کد خبر 1200379
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۷
نارضایتی مردم از گرانی محصولات کشاورزی/ پای دلال‌ها در میان است

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش تولید بذر غنی‌شده گندم در کشور از پیش‌بینی این وزارتخانه برای خرید بیشتر گندم، کلزا و چغندرقند خبر داد.

به گزارش مشرق، سیدکاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی امروز (سه‌شنبه ۱۷ فروردین) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و بعد از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی درباره توزیع نهاده‌های دامی اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد بخش زراعت را گندم تشکیل می‌دهد و برنامه‌ریزی‌های خوبی برای سال جاری صورت گرفته است چرا که شاکله اصلی بخش زراعت گندم است.

وی افزود: ۳۱۵ هزار تن بذر گواهی شده درجه یک گندم را موفق به تولید شده‌ایم این در حالی است که این رقم در سال ۹۹ به ۴۳۳ هزار تن رسید که حکایت از رشد ۳۶ درصدی دارد همچنین غنی‌سازی بذر گندم هم انجام شده است و تلاش کردیم با این کار ضمن توجه ویژه به سلامت مردم افزایش غلظت هم داشته باشیم که برای این کار ۱۱۵ هزار تن را به صورت رایگان غنی‌سازی کردیم؛ سن‌زدگی در گندم هم به ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

ببینید:

فیلم/ وقتی وزیر کشاورزی مردم را خوشحال می‌بیند

خاوازی گفت: گندم از نظر کیفی در سراسر کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است، ۹۲ درصد گندم‌های مورد بررسی قرار گرفته از نظر کیفیت خوب بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش خرید تضمینی گندم از کشاورزان گفت:‌در سال ۹۸ خرید تضمینی گندم از کشاورز ۷.۷ میلیون تن بوده است که برای سال ۹۹ این رقم به ۸.۵ میلیون تن رسیده است اما پیش‌بینی کرده‌ایم در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۸.۸ میلیون تن برسد.

وی گفت:‌در بحث دانه‌های روغنی که مورد تأیید مقام رهبری است واردات بذر هیبرید که به شدت به آن وابسته هستیم به شدت کاهش پیدا کرده و ۲ هزار تن بذر این بخش تولید شده است.

خاوازی گفت:‌در موضوع کشت کلزا که پیش از این در ۲۰۳ هزار هکتار در کشور تولید صورت می‌گرفت با اقدامات صورت گرفته به ۲۲۰ هزار هکتار توسعه پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: عواید تصمیمات خرید تضمینی کلزا و چغندر قند را در سال جاری خواهید دید که البته این کار با همراهی مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است.

وی افزود: کشت قراردادی دانه های روغنی را تا ۲۰۰ هزار هکتار افزایش دادیم از مجلس بابت قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی تشکر می کنیم. به واسطه این قانون ما تصمیمات خوبی را گرفتیم که عواید آن در سال زارعی پیش رو مشخص خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای خرید تضمینی چغندر تصمیمات خوبی گرفته شده است اظهار داشت: ۳ ارقام آفتابگردان، گلرنگ و کلزا که از دانه‌های روغنی هستند که در برنامه ما قرار دارد، گیاه کاملینا که گیاه جدیدی است در تولید دانه‌های روغنی مورد توجه قرار گرفته و می‌تواند سیمای آن را تغییر دهد؛ براساس طرح جهش تولید به راحتی در ظرف ۴ سال آینده می‌توانیم ۸۰۰ هزار تن روغن در داخل کشور تولید کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ تولید چغندر قند ما ۳.۵ میلیون تن و در سال ۹۹ ، ۵.۵ میلیون تن است و قطعا در سال پیش رو به خودکفایی در شکر خواهیم رسید.

خاوازی تصریح کرد: در بحث پنبه در سال ۹۸ ، ۲۲۹ هزار تن برداشت داشتیم و در سال زراعی قبل ۲۷۰ هزار تن برداشت داشته و پیش بینی می‌شود در سال زراعی جدید به ۳۲۷ هزار تن برسد. 

وی گفت: در بحث دیم زارها که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود کار گسترده ای در حال انجام است که می‌تواند به جهش تولید انجامیده و هم تثبیت شغل باشد و هم درآمد خوبی برای کشاورزان ایجاد کنند. تراز تجاری ما به دو میلیارد و ۳۶۳ ارتقا یافته که با زحمات کشاورزان است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در محصولات پروتئینی چه گوشت قرمز که به تولید ۸۸۱ هزار تن رسیدیم و چه شیر که بالغ بر ۱۱ میلیون تن تولید داریم و چه گوشت مرغ که دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید داریم امروز با مشکل تولید مواجه نیستیم، از ابتدای سال گذشته تا بهمن ما با بالاترین میزان جوجه ریزی مواجه بودیم و جوجه ریزی توسط چند سیستم تحت کنترل است میزان انحراف از جوجه ریزی ۱.۲ می باشد. 

وی گفت: ما امروز با احتکار  و منجمدکردن رو به رو هستیم در شهر تهران که نیاز ۱۲۰۰ تن می‌باشد به ترتیب در ۳ شیفت هزار تن بسته بندی اتفاق افتاده است در نهایت دولت تصمیم گرفت کارگروهی را تشکیل دهد و مسئولیت آن با وزیر جهاد است، سه روز کاری از تشکیل این کارگروه می‌گذرد اما اقدامات خوبی در حال انجام است ما در تلاش هستیم تا فضای مناسبی را در بازار ایجاد کنیم تنها در استان کهگیلویه و چند استان دیگر در تامین مرغ مشکل وجود دارد که برای آنها نیز استان معین تعیین شده است.

خاوازی تصریح کرد: در سال ۹۹ ما در تولید کره به خودکفایی رسیدیم و واردات گوشت ما به یک پنجم کاهش یافت براساس تصمیم سران قوا تمامی مسئولیتها در بخش کشاورزی چه صادرات و چه واردات و چه تنظیم بازار به عهده وزارت جهاد نیست.

وی گفت: من به نمایندگی از دولت از مردم عذرخواهی کرده و ان شاءالله با کارگروه تشکیل شده قول می‌دهم که به زودی آرامش به بازار کشور بازگردد؛ هزینه‌های حمل و نقل، خدمات ماشینی و نیروی کار افزایش یافته و بر روی قیمت نهایی که کشاورز ارائه می دهد تاثیرگذار است. 

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
    0 0
    گندم دام و جو و خوراک برای دام حدود هفت تا ده هزار تومن هست
  • IR ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    امسال کسی با این قیمتها گندم دست دولت نمیده
  • IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    اونهایی که قیمت تضمینی گندم را اعلام و کارشناسی کردن به نظرم یک سر برن توبازار سم و کود یک سر برن قیمتهای ادات کاشت و برداشت رادربیارن یک سر هم برن خوراک دام و گندوم و جو دام را ببینن بعد اگر تونستن ازروی انصاف بیان قیمت بزارن
  • IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    مشرق ممنون هستیم واسه تلاش بی وقفه ات واسه اطلاع رسانی و بیدار کردن افکار عمومی مردم و دولت...بخدا که این قیمتهااصلا خرج گندمکار را نمیده...همین الان دلالها خیلی بیشتر دارن پول پیش میدن
  • IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    امیدواریم گوش شنوایی واسه دولتی ها و مجلسی ها باشه تا بشنون و اقدامی بکنن ..بابا امسال قیمت گندم دولتی پایینه چرا متوجه نمیشین بازار آزاد میشه تا هفت هشت هزار تومن فروخت بجای خوراک دام...دولت باید حواسش را جمع کنه بره دنبال واردات دلارجهانگیری بده یا یه قیمت منصفاته بده مردم به دامهاشون ندن.چون خوراک دام واقعا خیلی بالاتره
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    ایکاش مسئولین بیداربشن
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    وزارت جهاد اصلا تو فکر گندمکارها نیست
  • IR ۰۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    گندمکار بیچاره داره خرج بقای دودت را میپردازد
  • IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    دولت واسه گندمکار که میشه بیخیال نظر کارشناسان اقتصادی بازار میشه و معلوم هم نیست کجا بودن و تو چه شرایطی قیمتگذاری کردن...خدایی یک گزارش نصویری از این جلسه قیمتگذاری گندم بزارید ببینیم چه عواملی در قیمت گذاری مسئولین موثر هست
  • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    قیمتها درست نشه قطعا باید گندم ها را به دامداران به قیمت بالاتر بفروشیم...بخدا کشاورز اینجوری نمیخواد..ما چندین ساله باهر بدبختی هست نسیه یا قسطی بلندمدت یا مدت نامعلوم همیشه به دولت فروختیم...واقعا دیگه توان اینهمه ضرر را نداریم
  • IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    دولت دنبال هرج و مرج هست...انگار خودش نمیخواد با این نحوه قیمتگذاری درست برخورد بشه
  • IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    خدا به گندمکارها امسال رحم کنه
  • IR ۰۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    دولت بی برنامه است
  • IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    مردم باید توجه کنند که دولت اصلا برای قیمت گذاری گندم توجه نمیکنه و هیچ برنامه ای نداره
  • IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    کارشناسان جهاد چطور حواسشون به خوراک مرغ ونهاده دام هست ولی نمیدونن قیمت واقعی یک‌کیلو گندم مصرف انسانی چقدره؟یعنی کارشناسان محترم نمیان توبازار ببینن قیمت خوراک دام چقدره لااقل یک بررسی بکنن چون دست دولت تو فصل برداست خالی می مانه
  • IR ۰۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۷
    0 0
    مجلس محترم باید از خواب بیدارگردد و ببیند چه بر سر کالای استراتژیک گندم دارن با این قیمت گذاری میارن... گندم و جو دام الان خیلی قیمتش از گندم باکیفیت انسانی بیشتر هست خیلی بیشتر...دقیقا روی چه اساسی دولت داره قیمت میزاره
  • عبدال... US ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
    0 0
    افزایش تمامی نهادهای کشاورزی،افزایش هزینه کشاورزی وزندگی،سرسام آور،الان سبوس 7000تومان گیرنمیاد،باچه رویی این فیمت روگندم گذاشتین.حتماوارداتش بادلار4200تومانی برای بعضی هابصرفه است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس