به گزارش مشرق، سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز (شنبه) در بخش اول سومین مناظره انتخاباتی، در رابطه با «طرح جامع خود در خصوص ۷ دغدغه تورم، عدالت، رکود، مقابله با فساد، یارانهها، اشتغال و مسکن»، گفت: سوال شما این بود که چه رویکردی ما نسبت به دغدغههای اصلی مردم داریم، چرا که اینها موضوعاتی است که مطرح شده و کاملاً درست است. اما علاوه بر این مسائل، دغدغههای مردم موارد دیگری است. دغدغه مردم این است که چرا این موضوعات حل نمیشود؟
وی بیان کرد: دوستان پاسخهایی را به این ۷ موضوع چون تورم، بی عدالتی، رکود، فساد، یارانه، بیکاری و مسکن مطرح کردند و حتماً هم بنده پاسخهایی را در این زمینه دارم. سوال این است که پاسخهایی این سوالات مانند کرونا نیست و حتی این مسائل هم مانند موضوع کرونا نیست و این طور نیست که بگویید هم مسئله و هم پاسخ نامشخص است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: سوال این است که این موضوعاتی که کاملاً مشخص است و پاسخ آن هم روشن است، چرا تاکنون حل نشده است؟ این دغدغه مردم است.
جلیلی اظهار داشت: امروز متوسط نرخ تورم در کشورهای دنیا ۲.۵ درصد است. بیش از ۱۰۰ کشور نرخ تورم خود را زیر ۵ درصد اعلام کردهاند و سوال این است که چرا این مشکل در ایران حل نشده است؟
وی ادامه داد: برای مثال درباره مسئله مسکن گفته میشود که زمین، مصالح ساختمانی و نیروی انسانی داریم و امکان ساخت مسکن در کشور وجود دارد. سوال بنده این است که پس چرا این مشکل حل نشده است؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دغدغه مردم این است که چرا دولتها عقب هستند؟ ما از مقام رئیس جمهور صحبت میکنیم. کشور ما ظرفیتهای زیادی دارد و میتواند موفق باشد و جهش پیدا کند و در این شرایط سوال ما این است که چگونه ابتداییترین موضوعات را حل کنیم.
جلیلی بیان کرد: مسئلهها که مشخص است و مردم هم در کوچه و بازار، این موضوعات را مطرح میکنند و در زندگی خود این مسائل را لمس میکنند. دغدغه این است که چرا این راه حلها پایدار نیست. برای مثال دولت میگوید که ۲ سال تورم را کنترل کرده است و باید بگویم که تورم مثل باران نیست که بگوییم سال دیگر باران میآید یا نمیآید.
وی اظهار داشت: سوال این است که چرا مردم باید این نگرانی را داشته باشند که آیا سال آینده تورم پائین خواهد بود یا خیر؟ گاهی اوقات میبینیم که وضعیت تورم خوب میشود و پس از مدتی فنر تورم در میرود و همه چیز گران میشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: رویکرد دولت ما این است که هر کدام از این مسائل، پاسخهای خاص خودش را دارد. بحث ما این است که اگر میخواهیم این مسائل را حل کنیم، یک برنامه جدی میخواهد. اگر بخواهیم یک قالی ایرانی که قدمت زیادی داشته باشد، ببافیم، باید برای آن نقشه داشته باشیم و مشخص باشد که در هر نقطهای چه نخ و چه رنگی بکار برده شود. مگر میشود بدون یک نقشه جامع کار کنیم؟
جلیلی افزود: کار رئیس جمهور دقیقاً این است که مشکلات را حل کند و کارش با وزیر فرق کند و باید بداند و اشراف داشته باشد به این نقشه و باید نقش همه وزارتخانهها و دستگاهها را برای حل مشکلاتی چون تورم، مسکن و نظام سلامت بداند.
برنامه یک شبه و با سفارش به اندیشکده نوشته نمیشود
وی گفت: یک شبه برنامه نوشته نمیشود و با سفارش به اندیشکده، برنامه نوشته نمیشود و باید رئیس جمهور اشراف داشته باشد تا مشکلات کشور حل و فصل شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: سوال از رئیس جمهور این است که آیا از روزی که مسئولیت را عهده دار میشود، زمان را مغتنم میشمارد یا خیر؟ یکی از دغدغههای مردم این است که ۴ یا ۸ سال میگذرد و بسیاری از دغدغهها حل نمیشود و کسی که منصف باشد معذرت خواهی میکند و اگر هم نباشد، طلبکار مردم هم میشود و میگوید خیلی هم خوب است.
جلیلی گفت: باید مشخص شود که رئیس جمهور چه برنامههایی را میخواهد پیش ببرد. باید مشخص شود که این مسیر تا چه زمانی به هدف منجر میشود و قرار است جامعه به چه نقطهای برسد. حداقلی و یا حداکثری است؟
وی تاکید کرد: رئیس جمهور، رئیس جمهور ایران با همه ظرفیتهایش است. اینکه بعد از ۴ سال بگوید که چند تا مسئله حل شده است، کاملاً حداقلی است و یا ایران و یا ظرفیتهای کشور را نشناخته است و یا اینکه به موضوع اشراف ندارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دغدغه مردم این است که آیا رئیس جمهور تعارفات را کنار میگذارد و یا خیر؟ آیا دوباره مشغول کارهای نمایشی خواهد شد و یا آنکه کار واقعی میکند؟ آیا میخواهد مصلحت مردم را پیگیری کند و یا اینکه هر آنچه خوشش میآید را پیگیری میکند؟
جلیلی اظهار داشت: اگر ما از دغدغههای مردم سخن میگوییم، مردم میخواهند یک آیندهای حداقل در ۴ سال آینده داشته باشند و اطمینان داشته باشند که کارها جدی پیگیری میشود و نمایشی نخواهد بود و مبتنی بر برنامه است.