به گزارش مشرق، خطرناکترین کپکها در رده مایکوتوکسینها دستهبندی میشوند. آنها بیشتر در مواد غذایی، مانند غلات، آجیل، کرفس، آب انگور و سیب، پیدا میشوند. جهت حفظ سلامتی خود توصیه میشود بهطور جدی از مصرف این مواد غذایی در صورت کپکزدن، خودداری کنید.
شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که میوه کپکزده خورده باشید. همواره این سؤال در میان مردم وجود دارد که آیا کپک میوه برای سلامتی، ضرر دارد؟
متخصصان آمریکایی میگویند که طعم میوه کپکزده نامطبوع است، اما در بیشتر موارد برای سلامتی بدن خطرناک نیست. در حقیقت کپکها به وفور در مواد غذایی دیده میشوند. حتی برخی از این کپکها مانند کپکهای موجود در پنیر، خوردنی هستند.
درباره میوه، در بسیاری از موارد بدون آنکه افراد خود به وجود کپک در آن پی ببرند، اقدام به مصرف آن میکنند. با این حال، بدن توانایی هضم این کپکها را دارد و مشکلی جدی برای سلامت فرد به وجود نمیآید.
بهطور معمول، خوردن میوه کپک زده عوارض جانبی جدی در فرد به همراه نخواهد داشت. با این حال، ممکن است عوارض جانبی ملایمی همچون حالت تهوع، استفراغ، باد معده، نفخ و اسهال در افراد مصرف کننده میوه کپکزده دیده شود. این عوارض به دلیل ناراحتی دستگاه گوارش، بروز میکنند.
جهت تقویت دستگاه گوارش پس از مصرف میوه کپکزده میتوانید از مواد غذایی تخمیری مانند ماست استفاده کنید. همچنین، آب انار میتواند به رشد باکتریهای مفید دستگاه گوارش کمک کند.
افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند یا در رده افراد در خطر قرار دارند (مانند سالمندان یا افراد دارای سامانه ایمنی ضعیف بدن) بسیار ضروری است که از زمان خرید، پخت و مصرف مواد غذایی مختلف، نسبت به سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند.
این افراد در صورت مصرف مواد غذایی و میوههای کپک زده، ممکن است دچار حالت تهوع، استفراغ و اسهال شوند یا علائم مسمومیت غذایی را بروز دهند. این در حالی است که برخی کپکها از انواع دیگر آن خطرناکترند.
همچنین، برخی افراد ممکن است به کپک، آلرژی یا حساسیت داشته باشند. در اینصورت، باید از مواد غذایی کپکزده، خودداری کنند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که مایکوتوکسینها میتوانند موجب آسیب به میکروبیومهای معده که بخشی از سامانه دفاعی در حفظ سلامت بدن هستند، شوند.