کد خبر 1220993
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۸
تهرانی‌ها چقدر از دوچرخه استفاده می‌کنند؟

عضو شورای شهر تهران توضیحاتی درباره میزان استفاده تهرانی‌ها از دوچرخه ارائه داد.

به گزارش مشرق، سیدآرش حسینی‌میلانی صبح امروز در صحن شورای شهر در نطق پیش از دستور خود درباره موضوع ترویج دوچرخه‌سواری در تهران گفت: استفاده از دوچرخه سال‌هاست در بسیاری از کلانشهرهای جهان که با معضلات محیط زیستی، ترافیک وآلودگی مواجه هستند متدوال شده یا مورد اقبال شهروندان قرار گرفته است.

وی افزود: مدیریت شهری بر همین اساس توسعه به این مد حمل و نقلی را در نظر گرفت و باید به این نکته توجه داشت که تغییر الگوی سبک زندگی از انسان‌محوری به خودرومحوری سلامت شهروندان را با خطر روبه‌رو کرد.

این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: میلیون‌ها موتورسیکلت و اتومبیل روزانه در تهران عبور و مرور می‌کنند که بخش قابل توجهی از بودجه عمرانی را برای این مسأله اختصاص داده‌اند.

میلانی با اشاره به اینکه دوچرخه یک مد حمل و نقل مناسب، کم هزینه و پاک است گفت: طی سال 97، در تهران 58 هزار نفر سفر از دوچرخه برای تردد استفاده کرده‌اند که این میزان در سال 99 به 180 هزار نفر رسید و پیش‌بینی می‌شود امسال به بیش از 246 هزار نفرسفر برسد.

بیشتر بخوانید

چه کسی پشت ایده «دوچرخه» در تهران بود؟

وی خاطرنشان کرد: سهم دوچرخه در کل سفرهای روزانه شهروندان تهرانی از 0.3 درصد در سال 97 به 0.9 درصد در سال 99 رسیده است.

حسینی میلانی با بیان اینکه کمک مدیریت شهری می‌تواند نقش موثری در بهبود سهم دوچرخه در سبد خانوار شهروندان داشته باشد، گفت: تقبل بخشی از هزینه اشتراک یا شارژ دوچرخه‌های اشتراکی می‌تواند در شرایط دشوار فعلی حمایت موثری از گسترش امکان دوچرخه‌سواری برای اقشار کمتر برخوردار باشد.

وی با بیان اینکه شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا می‌توانست فرصت مناسبی برای توسعه دوچرخه‌سواری برای تهران باشد، اظهار داشت: بسیاری از کشورها در شرایط کرونا، حمل و نقل عمومی را به علت شیوع ویروس محدود کردند و طرح‌های محدودیت‌زای ترافیکی با شدت بیشتری به اجرا درآمد، اما در تهران برعکس این اتفاق افتاد. طرح ترافیک برای تشویق مردم به استفاده از خودروی شخصی به‌ جای عمومی برداشته شد. 

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه ما برای توفیق در گسترش دوچرخه نیازمند طراحی‌های درست و در نظر گرفتن شرایط ترافیکی و اجتماعی هستیم، تصریح کرد: طراحی‌ها در شهرهای موفق به گونه‌ای انجام شده است که شعاع دسترسی به مراکز عمده شهری به عنوان محرک‌های توسعه به فاصله پنج تا هفت کیلومتر برای استفاده‌کنندگان به ویژه دانشجویان و جوانان در اولویت نخست قرار گرفت و بنابراین امکان دسترسی به این مکان‌ها برای آنها به آسانی و راحتی فراهم شده. این شرایط در تهران اکنون فراهم نیست. 

حسینی میلانی با اشاره به سیستم دوچرخه اشتراکی هوشمند خاطرنشان کرد: سیستم دوچرخه اشتراکی هوشمند یکی از اقدامات نوآورانه و مفیدی بوده است که در طی سه سال گذشته توانسته نقش اثرگذاری در افزایش استفاده از دوچرخه داشته باشد اما این سیستم، بیشتر زمینه استفاده شهروندان را در محدوده مرکزی شهر فراهم ساخته است. 

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای اصلی توسعه دوچرخه در تهران توجه به شبکه محلات است، ابراز داشت: تردد ایمن و پیوسته دوچرخه‌ها در محدوده محلات، زمینه فراگیر شدن دوچرخه سواری را فراهم می‌سازد. برای دستیابی به این هدف، ایجاد یک شبکه متصل و ایمن برای تردد دوچرخه‌سواران ضروری است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    3 0
    دوچرخه به درد شهرهای صاف میخوره. تو تهران از رسالت به بالا رو نمی شه سوار شد. حداقل دوچرخه های معمولی به درد نمی خوره
  • امیر PL ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    0 0
    من از بیدود استفاده میکنم، فقط و فقط به درد سراشیبی میخوره اندقر که بی کیفیت هست دوچرخه هایش، دوچرخه چینی های قدیمی سواری بهتری دارند تا این دوچرخه ها. جدا از کیفیت دوچرخه، رانندگی دیوانه وار مردم دوچرخه سواری را امری بسیار خطرناک میکنه، همچنین عبور موتور سوار و یا پارک بودن ماشین بر روی محل های عبور و مرور مخصوص دوچرخه عملا این خطوط رو بی استفاده کرده.
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
    1 0
    طرح اختصاص یک لاین برای دوچرخه یک راهبرد بی نظیر در مدیریت شهری و ترافیک هست ولی برای معابری که شیب آن ها کمتر از دو درصد باشد که متاسفانه در تهران اینگونه نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس