به گزارش مشرق، بیست و دوم فروردین سال جاری ماه بود که سید حسن میرکاظمی مشهور به حسن رعیت یار غار بابک زنجانی پای میز محاکمه رفت و جلسات دادگاه وی به ریاست قاضی بابایی آغاز شد.
رعیت که از سیزدهم مردادماه سال ۹۸ در بازداشت به سر میبرد، سرانجام پس از حدود دو سال در دادگاه حاضر و اتهامات او بیان شد.
بیشتر بخوانید:
قرائت عناوین اتهامی پرونده «حسن رعیت» و ۲۱ متهم دیگر
حسن رعیت از جمله افراد نزدیک به بابک زنجانی بوده که حال به دلیل اتهامات مختلف پای میز محاکمه حاضر شده است و مجموعهای از جرایم را به کمک همدستان خود انجام داده که از جمله عناوین اتهامی او میتوان به اخلال کلان در نظام پولی و ارزی کشور و ضربه زدن به محیط زیست اشاره کرد.
حسن رعیت علاوه بر مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور به مشارکت در پرداخت رشوه به افراد مختلف و قطع و خشکاندن ۲۰۶ اصله درخت هم متهم است.
انجام فسادهای مالی به کمک اکبر طبری و همدستانش
زمانی که افراد برای دریافت وام باید مدتها در صف میماندند و ضامن و وثایق معتبر معرفی میکردند، رعیت بدون توجه به قوانین تسهیلاتی ۴۰۰ میلیون یورویی و حتی ۵ هزار میلیارد ریالی از بانکها دریافت کرده است، این در حالی اتفاق افتاده است که حسن رعیت آن زمان تنها ۳۰ سال سن داشت و توانسته بود با ارتباط گرفتن با برخی از مسئولان و مفسدان اقتصادی مانند اکبر طبری و بابک زنجانی این فسادهای مالی را انجام دهد.
حسن رعیت آن چنان ارتباط و نفوذی با اکبر طبری داشته که وقتی بابک زنجانی برای اولین بار دستگیر میشود شماره رعیت را به بازجو میدهد تا رعیت با توجه به نفوذی که داشته، بتواند از طریق اکبر طبری مشکل زنجانی را رفع کند، اما این ارتباطات راه به جایی نبرد و اکبر طبری و قاضی منصوری در دادگاهی که حسن رعیت اکنون در آن حاضر شده و پای میز محاکمه قرار گرفته، محاکمه شدند.
کیفرخواست پرونده رعیت حدود ۴۰۰ صفحه است و در آن درباره تسهیلاتی که متهم گرفته، اما آنها را پرداخت نکرده و سایر اتهاماتش صحبت شده است. بر اساس این کیفرخواست رعیت ۶۴ میلیون یورو از بانک صادرات بابت واردات ورق با جعل و تقلب اخذ کرده که ۲۵ میلیون یوروی آن را پرداخت کرده، اما رفع تعهد نشده است، همچنین رعیت با احتساب سود و جریمه ۹۳ میلیون یورو بدهکار است که حال بیش از ۱۰ سال میشود که آن را پرداخت نکرده و این شبکه فساد در قالب هفت شرکت از سه بانک آینده، گردشگری و کشاورزی تسهیلات مختلفی را دریافت کرده است.
سوءاستفاده از حیوانات و ایجاد بهشت گمشده برای انجام فسادهای مالی
اما یکی از نکات حائز اهمیت این است که متهم رعیت از طریق دریافت پولهای نامشروع یک باغ وحش خصوصی که به بهشت گمشده مشهور است برای خود راه اندازی کرده و از این ملک برای دعوت افراد تأثیرگذار استفاده کرده است.
در اولین جلسه دادگاه رعیت، نماینده دادستان به بیان اتهامات وی پرداخت و گفت: سید حسن میرکاظمی مشهور به رعیت متولد ۱۳۵۱ بازداشت از تاریخ ۹۸.۰۵.۱۳ متهم به ۱- مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور از طریق اخذ مبالغ کلان ارزی و ریالی با تقلب از بانکها معادل ۴۰۰ میلیون دلار و بیش از ۵ هزار میلیارد ریال منجر به اخلال در نظام اقتصادی کشور با وصف سردستگی، ۲- مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از بانکها به مبلغ مذکور در بند نخست، ۳- مشارکت در جلب و استفاده از اسناد مجعول، ۴- مشارکت در پولشویی به میزان مبالغ ارزی و ریالی مندرج در اتهامات اول و دوم، ۵- مشارکت در پرداخت رشوه به علی دارابینیا مدیرعامل و رییس هیات مدیره وقت بانک صادرات لرستان به مبلغ ۱۱ میلیارد ریال، محمد حسن کریمی رئیس وقت بانک پارسیان کیش به مبلغ ۹۸۰ میلیون ریال، رییس وقت شعبه ۴۰۶۰ بانک صادرات گرگان به تعداد ۳۰ عدد سکه، خانم منصوره عنصری رییس وقت شعبات بهار و سه راه طالقانی بانک ملت به میزان ۵ عدد سکه و ۳۰۰ میلیون ریال وجه نقد، ۶- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی با سوءاستفاده از روابط خصوصی، ۷- قطع و خشکاندن ۲۰۶ اصله درخت متهم است.
پرداخت رشوه به افراد صاحب منصب در شبکه فساد رعیت
پرونده حسن رعیت علاوه بر وی ۲۱ متهم دیگر هم دارد که در میان آنها برادر رعیت هم دیده میشود، این شبکه فساد از طریق اخلال در نظام پولی و ارزی کشور، پولهای هنگفت نامشروع زیادی را به جیب زدهاند و رشوههای متعددی را به افرادی که صاحب منصب بودهاند، داده اند.
حسن رعیت که طی سالهای مختلف اقدامات متعددی را انجام داده بود و دست به فسادهای متعددی زده بود، حال پای میز محاکمه قرار گرفته و دو جلسه از رسیدگی به پروندهاش گذشته است و برخی از اتهامات و اقداماتی که او طی این سالها انجام داده در دو جلسه اخیر دادگاه مطرح شده است و حالا باید منتظر ماند و دید تا در ادامه جلسات دادگاه چه اقدامات دیگری که رعیت انجام داده، بیان میشود.