به گزارش مشرق، شبکه «پرس تیوی» به نقل از یک منبع مطلع نزدیک به تیم ایرانی حاضر در گفتوگوهای وین گزارش داد برداشته شدن تحریمهای برجامی کافی نیست و همه تحریمهای اعمال شده از سوی ترامپ تحت برچسبهای دیگر هم باید برداشته شود، در غیر اینصورت نماینده آمریکا از وین دست خالی بازمیگردد.
بیشتر بخوانید:
«شاخصهای راستیآزمایی واقعی رفع تحریمها» منتشر شد
طبق گزارش پرس تیوی، منبع مذکور گفت: برداشته شدن تحریمهای برجامی کافی نیست. تحریمهای اعمال شده از سوی ترامپ تحت برچسبهای دیگر هم باید برداشته شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر تحریمهای دوره ترامپ، ایالات متحده همچنین باید تحریمهای دوره اوباما که نقض برجام است را هم لغو کند. تحریم های موسوم به ISA و Visa Program از دوره اوباما هم باید لغو شود.
این منبع مطلع در ادامه اظهار داشت کمترین زمان مورد نیاز برای راستیآزمایی لغو تحریمها، سه تا شش ماه است و افزود رفع تحریم به صورت موقت و یا نیازمند به تمدید برداشته شدن موسوم به waiver مورد قبول ایران نیست.
او ضمن تاکید بر لزوم لغو «قطعی» تحریمها، گفت اگر آمریکا شرایط ایران را نپذیرد، نماینده این کشور باید از دور بعدی گفتوگوها هم دست خالی بازگردد.
«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه پس از نشست کمیسیون مشترک در وین، بیان کرد: موضع ما این است که همه تحریمها چه آنها که در دوره ترامپ تحمیل شده و چه آنها که در دوره ترامپ با برچسبهای دیگری تحمیل شدهاند و چه تحریمهایی که در برجام ذکر شده، همه باید برداشته شود و آمریکاییها خودشان بهتر میدانند باید چه کنند.
عراقچی همچنین در یک مصاحبه دیگر اظهار داشت: برای ما مهم است که وقتی این تحریمها برداشته میشود، آثار آن را در عمل ببینیم. اگر تحریم نفتی برداشته میشود، اینکه یک دستوری امضا شود کفایت نمیکند و باید نفت در عمل هم فروش برود و خریداران نفت ایران بدون هیچ مشکلی بتوانند نفت را بخرند.
وی افزود: راستی آزمایی یعنی دیدن رفع تحریم در عمل و برای ما باید مسجل شود که این تحریم برداشته میشود، چون عدهای دارند از موضوع استفاده میکنند. اگر این راستی آزمایی صورت بگیرد آن موقع است که ما تعهدات خود را انجام خواهیم داد.
دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سهشنبه ۱۷ فروردین این گفتوگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریمها و هستهای تشکیل و بررسیها را انجام دهد.
نتایج بررسیهای این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأتهای برای تنفس و مشورت به پایتختها برمیگردند و روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم خواهند آمد.