کد خبر 12299
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۵

موضوع استخدام 23 هزار پرستار جديد که از روز پرستار امسال تا کنون وعده داده شده بود با اظهارات يکي از مديران ارشد اين وزارتخانه به طور رسمي منتفي شد. <BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، موضوع استخدام 23 هزار نيروي جديد پرستاري به دنبال تصويب قانون ارتقاي بهره وري نيروهاي باليني نظام سلامت و کاهش ساعت کار پرستاران مطرح شد. به طوري که رئيس جمهوري در روز پرستار امسال (31 فروردين) خطاب به وزير بهداشت گفت که از همين فردا به دنبال آگهي استخدام پرستار باشيد.
به دنبال خبر خوش رئيس جمهوري که با استقبال جامعه پرستاري و سازمانهاي مربوطه همراه شد، موضوع استخدام 23 هزار نيروي جديد براي کاهش ساعت کار پرستاران در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و دکتر مرضيه وحيد دستجردي در هر فرصتي که با حضور خبرنگاران همراه مي شد، از اجرايي شدن اين وعده رئيس جمهور خبر مي داد و اصرار داشت که اين موضوع امسال حتما اجرايي مي شود.
اين در حالي بود که موضوع استخدام پرستاران در کميسيون تلفيق مجلس که نماينده دولت نيز در آن حاضر بود، رد شد و همين مسئله دولت و جامعه پرستاري را در مقابل يکديگر قرار داد اما وزير بهداشت (به رغم اينکه تمامي راههاي استخدام پرستاران حداقل براي امسال بسته شده بود) به هيچ وجه نمي خواست قبول کند استخدام پرستاران در سال جاري محقق نخواهد شد چنانچه در همايش بررسي مسائل پرستاري کشور که 19 مهر در تالار وزارت کشور برگزار شد، بار ديگر تاکيد کرد که " استخدام پرستاران قطعا انجام مي شود و هيچ مقام دولتي نمي تواند در مقابل دستور رئيس جمهور ايستادگي کند."
وزير بهداشت با عنوان اين مطلب که جذب 23 هزار نيروي جديد و کاهش ساعت کار پرستاران بايد امسال اجرا شود، در ارتباط با موضع وزارت بهداشت در صورت عدم اجراي اين قانون اظهارداشت: دولت بايستي بار مالي و نيروي انساني ناشي از اجراي اين قانون را تامين کند.
از سوي ديگر، نمايندگان مجلس هم به ويژه اعضاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس هيچ مشکلي را بابت استخدام پرستاران پيش روي دولت نمي ديدند و عنوان مي داشتند که دست دولت براي استخدام باز است و مي تواند با تامين بار مالي آن، اين مصوبه را اجرايي کند.
انوشيروان محسني بندپي، نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اجرا نشدن استخدام 23 هزار پرستار، گفت: زماني که نماينده دولت با آن مخالفت کرد نمايندگان کميسيون تلفيق نتوانستند آن را به تصويب برسانند چرا که بار مالي زيادي داشت. اما ما معتقديم زماني که طرحي مصوب شد بايد ساز و کارهاي قانوني آن نيز در نظرگرفته و تامين شود.
وي افزود: نظام سلامت کشور با استخدام نشدن پرستاران دچار نقصان و خسارات مادي و معنوي بسياري مي شود که اين زيانها چند برابر بودجه و بار مالي ناشي از بکارگيري اين نيروهاست.
محمد شريفي مقدم، دبيرکل خانه پرستار نيز با تاکيد بر اينکه عزم و ارداه اي براي جذب 23 هزار پرستار وجود ندارد، به خبرنگار مهر گفت: "به نظر مي رسد موضوع استخدام پرستاران در سال جاري به بهانه مخالفت کميسيون تلفيق مجلس منتفي شده است."
وي با بيان اينکه دادن وعده هايي که محقق نمي شود باعث بي انگيزه شدن جامعه پرستاري شده است، افزود: "وزارت بهداشت مي خواهد مجلس را مقصر جلوه دهد در صورتي که مجلس همواره از جامعه پرستاري حمايت کرده است."
سرانجام حسين مبارکي، مديرکل منابع انساني و پشتيباني وزارت بهداشت در تازه ترين اظهارنظر مسئولان و مديران وزارت بهداشت، عنوان داشت که اين استخدام سال آينده اجرايي مي شود. يعني اينکه موضوع استخدام 23 هزار پرستار حداقل براي امسال منتفي است.
اين اظهارنظر از سوي اين مدير ارشد وزارت بهداشت، تير خلاصي است به روياهاي جامعه پرستاري که همچنان در انتظار وعده کاهش ساعت کار بودند. اما اين اتفاق نيافتاد تا جامعه پرستاري همچنان گرفتار آسيبها و دشواريهايي همچون اضافه کار اجباري، شب کاري و خشونتهاي فيزيکي و لفظي باشد که بعضا از سوي برخي بيماران و همراهان آنها متوجه پرستاران مي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس