آمد.
*آماده باش و تامین تخت بیمارستانی
وی درباره اینکه «چه تدابیری برای مدیریت تختها و امکانات بیمارستانی در نظر گرفتهاید؟»، ادامه داد: در حال افزایش بخشهای جدید و افزایش تختهای بستری هستیم و اکنون مشکلی وجود ندارد؛ البته اگر در جایی تخت ها پر باشد بیمار در اورژانس میماند و ظرف ۶ تا ۱۲ ساعت وارد بخش میشود.
توکلی در پاسخ به این پرسش که «آیا چنین شرایطی را پیش بینی میکردید؟»،افزود: بله، دقیقا از اوائل اسفند نگرانی وجود داشته و پیش بینی می شد. مشکل اساسی این بود که وسائل نقلیه عمومی، اتوبوسها و مسافرتها در این خصوص همگی دست به دست هم دادند.
همچنین روز گذشته مدیران بیمارستانهای مختلف مانند بیمارستان امام خمینی(ره)، شریعتی و برخی دیگر بیمارستانهای کشور نسبت به شرایط و وضعیت تعداد مراجعه کنندگان و بستری شدگان و حجم زیاد آنها هشدار جدی دادند.
در حال حاضر ۸۸ شهر قرمز، ۱۳۹ شهر نارنجی، ۱۹۸ شهر زرد و ۲۳ شهر آبی هستند؛ به طوری که تنها ۵ درصد شهرهای کشور در وضعیت آبی قرار دارند
*مسافرت ۱۵ هزار بیمار کرونایی
این در شرایطی است که در نوروز امسال ۱۵ هزار بیمار کرونایی به مسافرت رفتند و همین افراد به عنوان عامل مستقیم انتقال ویروس نقش زیادی در ابتلای افراد در نقاط مختلف کشور داشتهاند. در نتیجه چنین اقدامتی مسؤولان وزارت بهداشت تاکید دارند تا مردم حداقل به مدت یک هفته از مراوده و ارتباط با مسافرت رفتگان نوروزی خود داری کنند.
ویروس جهش یافته انگلیسی حالا نوع جدید و غالب نقاط مختلف کشور شده و خیز چهارم کرونا آغاز شده است.
بنا بر اعلام امروز وزارت بهداشت، در حال حاضر ۸۸ شهر قرمز، ۱۳۹ نارنجی، ۱۹۸ شهر زرد و ۲۳ آبی هستند؛ به طوری که تنها ۵ درصد شهرهای کشور آبی هستند و افزایش بیمارستانی موارد ابتلا و بستری آسانسوری بالا میرود. همچنین تهران نیز امروز وضعیت قرمز پیدا کرد.
*آمار بالا رفته و از ۲۰ نفر فوتی کرونایی به ۶۰ نفر رسیده ایم
سعید خال، مدیر عامل سازمان بهشت زهرا شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: ۳ روز است آمار بالا رفته و از ۲۰ نفر فوتی کرونایی در روز به ۶۰ نفر رسیدهایم.
به هر حال وضعیت کرونایی کشور در شرایط قرمز و نگران کننده قرار گرفته و ضرورت توجه بیشتر در رعایت شیوه نامههای بهداشتی توصیه شده و پرهیز از دورهمیها و تجمعات امری بسیار مهم بوده و عدم رعایت آن میتواند روزهای فخیم تری را برای کشور به همراه داشته باشد.