آثار تغذیه شبهه‌ناک بر سبک زندگی/ ماجرای تأثیر خوراکی شبهه‌دار بر رفتار فرزند عالم دینی

خوراکی‌ها و تغذیه شبهه‌ناکی که والدین به فرزندان خود می‌دهند، آثار زیادی بر سبک زندگی، سوءرفتار و سرنوشت آنها دارد که نباید از آن غافل شد.

به گزارش مشرق، تلاش برای کسب درآمد حلال و تغذیه از راه حلال و مطهر یکی از آموزه‌های بسیار مهم در آیات قرآن کریم و سخنان گهربار پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام است. به طوری که پیامبر اسلام صلوات الله علیه در خصوص اهمیت تلاش برای کسب حلال، فرموده‌اند: «کاسب حبیب خداست» و در کلام دیگری، از اهمیت کسب حلال فرموده‌اند: «عبادت ده جزء دارد که نه جزء آن، تلاش برای کسب درآمد حلال است.»

بیشتربخوانید:

تاثیر مال حلال بر مردم آخرالزمان +فیلم

در این زمینه اتفاقات خوشایند و یا ناخوشایند بسیاری در زندگی افراد اتفاق می‌افتد که ریشه در تغذیه حلال یا حرام آن‌ها دارد. نمونه آن به ماجرایی مربوط است که برای یکی از عالمان دینی اتفاق افتاده است.

یکی از عالمان دین در دوران حکومت صفویان، امامت مسجد جامع شهر اصفهان را بر عهده داشت. او در تمام دوران زندگی‌اش در مورد کسب حلال و دوری از اموال حرام یا شبهه‌ناک دقت زیادی به خرج می‌داد. به‌خصوص زمانی که همسرش باردار بود و یا کودکش را شیر می‌داد، دقت زیادی داشت تا مبادا همسرش به خوراکی‌های حرام نزدیک شود.

او پسر خردسال خوش‌زبانی داشت که مانند بچه‌های دیگر گاهی بازیگوشی می‌کرد، اما اتفاق نیفتاده بود که کسی را آزار بدهد. تا اینکه یک روز وقتی در مسجد مشغول گفت‌وگو با مردم بود، مردی با چهره ناراحت در حالی که دست پسر خردسال او را در دست داشت، وارد شد.

وقتی او علت ناراحتی را از مرد جویا شد، متوجه شد که پسرش در حین بازی مشک آبی را که مرد برای فروش به شهر آورده بود، سوراخ کرده و به این صورت، صدمه مالی به او وارد کرده است. او که از این جریان بسیار ناراحت شده بود، دست پسرش را گرفت و به خانه برد، ماجرا را برای همسرش تعریف کرد و گفت: «من برای کسب درآمد حلال دقت زیادی داشته‌ام، آداب اسلامی را ادا کرده‌ام و اجازه نداده‌ام که مال حرام یا شبهه‌ناک به سفره ما راه پیدا کند. اما خطای امروز این فرزند نشان می‌دهد که یکی از ما دو نفر در استفاده از غذاهای حلال و دوری از حرام به درستی دقت نداشته‌ایم!»

مادر با شنیدن این حرف همسرش به فکر فرورفت و ماجرایی را به یاد آورد: «من هم در رعایت حلال و حرام دقت زیادی داشته‌ام. اما به یاد دارم که یک‌بار در دورانی که این فرزند را باردار بودم، در حیاط خانه نشسته بودم که دیدم اناری از درخت همسایه که شاخه‌اش بر دیوار مشترک ما بود، به داخل حیاط افتاد. من یک‌لحظه وسوسه شدم و بدون اجازه همسایه، سوزنی در داخل انار فروکردم و کمی از طعم آن را چشیدم. امکان دارد که خطای امروز فرزندمان از همان لغزش من نشأت گرفته باشد و خطای آن روز من در رفتار فرزندمان نمود پیدا کرده باشد.»

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حسن IR ۰۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
    2 0
    از همین سرگذشت معلوم میشه،آقازاده ای که هر کار حرامی ازش سرمیزنه وبااسم پدر از هررانتی استفاده میکنه،وپدر هم جلوگیری نمیکنه اصلاً لقمه حلال یا پاک توی عمرش نخورده وتمام وجودش از حق الناس تشکیل شده.
  • IR ۰۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
    3 0
    یادمان نرود مال غصبی هم حرام است. در آمدی که سال خمسی نداشته باشد و خمس آن داده نشود در حکم مال غصبی است. حالا اگر نمی دهند خودشان منتظر عواقبش در زندگی خود باشند.
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
    3 0
    امروز کار ملت از شبهه گذشته علنا حروم خوری میکنن و هزار جور توجیه میارن خدا بخیر کنه
  • علی خان IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
    1 0
    در آمد حرام مانند آن است که هر لقمه از آن اگر وارد بدن اهل خانواده شود و این اعضای خانواده از حرام بودن آن اطلاع نداشته باشن ، ولی سرپرست و نان آور خانه مطلع باشد، انگار در ی جا که آب جاری است نشستن وبا خوردن هر لقمه ی حرام ، یک تکه سنگ اندازه کف دست را بر سر خود می‌زنند ( کوبیدن). این خود ایجاد بیماری روانی و روحی و شاید زمینه دیگر بیماری‌ها باشد که یکی یا چند نفر از همین خانواده را شامل شود . خداوند مهربان راه نجات و جلوگیری از این مشکلات را در روزی حلال قرار داده است ، اگر نانی که وارد بدن شود و این نان حلال باشد درد افراد را تسکین و رو به سلامتی و شفا می برد . شاید بگوید افرادی هستن که رعایت نمی کنند و زندگی آنچنانی دارن ، من هم در ظاهر اینگونه می اندیشم ولی در باطن چنین چیزی ممکن نیست اگر باطن زندگی این افراد را هم بتوانیم ببینیم مطمئن شوید حاظر خواهید شد همه آنچه را که هم دارید بدهید ولی این گونه زندگی نکنید ، داشتن سلامتی و روان سالم بزرگترین نعمت است ، لقمه حرام سبب حسادت ، دروغ حتی دروغ کوچک ، چشم چرانی و بگیر برو به گناهان بزرگ . آیا با دانستن و آگاهی به این علم باز هم مشتاق نان حرام هستیم.؟آیا حاظر هستید در حال یا آینده فرزندانی از فرزندان ما تاوان نفس و زیاده خواهی ما را پس بدهند. با تشکر.
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
    0 2
    اینکه حروم حساب نمیشه.
    • IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۳
      2 0
      چرا حروم حساب نمی شه؟ دزدی دزدی است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس