به گزارش مشرق، درحالی شاخصهای مربوط به همهگیری کرونا بهخصوص در پیکچهارم سیر نزولی با شیب ملایمی را نشان میدهند، نیم نگاهی دقیق به روند فعالیت ویروس منحوس در یک هفته گذشته با توجه به دوره نهفتگی در بیماران احتمالی نشان میدهد کاملاً زیرپوستی سیر صعودی ادامه دارد.
تفاوت آماری در دورههای کوتاهتر از یک هفته و مقایسه روزانه در جداول همه بیانگیر کاهشی شدن شاخصها هستند که این آمارها میتواند باعث بروز مشکلاتی در تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای انجام شده از سوی مسئولان شناخته شود.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند نباید با کاهشی شدن آمارها در دورههای کوتاه مدت واقعیت و رفتارهای ویروس منحوس را فراموش کنیم چون دورههای شناسایی شده از فراز و فرودهای مربوط به ویروس کرونا با جهشهایی که به خود دیده تاکیدی براین مدعاست که آمارهای یک هفتهای و دو هفتهای میتواند اطلاعات دقیقتری از شرایط موجود و سیاستگذاریهای مورد نیاز ارایه کند.
در این زمینه برای نمونه سه تاریخ مشخص از فراز و فرودهای ویروس منحوس در سراسر کشور یعنی از شنبه گذشته تا امروز را درنظر گرفته و با مقایسه دقیق آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت آنها را بررسی کردهایم.
واقعیت امر اینجاست که در نگاه اول اگرچه تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا ویروس دقیقاً مثل یک هفته قبل شده اما بررسی دقیقتر نشان میدهد در بخش موارد ابتلای جدید تفاوت ۳۵۲۷ موردی یعنی رشد ۴۵.۶ درصدی را تجربه کرده و در ادامه تفاوت آماری ۲۵۰ نفری معادل ۱۹.۵ درصدی موارد بستری جدید هم به همراه داشته.
بررسی این شاخصها و سیر صعودی بسیار ملایم در این بخش میتواند پرده از این واقعیت بردارد که هنوز پیک چهارم به پایان نرسیده و درصورت عادی انگاری شرایط با این رویکرد که از پیک چهارم گذشتهایم، میتواند مشکلات عمدهای را به همراه داشته باشد.
رعایت فاصلهگذاری و دورکاری در ادارات تعیین کننده است
در همین حال، با درنظر گرفتن رنگبندی جدید کرونایی در سراسر ایران و کاهش تعداد شهرهای قرمز به سه مورد و قرار گرفتن بیشتر شهرستانها در وضعیت نارنجی و زرد بازگشت پرسنل به ادارات و بازگشایی اصناف در محدودههای گستردهتری آغاز شده است.
در این زمینه براساس سیاستگذاریهای انجام در شهرستانهای نارنجی و زرد تصمیمگیری شده و نسبت به دو هفته قبل که سختگیریهای گستردهای در فعالیت اصناف و ارایه خدمات در ادارههای دولتی انجام میشد اکنون شرایط بهبود یافته و تعداد بیشتری از پرسنل در محل کارشان حاضر خواهند شد.
این درحالی است که کارشناسان تاکید دارند بادرنظر گرفتن جداول مربوط به خیز خزنده ویروس منحوس در سراسر کشور کلانشهرها مثل تهران، اصفهان، تبریز یا بهطور کلی شهرهای صنعتی کشور لازم است، همچنان پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود. بهعنوان مثال معاون استاندار تهران روز گذشته اظهار داشت، اکنون تهران در وضع نارنجی قرار دارد و از فردا، اول خرداد کارمندان و کارکنان ادارات سطح پایتخت در مشاغل عادی با ۵۰ درصد ظرفیت باید فعال باشند.
غلامرضا عباس پاشا، همکاری کارمندان ادارات در رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با کرونا را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: براساس بررسیهای صورت گرفته ۷۳ درصد از دستگاهها و نهادهای دولتی شیوه نامههای بهداشتی را رعایت میکنند.
از سوی دیگر اهمیت رعایت پروتکل به اعتقاد کارشناسان بهداشت ودرمان بسیار بالاست، چون با درنظر گرفتن ساعات کاری و محیط فعالیت پرسنل درصورت بیتوجهی به پروتکلها کانونهای جدید آلودگی ایجاد میشود و کانونهای خانواده نیز درگیر خواهد شد و نهایتاً چرخه ابتلا با سرعت به حرکت در میآید.
روند صعودی کرونا در استان هرمزگان ادامه دارد
در روزهای اخیر بازهم شاهد اوج گیری بیماری کرونا در استان هستیم و آمارهای مختلف همچنان روندی صعودی دارند.
با توجه به افزایش موارد مرگ و میر و افزایش تعداد مراجعات و بیماران بستری، امکان تغییر رنگ بندی کرونا در برخی از شهرهای استان در جلسه امروز ستاد ملی کرونا دور از ذهن نیست و باید منتظر قرمز شدن چند شهر استان باشیم.
آنطور که از آمارهای ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برمیآید، تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۲۵۷۹۶۰ تست بوده که بیش از هزار تست مربوط به روز گذشته است.
از سوی دیگر در حال حاضر ۴۲۴ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری هستند و روند مراجعات افراد بیمار به بیمارستانها نیز رشد داشته است.
در حال حاضر تعداد بستری بیماران در آی سی یو ۶۷ نفر است که از این تعداد وضعیت ۱۳ بیمار وخیم گزارش شده است و شرایط ناپایداری دارند.
تعداد بیماران قرنطینه خانگی نیز که در روزهای گذشته با کاهش روبرو شده بود دوباره در حال افزایش است و در حال حاضر ۵۸۸۲ بیمار در منزل تحت قرنطینه هستند و نیاز است برای پیشگیری از افزایش بیماران مدت قرنطینه خود را رعایت کنند.
در شبانه روز گذشته متاسفانه بازهم شاهد جان باختن شماری از هم هموطنان در استان هرمزگان بودیم، در ۲۴ ساعت اخیر ۵ بیمار کرونایی شامل ۴ زن و یک مرد در محدوده سنی ۳۹ تا ۹۱ سال جان خود را از دست دادند.
این بیماران از شهرستانهای بندرعباس، جاسک و بستک هستند، با افزوده شدن این ۵ بیمار جان باخته، شمار جان باختگان قطعی کرونا در هرمزگان به رقم ۱۲۳۲ نفر رسید.
۷۲ مبتلای جدید و ۸ قربانی کرونا در کرمان
براساس آخرین آمار اعلام شده از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان کرمان تعداد کل موارد بستری دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به ۲۰ هزار و ۳۴۲ مورد رسیده است و براساس رنگ بندی اعلام شده شهرستان قلعه گنج همچنان یکی از سه شهرستان قرمز کرونایی کشور است.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار کرونای استان کرمان تا روز گذشته از بستری ۷۲ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان کرمان خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون ۳۷۰ نفر در بیمارستانهای استان کرمان در اثر ابتلا به کرونا بستری و تحت مراقبت قرار دارند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۲۱۵ نفر از این بیماران در بیمارستانهای حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۶۰ نفر در بیمارستانهای علوم پزشکی جیرفت، ۶۱ نفر در حوزه علوم پزشکی سیرجان، ۲۷ نفر در بیمارستانهای حوزه علوم پزشکی رفسنجان و ۷ نفر در حوزه علوم پزشکی بم بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به فوت ۸ کرمانی دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا گفت: از این تعداد ۶ مورد فوتی در بیمارستانهای حوزه علوم پزشکی کرمان، یک نفر در حوزه علوم پزشکی سیرجان و یک نفر نیز در حوزه علوم پزشکی جیرفت گزارش شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۰ هزار و ۳۴۲ نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند افزود: از ابتدای شیوع این ویروس ۲ هزار و ۸۶۳ نفر در کرمان فوت شدهاند.
۱۸۴ مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سیدمحمد هاشمی شهری، اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی ۱۸۴ مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به ۳۴ هزار و ۲۲ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و ۳۰۹ نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بودهاند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۸۳ بیمار حاد تنفسی و ۱۰۴ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
۱۹۸ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان بستریاند
روند ابتلا به کووید ۱۹ در استان سمنان به ثبات نسبی رسیده است؛ اما این ثبات بسیار شکننده بوده و همچنان بیم آن میرود که با هر غفلت از سوی شهروندان، با خیز مجدد کرونا مواجه شویم.
در واقع آمار روزانه ابتلا به کرونا در استان سمنان گرچه به ثبات رسیده است؛ اما این آمار همچنان بالاست و کاهش بیشتر آن، رعایت جدیتر پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان این استان را میطلبد.
بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، در روز گذشته ۹۴ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان شناسایی شدند تا مجموع بیماران شناسایی شده مبتلا به کرونا بر اساس معیارهای تشخیص قطعی و آزمایشگاهی، به ۳۸ هزار و ۶۰۱ نفر برسد.
بر این اساس از مجموع بیماران شناسایی شده مبتلای قطعی به کرونا ۲۸ هزار و ۹۹۳ نفر بیماران سرپایی بودند و مابقی این بیماران در بیمارستانهای استان سمنان بستری شدهاند.
در روز گذشته ۲۶ بیمار بستری مبتلای قطعی به کرونا با حال عمومی مساعد از بیمارستانهای استان سمنان ترخیص شدند و این آمار مجموع بیماران بهبود یافته از کرونا و ترخیص شده از بخشهای کرونای بیمارستانهای این استان را به عدد ۱۰ هزار و ۲۱۸ نفر رساند.
با این وجود اما، تعداد بیماران قطعی مبتلا به کرونا بستری در بخشهای کرونای بیمارستانهای استان سمنان همچنان بالاست و ۱۹۸ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در این استان بستری هستند.
در روز گذشته همچنین سه تن از بیماران بدحال بستری در بخشهای کرونای بیمارستانهای استان سمنان فوت کردند و بر این اساس مجموع تعداد مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا در این استان به یک هزار و ۸۷ نفر رسید.
آمار ابتلا و فوتی ناشی از کرونا در استان فارس رو به کاهش است
براساس آخرین رنگبندی که نرمافزار ماسک از وضعیت شهرستانها ارائه داده تغییر رنگ در استان فارس محسوس بوده است. در حال حاضر شهرستانهای بوانات، پاسارگاد، سروستان، زریندشت، فراشبند، رستم، گراش و خنج به رنگ زرد و کم خطر هستند و دیگر شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی یا با خطر متوسط قرار دارند.
عبدالرضا قاسمپور، جانشین استاندار در ستاد استانی مقابله با کرونا از روزهای پایانی پیک چهارم خبر داد و اعلام کرد که وضعیت این موج با توجه به اینکه آمار موجود صعودی نیست در پایان قرار گرفته است.
براساس آخرین آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۸۸۷ هزار و ۴۸۸ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۲۵۷ هزار و ۳۴۶ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۰۱ هزار و ۸۵۰ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۱۵ هزار و یک بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۷۲ هزار و ۳۴۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
براساس آمار تاکنون هزار و ۴۱۶ نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که ۲۴۵ نفر از آنان در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در آخرین روز اردیبهشت در استان فارس ۱۴ نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند که با این حساب مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون در این استان به چهار هزار و ۴۵۸ نفر رسید.
با وجود روند نزولی موج چهارم شیوع کرونا در استان فارس اما این موضوع به معنای پایان کرونا نیست و کماکان نخستین توصیه متخصصان و بهترین روش برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و ابتلا به بیماری کووید۱۹، رعایت دستورالعملهای بهداشتی شامل استفاده از ماسک، شست و شوی مکرر دستها و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمیهای خانوادگی است.
۲۰ تخت پیشرفته به ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای استان بوشهر افزوده شد
سعید کشمیری، دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به ضرورت ادامه رعایت پروتکل بهداشتی در برابر کرونا اظهار داشت: هرگونه سهلانگاری، زمینه شیوع بیماری کرونا بهویژه از نوع جهش یافته آن را فراهم میکند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه موج چهارم کرونا آثار و نتایج نامطلوبی در جامعه گذاشت افزود: در این پیک ضمن روند صعودی مبتلایان و بستریها، فوتیها نیز افزایش یافت که در ۵۵ روز نخست سال جدید بیش از ۲۴۰ فوتی کرونا در استان ثبت شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به مهار موج چهارم کرونا با رعایت همه جانبه پروتکل بهداشتی گفت: در موج چهارم کرونا، آمارها نشان میدهد که رعایت شیوه نامههای بهداشتی در فروردین ماه کاهش یافت و همین موضوع زمینه روند صعودی شیوع بیماری کرونا را فراهم کرد.
وی، روند رعایت شیوهنامه بهداشتی را یک ضرورت دانست و بیان کرد: با بررسیهای انجام شده استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی افزایش یافته و هم اینک در بانکها و ادارهها شیوه نامههای بهداشتی رعایت میشود، اما هنوز خطر شیوع ویروس کرونا از نوع جهش یافته در کمین است و ضرورت دارد برای جلوگیری از شیوع آن، مراقبت کنیم.
کشمیری، از کاهش بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: تعداد بیماران بستری در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر کاهش یافت و اکنون ۲۹۰ نفر بستری هستند.
وی با بیان اینکه روز گذشته ۶۱ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بستری شدهاند خاطر نشان کرد: از این تعداد، ابتلای ۲۷ مورد به ویروس کرونا، قطعی است.
دبیر ستاد مقابله با کرونای استان بوشهر از بستری ۳۹ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه خبر داد و بیان کرد: از مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه بیمارستانهای استان، ۱۹ نفر در وضعیت حاد قرار دارند و با دستگاه تنفس میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ادامه روند کاهش بستریهای کرونایی و فوتیها افزود: خوشبختانه روز گذشته هیچ مورد فوتی کرونا در استان به ثبت نرسید تا مجموع جانباختگان همان یکهزار و ۱۲۴ نفر باقی بماند.
کشمیری ترخیص ۵۸ بیمار از بیمارستانهای استان در شبانهروز گذشته را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر به این ویروس مبتلا شدهاند.
وی با اشاره به توجه به توسعه زیرساختهای درمانی استان بوشهر افزود: در این راستا ۲۰ تخت پیشرفته به ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای استان بوشهر افزوده شده است و بهزودی وارد مدار بهرهبرداری و استفاده قرار میگیرد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر به طرح واکسیناسیون علیه کرونا پرداخت و تصریح کرد: هفته پیش ۸۰ سالهها به بالا که واکسن کرونا دریافت کردند و اکنون ۷۵ سالهها در حال دریافت این واکسن هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: طرح واکسیناسیون علیه بیماری کرونا به ترتیب اولویت تا واکسیناسیون همه گروهای سنی ادامه دارد.
۱۶ مبتلای کرونا در بخش مراقبتهای ویژه استان خراسان جنوبی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، کامبیز مهدی زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد:در روزگذشته ۱۸۴ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۵۶ بیمار جدید شامل ۹ بستری و ۴۷ سرپایی شناسایی شدند.
کامبیز مهدی زاده افزود: در شبانه روز گذشته با ثبت ۳ مورد فوت جدید ناشی از کرونا، مجموع فوتیهای این بیماری در خراسان جنوبی به ۸۸۸ نفر رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر ۲۱۰ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۹۵ نفر کرونا مثبت هستند و از این تعداد ۱۶ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۵ نفر نامساعد است.
وی بیان کرد: ااز ابتدای شیوع کرونا تا امروز ۱۹ هزار و ۶۹۴ بیمار کرونا مثبت بهبود یافتند یا در حال حاضر در قرنطینه خانگی به سر میبرند و تا روز گذشته ۵۶ هزار و ۶۵۴ آزمایش مولکولی تشخیص کرونا در خراسان جنوبی گرفته شده که منجر به شناسایی ۲۰ هزار و ۶۷۷ بیمار شد.
۲۲ نفر آخرین قربانیان کرونا در اصفهان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، آرش نجیمی با اشاره به آمار روزانه کرونا در اصفهان، اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار از ۲۶۸۷نفر نمونهگیری شده ۶۹۰مبتلای جدید شناسایی شدند و ۲۱۶ نفر کارشان به بستری کشید و در این مدت ۲۲ خانواده هم در استان بر اثر کرونا به قطعی و مشکوک داغدار شدند که همچنان شاهد روزهای تلخ کرونایی باشیم.
آرش نجیمی افزود: در این مدت با ترخیص ۲۲۹بیمار مجموع بیماران بستری در بیمارستانهای استان به ۱۳۶۲بیمار رسید در حال حاضر ۲۸۵بیمار نیز در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
تغییر ساعت اجرای طرح زوج و فرد
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان در مورد اجرای طرح زوج و فرد، اظهار داشت: این طرح از امروز، اول خرداد ماه در کلان شهر اصفهان اجرا خواهد شد.
سرهنگ محمدرضا محمدی افزود: زمان اجرای طرح صبحها از ساعت ۹ الی ۱۴ و عصرها از ساعت ۱۷ الی ۲۲ است.
وی تصریح کرد: اجرای طرح زوج و فرد به منظور رفاه حال شهروندان و با توجه به شرایط کنونی بیماری کرونا و در راستای اجرای مصوبات ستاد استانی مبارزه با کرونا انجام میشود.
تعداد مبتلایان و فوتی به کرونا در آذربایجانغربی کاهش یافت
با نگاهی گذرا میتوان به آمار کرونایی آذربایجانغربی متوجه حرکت زیگزالی و افتو خیزهای آن شد که نتیجه هر خیزی میتواند حتی نتیجه یک رویداد کوچک اما خطرآفرین باشد مثل برگزاری جشن عروسی که حتی شاید کسی متوجه نشود اما آمارهای چند روز استان را به کل زیر و رو کند کما اینکه در روزهای گذشته نیز با برگزاری عروسی در شمال استان، علاوه بر فوت داماد، تعداد بیشماری از مردم مبتلا شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی درباره وضعیت کرونایی آذربایجانغربی گفت: در شبانهروز گذشته تعداد مبتلایان تا حد زیادی کاهش یافته است بهطوری که ۲۴۳ مورد ابتلا به بیماری کرونا شناسایی شدهاند که نسبت به چند روز گذشته، کاهش حدودا دو تا سه برابری را نشان میدهد و با احتساب مبتلایان روز گذشته، تعداد کل مبتلایان در استان به عدد ۱۶۶ هزار و ۱۷۴ نفر رسیده است.
جواد آقازاده درباره وضعیت بسیریهای بیمارستانی اظهار داشت: در شبانهروز گذشته تعداد کل بستریهای سندرم حاد تنفسی با افزایش نسبی به یک هزار و ۵۴ نفر افزایش یافته و بستریهای مشکوک و بستریهای آیسییو نیز بهترتیب با ۴۶۴ و ۲۱۴ مورد، تغییر محسوسی نداشتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی افزود: مرکز استان بهدلیل جمعیت بالای یک میلیون نفری آن، اغلب در آمارها بیشترین سهم را به اختصاص میدهد و در شبانهروز گذشته هم با ۸۰ مورد بستری روزانه در صدر قرار گرفته و شهرهای خوی با ۳۲، مهاباد با ۱۲ و بوکان با ۱۱ مورد بستری در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به کاهش ملموس آمار فوتیهای کرونایی تصریح کرد: خوشبختانه تعداد فوتیهای کرونایی برای چندمین روز پیاپی تک رقمی شده است بهگونهای که در روز شبانهروز گذشته هفت مورد فوتی کرونایی در آذربایجانغربی ثبت شده است که دو نفر از اهالی هر یک از شهرهای خوی و بوکان و یک نفر هم از هر یک از شهرهای ارومیه،سلماس و چالدران بودهاند که سبب افزایش تعداد کل مبتلایان در استان به چهار هزار و ۴۹۹ نفر شدهاند.
شمار جانباختگان در اردبیل به ۱۷۷۷ نفر رسید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل، شهرام حبیبزاده، اظهار داشت: براساس آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرستانهای اردبیل، پارسآباد، مشگینشهر و خلخال در وضعیت نارنجی و شهرستانهای گرمی، بیلهسوار، نیر، نمین، سرعین، کوثر و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.
وی با اشاره به جان باختن ۵ نفر دیگر و بستری شدن ۳۱ مبتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته گفت: شمار کل جان باختگان کرونا در استان اردبیل به یک هزار و ۷۷۷ نفر، تعداد بستریهای همزمان نیز به تعداد ۲۵۹ نفر در این مدت ثبت شده است و تعداد بیماران بدحال بستری در آی سی یو به ۵۴ نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان اردبیل بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم با کنترل وضعیت بیماری در راستای کنترل موجهای بعدی کرونا اقدام کرده و مجدداً شاهد خیز این بیماری نباشیم که این مسئله نیازمند مشارکت همگانی است و باید با استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی ادامه دار باشد.
حبیبزاده تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در این زمینه مطرح است و باید برای کاهش شیوع ابتلا به کرونا مورد توجه واقع شود، حذف دورهمیها و تجمعات است، چرا که هماکنون به عنوان یکی از ناقلترین روشها برگزاری دورهمیها است که سبب شیوع خانوادگی به کرونا میشود.
وی بیان کرد: امیدواریم در سایه تلاشها و همکاریها بتوانیم وضعیت موجود را کنترل کرده و به یک وضعیت باثبات و پایدار دست یابیم که این مسئله جزو اولویتهای اساسی برای ما است.
۷۱۷ بیمار در بخش بستری موقت بیمارستان کاشان بستری شدند
مهدی دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۹ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد شش بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و سه نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۳۴ و حداکثر ۷۶ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء پنج ماهه و حداکثر ۸۶ سال است که نشان میدهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۱۵۷ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۱۳۷ بیمار در شهرستان کاشان و ۲۰ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.
وی از بستری ۲۹ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار خانوم ۲۹ ساله در شهرستان کاشان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست نداده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۱۵ مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد قابل توجهی بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و ۷۱۷ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگرانکننده است.