به گزارش مشرق، فاطمه فتحی، گفت: سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان جان خود به دلیل مصرف دخانیات از دست میدهند.
بیشتر بخوانید:
لطفا این ۷۰۰۰ ماده شیمیایی را نخورید!
وی اظهار کرد: توتون و تنباکو به صورت مستقیم هر ساله باعث مرگ ۸ میلیون نفر شده و بالغ بر حدود ۲ میلیون مرگ نیز به افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند، نسبت داده میشود.
فتحی با بیان اینکه سیگاریهای مادام العمر، حداقل ۱۰ سال زندگی خود را از دست میدهند، افزود: با دود سیگار، حداقل ۷۰ ماده شیمیایی شناخته شده سرطان زا به بدن انسان منتقل میشود.
وی گفت: در سال جاری با توجه به اپیدمی کووید ۱۹ و اهمیت ترک مواد دخانی به ویژه قلیان در حفظ و ارتقای سلامت مردم و با تأکید بر ممنوعیت پایدار عرضه قلیان، شعار ملی امسال "تعهد من، ترک قلیان" نامگذاری شده است.
فتحی با بیان اینکه تأثیر منفی مصرف قلیان بر ۲ عضو حیاتی بدن یعنی ریهها و قلب ثابت شده، افزود: دود قلیان به اندازه دود سیگار مضر است و سرطانهای ریه و مری، بیماری انسدادی ریوی مزمن، آمفیزم، پایین بودن وزن هنگام تولد نوزاد، افزایش حملات آسم و ذاتالریه برخی از خطرات مربوط به استعمال قلیان هستند.
وی با اشاره به شدت بیماری کووید ۱۹ در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری، گفت: با توجه به اینکه کووید ۱۹ یک بیماری عفونی است و در درجه اول به ریهها حمله میکند، استعمال دخانیات باعث اختلال در عملکرد ریه شده و شرایط برای مقابله با این بیماری و سایر بیماریها در ابتلاء به کووید ۱۹ دشوار تر میشود.