به گزارش مشرق، منابع مطلع در مذاکرات وین گفتند که ایران برای این مذاکرات ۴ شرط تعیین کرده است تا از دام تبلیغاتی و راهبردی آمریکاییها اجتناب شود.
نخستین شرط ضرورت رفع کامل همه تحریمهاست و در این بین تفاوتی میان تحریمهایی که در دوره اوباما وضع شده و یا تحریمهای ترامپ نخواهد بود. چه آنکه در دوران اوباما نیز تحریمهای بسیاری علیه ایران وضع شده است.
همچنین در این بین بر ضرورت رفع همه تحریمها تاکید شده تا آمریکا و شرکای اروپاییاش امکان بهرهگیری از تفسیر ظالمانه مبنی بر اینکه برخی تحریمها منشأ یا علت دوگانه داشته و صرفاً هستهای نیست، نداشته باشند و همچنین تحریمهای پیشین یا تحریمهای جدید با برچسبهای جدید بازنگردد.لذا آمریکا باید تمام تحریمها را طبق وظیفه خود در مذاکرات هستهای بردارد.
شرط دوم بر منتفی بودن کامل هرگونه اقدام گام به گام است. آمریکا کشوری است که از برجام خارج شده و لذا باید تمام تعهداتش را اجرایی کند. و در این بین تحت هیچ شرایطی اقدامات گام به گام در کار نخواهد بود. بلکه آمریکا باید به تمام تعهداتش برگردد.
شرط سوم تاکید بر این گزاره مهم است که مذاکرات وین نباید مشمول مرور زمان شود بلکه باید در فرصت کوتاهی یا به نتیجه برسد یا متوقف شود. آمریکا و اروپاییها تمایل دارند ایران را در یک پروسه فرسایشی از مذاکرات قرار دهند تا اولاً ایران پله پله و به مرور از حقوق خود محروم شود و ثانیاً در صورت عدم نتیجهگیری در فاز پایانی، ایران به عنوان مسئول شکست مذاکرات معرفی شود.
امّا شرط چهارم بر ضرورت یک راستیآزمایی واقعی و نه عجولانه از ناحیه ایران است. ایران باید رفع کامل و واقعی تحریمها (به نحوی که در عمل موجب انتفاع ملت ایران شود) و بازگشت ناپذیر بودن آنها را راستی آزمایی کند و سپس گامهای کاهش تعهدات هستهای را به عقب برگرداند. بنابراین یک لغو محدود و صورتی تحریمها و یا راستیآزمایی عجولانه و غیردقیق ممنوع خواهد بود.