خیانت آمریکا

دولت باراک اوباما برجام را با آگاهی کامل از اینکه در آینده یعنی توسط ترامپ به آن خیانت خواهد شد به ایران ارائه داد و تلاش‌ها برای کارشکنی در این توافق به وضوح توسط دولت بایدن در جریان است.

سرویس جهان مشرق - گلوبال ریسرچ در گزارشی به تحولات پیرامون احیای برجام و بازگشت مجدد آمریکا به توافق هسته‌ای ایران پرداخت و نوشت: با وجود وعده‌های انتخاباتی جو بایدن رئیس‌جمهور کنونی آمریکا برای بازگشت به برجام که بیشتر با نام توافق هسته‌ای ایران شناخته می‌شود، بازگشت واشنگتن به این توافق به نحوی قابل پیش‌بینی هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در فوریه ۲۰۲۱، آسوشیتدپرس در مقاله «بایدن برخلاف ترامپ آماده گفتگو با ایران در مورد توافق هسته‌ای است» گزارش داد: دولت بایدن می‌گوید آماده است تا با کنار گذاشتن «کارزار فشار حداکثری» دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق، که به دنبال منزوی کردن جمهوری اسلامی بود، به مذاکرات با ایران و قدرت‌های جهانی بپیوندد. آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۸ به طور یک‌جانبه از توافق ۲۰۱۵-۲۰۱۶ که در زمان دولت اوباما و بایدن منعقد شده بود کناره‌گیری کرد. این توافق «ناقص» تلقی می‌شد و شرط‌های سخت‌گیرانه‌تری همراه با تحریم‌های اقتصادی شدید تحت سیاست «فشار حداکثری» از سوی آمریکا علیه ایران اعمال شدند.


مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش، صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید مشرق نیست.


سیاست بایدن دقیقاً همان سیاست دولت ترامپ بود

این پایگاه تحلیلی می‌نویسد: با وجود تلاش‌های بایدن برای متمایز کردن دولتش از ترامپ، وعده بازگشت او به این توافق مشروط بود و ایران را ملزم می‌کرد دوباره به شرایط توافق متعهد شود تا آمریکا پس از بحث درباره شرایط اضافی، تحریم‌ها را لغو کند و تا آن زمان، تحریم‌ها و دیگر سازوکارهای فشار سیاسی به تهران اعمال خواهد شد. به عبارت دیگر، سیاست بایدن دقیقاً همان سیاستی است که دولت ترامپ دنبال می‌کرد.

خیانت قابل پیش‌بینی آمریکا به توافق هسته‌ای ایران / نقشه خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۰۹ کشیده شده بود

تمایل به سرنگونی سیاست ترامپ، اعتراف به اشتباه بودن آن سیاست است

تمایل آشکار بایدن برای بازگشت به میز مذاکره با ایران به خودی خود اعتراف به این نکته است که تصمیم دولت ترامپ برای خروج از این توافق اشتباه بوده است.

انتظار می‌رود که آمریکا نه تنها با اعتراف به اشتباهات خود، بلکه با پذیرش مسئولیت در قبال آن‌ها حسن نیّت خود را نشان دهد. اگر تحریم‌ها برداشته شوند، ایران انگیزه زیادی برای انطباق کامل با توافق اصلی دارد -همان‌طور که پیش از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با مفاد این توافق مطابقت داشت. اگرچه ایران به برخی از تعهداتش پایبند نمانده است، اما هنوز گامی برنداشته که به راحتی قابل بازگشت نباشد. این سیگنالی توسط تهران است که نشان می‌دهد ایران هنوز هم می‌خواهد دوباره وارد مذاکرات شود -اما نه بدون اهرم فشار.

این آمریکا بود -نه ایران- که به طور یک‌جانبه از این توافق کناره‌گیری کرد و شروط آن را زیرپا گذاشت و آینده توافق را به خطر انداخت. اگر ایران با انطباق کامل با توافق و بدون اهرم فشار به میز مذاکره برگرد و روبروی آمریکا بنشیند که تاکنون در هر مقطع بحرانی در طول مذاکرات قبلی با سوء نیّت عمل کرده است، سهل‌انگاری کرده است.

سیاست خارجی آمریکا محصول اتاق‌های فکر و اندیشکده‌هاست

در ادامه این گزارش آمده است: با این حال اختلاف بین حرف و عمل واشنگتن اصلاً جای تعجب ندارد -به خصوص با توجه به اینکه سیاست خارجی آمریکا محصول کاخ سفید یا حتی کنگره نیست- بلکه حاصل اتاق‌های فکری است که توسط شرکت‌هایی تأمین مالی می‌شوند که منافع آن‌ها فراتر از انتخابات آمریکاست.

شایان ذکر است که یک گزارش سیاستی در سال ۲۰۰۹ تهیه شده توسط نهاد بروکینگز که شرکت‌های بزرگی از آن حمایت مالی می‌کنند با عنوان «کدام مسیر به سوی پرشیا؟ گزینه‌هایی برای استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران»، نقشه‌هایی برای فریب ایران با انعقاد قراردادی مرتبط با فناوری هسته‌ای این کشور، متهم کردن ایران به امتناع از آن و تبدیل آن به بهانه‌ای برای تجاوز بیشتر آمریکا شامل حمله نظامی به ایران را شرح می‌داد.

خیانت قابل پیش‌بینی آمریکا به توافق هسته‌ای ایران / نقشه خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۰۹ کشیده شده بود

بهانه آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران

در این گزارش راهبردی به صراحت آمده است که:

...هرگونه عملیات نظامی علیه ایران به احتمال زیاد با مخالفت سراسر جهان روبرو خواهد شد و نیازمند زمینه‌سازی بین‌المللی مناسب، به منظور اطمینان از حمایت لجستیکی عملیات و به حداقل رساندن پیامدهای ناخواسته ناشی از آن است.

در این مقاله آمده است که آمریکا چگونه می‌تواند خودش را به عنوان یک کشور صلح‌طلب به جهان نشان دهد و خیانت ایران به یک «توافق بسیار خوب» را بهانه‌ای برای واکنش نظامی آمریکا کند:

بهترین راه برای به حداقل رساندن سرزنش بین‌المللی و به حداکثر رساندن حمایت بین‌المللی این است که زمانی حمله کنیم که محکومیت گسترده‌ای علیه ایران وجود داشته باشد، به این صورت که پیشنهاد فوق‌العاده‌ای به آن‌ها شده اما آن‌ها آن را رد کرده‌اند -پیشنهادی آن‌چنان خوب که فقط رژیمی مصمم به ساخت سلاح‌های هسته‌ای و استفاده نادرست از آن‌ها آن را رد می‌کند. در آن شرایط، آمریکا (یا اسرائیل) می‌توانست عملیات خود را از روی تأسف و نه از روی خشم به تصویر بکشد و حداقل برخی از اعضای جامعه بین‌المللی به این نتیجه می‌رسیدند که ایرانی‌ها با نپذیرفتن یک توافق بسیار خوب، ‌ این بلا را بر سر خود آورده‌اند.

همکاری اوباما و ترامپ در بازی توافق هسته‌ای

در سال ۲۰۰۹ که این گزارش منتشر شد، شاید تصور آن دشوار بود که آمریکا واقعاً تلاش خواهد کرد تا این ترفند را علیه تهران اجرا کند.

با این حال کاملاً واضح است که دولت باراک اوباما (با حضور بایدن به عنوان معاون رئیس‌جمهور) این توافق را با آگاهی کامل از اینکه در آینده - در دوران ترامپ - به آن خیانت خواهد شد به ایران ارائه داد و تلاش‌ها برای کارشکنی در این توافق به وضوح توسط دولت بایدن در جریان است.

در حالی که دولت بایدن بارها ادعا می‌کند که خواستار بازگشت به این توافق است، امّا شرایطی را درخواست کرده که می‌داند ایران هرگز آن‌ها را نخواهد پذیرفت، در حالی که همزمان یک سری حملات نظامی تحریک‌آمیز را در سراسر خاورمیانه علیه شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران که با افراط‌گرایی خطرناک در مرزهای متحدان منطقه‌ای ایران مبارزه می‌کنند، انجام می‌دهد.

خیانت قابل پیش‌بینی آمریکا به توافق هسته‌ای ایران / نقشه خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۰۹ کشیده شده بود

سیاست آمریکا در قبال ایران بیش از یک دهه بدون تغییر باقی مانده

گلوبال ریسرچ در بخش دیگری از گزارش خود مدعی شد: گزارش راهبردی اندیشکده بروکینگز در سال ۲۰۰۹ همچنین به نقش اسرائیل به عنوان تحریک‌کننده اشاره کرد: انتصاب اسرائیل برای حمله به اهداف ایرانی به امید تحریک اقدام تلافی‌جویانه توسط ایران که آمریکا می‌تواند از آن به عنوان بهانه‌ای برای جنگ گسترده‌تر استفاده کند. کاملاً مشخص است که آمریکا و اسرائیل در حال تلاش برای تشدید اوضاع به سمت چنین سناریویی هستند.

اگرچه ساکنان کاخ سفید طی این مدت سه بار تغییر کرده‌اند، امّا سیاست منفرد و جنگ‌طلب آمریکا در قبال ایران -همان‌طور که در گزارش مؤسسه بروکینگز در سال ۲۰۰۹ شرح داده شده بود- بیش از یک دهه بدون تغییر باقی مانده و به صورت پایدار دنبال شده است.

جهان در حال حاضر در یک نقطه عطف خطرناک قرار دارد، جایی که ایالات متحده دیگر بهانه‌ای برای به تأخیر انداختن بازگشت به توافق ندارد و فرصت سرزنش ایران برای شکست توافق در حال پایان است. پس‌لرزه‌های سیاسی اتهامات واشنگتن به سرعت محو خواهد شد و به سرانجام رساندن این سیاست نیازمند تحریکات مناسبی است -در غیر این صورت، آمریکا بهانه مناسب برای جنگ و همدردی بین‌المللی مورد نیاز برای اجرای موفقیت‌آمیز آن را از دست می‌دهد.

خیانت قابل پیش‌بینی آمریکا به توافق هسته‌ای ایران / نقشه خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۰۹ کشیده شده بود

ایران در حال اجتناب از تحریکات نظامی آمریکاست

ایران در حال اجتناب از این تحریکات، اثبات تعهد خود به صلح و ثبات در منطقه و متمایز کردن خود از تاکتیک‌ها، استراتژی‌ها و دستور کارهای آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور بوده و باید این کار را ادامه دهد. ایران باید همه این کارها را در حالی انجام دهد که اقتصاد خود را تحت فشار شدید تحریم‌های آمریکا و با نیاز مطلق برای رسیدگی به امنیت ملی خود در برابر تهدیدهای آشکار در داخل و امتداد مرزها حفظ می‌کند.

نکته مهم دیگری که باید درباره این مذاکرات به آن اشاره کرد، این واقعیت است که نیروهای آمریکایی به طور غیرقانونی کشورهایی در شرق و غرب مرزهای ایران و همچنین یکی از نزدیک‌ترین متحدان منطقه‌ای ایران -سوریه- را اشغال می‌کنند.

گلوبال ریسرچ در پایان تأکید کرد: توقع آمریکا از بازگشت مطیعانه ایران به میز مذاکره همراه با انطباق کامل با توافق هسته‌ای اصلی -در مقابل ملتی که مسئول فروپاشی تقریباً کامل آن است- و ملتی که ارتش آن هزاران کیلومتر دورتر از سواحل خودش کشورهای دو سوی مرزهای ایران را اشغال می‌کند معقولانه نیست. اینکه رسانه‌های غربی - بازتابی از دستور کارهای واقعی واشنگتن- تلاش می‌کنند تا این موضوع را طور دیگری به تصویر بکشند، کاملاً نشان می‌دهد که سوء نیّتی که آمریکا با آن وارد این مذاکرات شده چقدر گسترده و عمیق است.

خیانت قابل پیش‌بینی آمریکا به توافق هسته‌ای ایران / نقشه خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۰۹ کشیده شده بود

نقش مهم روسیه و چین در احیای برجام

در نهایت اروپا باید بین صلح، ثبات و منافع اقتصادی همکاری با ایران به سوی آینده -یا همچنان تسلیم آمریکا ماندن، یک خاورمیانه به طور مداوم بی‌ثبات و انتظار برای یک جنگ فاجعه‌آمیز بین آمریکا و متحدانش علیه ایران یکی را انتخاب کند.

روسیه و چین نقش مهمی در سازماندهی اوضاع دارند تا اروپا به جای آمریکا از ایران طرفداری کند و این تلاش‌ها از مدت‌ها پیش در حال انجام بوده است. اما اینکه آیا این اقدامات برای منصرف کردن آمریکا از جنگ و صرف‌نظر آن‌ها از جنگ همیشگی و اشغال کشورها در شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیای مرکزی کافی است یا خیر هنوز مشخص نیست.

درباره گلوبال ریسرچ:

گلوبال ریسرچ یک سازمان تحقیقاتی و رسانه‌ای مستقل در مونترال ایالت کبک کانادا است. وب‌سایت گلوبال ریسرچ در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱، دو روز پیش از وقایع ۱۱ سپتامبر راه‌اندازی شد. تنها چند روز بعد، گلوبال ریسرچ به یک منبع خبری مهم در مورد نظم نوین جهانی و جنگ با تروریسم واشنگتن تبدیل شد. بر اساس ادعای این مرکز، در دوران ارائه اطلاعات غلط توسط رسانه‌ها، تمرکز گلوبال ریسرچ اساساً روی «حقایق ناگفته» قرار گرفته است. گلوبال ریسرچ یک گروه تحقیقاتی و رسانه‌ای مستقل متشکل از نویسندگان، دانشگاهیان و فعالانی است که از جهانی‌شدن و نظم نوین جهانی انتقاد می‌کنند. از نظر آن‌ها، جهانی‌شدن و جنگ به هم مرتبط هستند و منجر به افزایش ثروت سرمایه‌داران می‌شوند. مرکز پژوهش‌های جهانی‌شدن مدعی است که فعالیت بانک‌های جهانی، مؤسسات مالی و شرکت‌های چندملیتی را افشا می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 6
  • غیر قابل انتشار: 5
  • اصلاحات تنها راه نجات IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    35 66
    حالا هرچی بالاخره باید برای بازگشت به دوران رونق اقتصادی برجام 2 که هیچ برجام 3 رو هم امضا کنیم پس کیسه رو شل کنید که وقت نداریم . برجام نبود ایران و ایرانی هم نبود .
    • IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      21 2
      اوبامای محبوب شما افسادطلبان کاسب تحریم درست 16 ماه پس از امضای برجام قانون تحریم های ایسا را به مدت 10 سال علیه ایران تصویب کرد برجام خسارت محض دقیقا برای آمریکا یک تکه کاغذه که هر وقت خواست تو یه منقلی میندازه و زیر همه چیز میزنه، چه دموکرات باشه چه جمهوری خواه
    • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      27 8
      ممنون از نظر عمیق، منطقی و مشعشعتون! خوبه که هنوز گلابی‌های برجام یک جلوی چشممون هستند.
    • IR ۱۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      9 3
      ما که داریم رو ۴ و ۵ کار میکنیم. تو چقد عقب مونده ای که تازه دنبال ۲ و ۳ هستی! :/
    • شاکی IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      9 2
      ای ناکس های نامرد
    • IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      10 1
      خفه میشی
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    19 3
    هشدار به مردم و مسئولین!!! گول این تبلیغات جهانی را نخوریم. اینها می خواهند وانمود کنند که برای آمریکا وارد شدن به برجام اهمیتی ندارد تا با فریبکاری وارد برجام شده و بعد با استفاده از مکانیزم ماشه که پاشنه آشیل برجام برای ایران است اقدام کنند که آنموقع نه چین و نه روسیه می توانند کاری کنند. لذا فریب گزارشات اینچنینی که "دایه مهربان تر از مادر" سر می دهند را نخوریم.
  • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    6 2
    یعنی اینا در سال ۲۰۰۹ تصمیم گرفتن از برجامی که قراره ۶ سال دیگه و در سال ۲۰۱۵ امضا بشه، در سال ۲۰۱۸ خارج بشن.. عجب..
    • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      8 4
      حتی متن برجام از قبل نوشته شده بود، اینا فقط رفتن امضاش کردن
  • پارسا IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    16 5
    این مسئله کاملا واضحه اکه یادتون باشه چند سالی قبل از برجام تو امریکا سریالی پخش میشد به نام 24 که در اون تمام مسائل مربوط به ایران وتوافق با ان گفته میشد .بعدها خود وندی شرمن بعد از برجام تو یک مصاحبه گفت تمام توافق برجام از سیر تا پیازش رو خودمون قبلا چیده بودیم واز قبل تصمیمان را گرفته بودیم که این امتیازات را بدهیم و اون امتیازات رو بگیریم نه کم نه زیاد.چونکه میدانستند بعدا میزنن زیرش و به قول ترامپ که بعدها گفت آن موقع ایرانیها دست بالا را داشتند حالا که اهرم فشارشان را ازشان گرفتیم ما دست بالا را داریم.البته اینجا را کور خوانده بود کودن ابله که همان اهرم دوباره به سرعت زنده شدوخودش هم مفتضح شد .البته اینها یک مشت بی شرف بین المللی هستند و از اول هم آبرویی نداشتند که برود.ولی نکته اساسی اینه که ما یکبار برای همیشه این مسئله رو اساسی حلش کنیم وگرنه اینها پایشان را از روی ترمز پیشرفت ما بر نخواهند داشت. یا رومی روم یا زنگی زنگ
  • امید IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    10 2
    امریکا جرات جنگ با ایران را ندارد ان وقت باید فرزند نا مشروع خود اسرائیل جنایت کار را با دست خود کفن کند
  • پوریا IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    4 2
    بازم میگم برجام رو ول کنید وزارت کشور یک تقسیمات جدید کشوری انشالله ایجاد کند منطقی تقسیمات کشوری205کشور رو مطالعه کنه بعد عملیاتی الکی نه الان تقسیمات کشوری کشورها فرق میکنه
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    11 10
    امید ما به لطف و عنایت خداوند متعال و رهبر عزیزمونه که ایران رو نجات بدهند ان‌شاءالله
  • US ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    4 0
    مشرق یه گزارش از همین گزارش اندیشکده بروکینگز که اشاره کرده تولید کنید. به نظرم نکات مخفیه زیادی در این گزارش باشه که با شرایط الان همخوانی داشته باشه
  • GB ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    9 1
    کاملا مشخص بود ولیکن بیسوادهای که لباس زیبا میپوشند و دکتری دارند این را یا متوجه نبودند یا خیانت کردند برای مقاصد سیاسی خود. مذاکره برای امریکا یعنی برد بدون جنگ!!!
  • SE ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    10 0
    آقایان برجامی، حالا ما بیسوادیم یا شما؟ شما مدعیان تدبیر و فهم زبان دنیا یک مطالعه ساده و سطحی در باره منش دولتمردان امریکا از سده 1600 نداشته اید که اگر مطالعه میداشتید اسیر حقه کثیف مذاکره کن و طرف مقابل را به عقب نشینی وادار کن و بعد زیر توافق بزن و پیشروی کن و دوباره توافق و بد عهدی و آنقدر ادامه بده تا همه چیز را بدست آوری، این قوم غاصب نمی شدید. شما برجامیان واقعا بیسوادید
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    8 4
    سال ۲۰۰۹ (دوره احمدی‌نژاد)تصمیم گرفتن سال ۲۰۱۸ از توافقی که قراره سال ۲۰۱۵(دوران روحانی) امضا بشه خارج بشن؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      6 0
      بله همانطور که در فیلم ها و سریال هاشون سالها پیش نشون دادن. برنامشون مشخصه اما زمانبندیش دست خودشون نیست. درست مثل زمانی که گفتن اول به عراق حمله میکنیم بعدش ایران‌. اما تو عراق زمینگیر شدن ...
    • GB ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      5 0
      تصمیم گرفتند ولی نه با این نوع قرارداد مهندس
    • IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      7 0
      زیاد به مغرت فشار نیار تا همینجا بسه
    • IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
      7 0
      منظور گند قبلی این حضرات در دولت اصلاحات بوده یعنی توافق سعدآباد
  • علی IR ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    8 0
    با سلام برای بازی های سیاسی آمریکا در سطح جهان چندین اندیشیده تحقیقات و مطالعات رسانه ای وجود دارد که نقشه راه را با هزینه های به مراتب کمتر برای آمریکایی ها ترسیم میکنند تعداد این اندیشیده ها در ایران چند تا است، دشمن در باطل بودن خود استوار و ما در حق بودن مان سست.
  • علی IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    8 0
    باز هم همین بازی و بازی میکنند و سیاستماران نخبه ما هم به لغو تحریمها و مذاکره مجدد دلخوش کرند .!
  • IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    0 4
    دوستان به حزب دموکرات و جمهوری در آمریکا اعتقادی ندارند همین تحلیل های کیلویی باعث شده بعد از نیم قرن مردم ایران در صف گوشت و مرغ و نون کرونا بگیرن و تلف بشن تا این دوستان به پول و مال و ملال خودشون برسند خدا لعنت کنه
  • IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    6 0
    این حرف منو به گوش مسئولین برسونید...اگه امریکا و اروپا بتونند این دفعه کلاه بر سر مذاکره کننده ها بگذارند و بعدها با توسل به مفادی که طبق میل خودشون تو توافق نامه اوردند به ایران ضربه بزنند باید تمام کسانی که تو توافق نامه دست دارند رو اعدام کنند..این رو از همین الان تو جراید باید تیتر کرد..و حجت رو با این جماعت تمام کرد
  • IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۳
    5 8
    حرف مفت چرا می زنین اوباما مگه علم غیب داشت بدونه ترامپ قراره رئیس جمهور بشه همه که می گفتن کلینمتون میشه .انتخاب شدن ترامپ یک معجزه بود
    • IR ۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      0 2
      جان کری: ماهم اگر موشکی و منطق ایی به برجام اضافه نمی شد، از برجام خارج میشدیم
    • IR ۰۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
      0 2
      داداش یه تحقیقی در مورد هنری کیسینجر بکن همه رییس‌جمهور های آمریکا قبل از شروع به کار باهاش دیدار می‌کنند متوجه میشید چی به چیه
  • IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۴
    0 0
    ما خسارت های که دولت ترامپ به اقتصاد ما وارد کرد را خواساریم ،چون ما طبق توافق بین المللی عمل کردیم و خروج آنها از برجام غیر قانونی بود ‌هست .
  • IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
    0 0
    اظهارات بی سابقه سخنگوی کاخ سفید: مخالفت اسرائیل نظر آمریکا برای بازگشت به برجام را تغییر نمی‌دهد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس