به گزارش مشرق، «محمد یوسف خان» در تاریخ 11 دسامبر 1922 در پیشاور (پاکستان کنونی) چشم به جهان گشود اما به دلیل اینکه در محله هندوها زندگی می کرد همگان او را «دلیپ کومار» صدا میزدند.
وی بازیگر معروف سینمای هند بود و اولین فردی بود که با نام خانوادگی "خان" وارد عرصه سینمای شد وبه عنوان بازیگر درسینمای هند فعالیت خود را آغاز نمود. باید گفت که امروزه نیز بازیگران دیگری با نام خانوادگی "خان" همچون سلمان خان، عامر خان، شاهرخ خان و غیره در حال فعالیت هستند. محمد یوسف خان در عمر هنری خود بازیگران دیگری همچون درمیندرا، شاهرخ خان و بسیاری دیگر از هنرمندان را به سینمای هند معرفی کرد که امروزه هرکدام برای خود ستارهای در بالیود تلقی میشوند. دلیپ کومار در 69 فیلم بلند که بسیاری از آنها ماندگار شدهاند همچون قانون، مغول اعظم ، راج کومار، رام و شام و غیره به هنرنمایی پرداخت. وی به زبانهای انگلیسی، اردو ، هندی، پنچابی، گجراتی، مراتی، بنگالی و غیره به صورت کامل مسلط بود.
محمد یوسف خان در دو سمیناری که توسط خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در سال 2001 برگزار گردید شرکت فعال داشت و ضمن برقراری ارتباط خوب با اهالی خانه فرهنگ ایران ضمن تشکر و قدردانی از آنها از وجوه مشترک فرهنگ و هنر ایران و پاکستان و هند صحبت کرد. شهرک سینمایی بالیوود در بمبئی توسط محمد یوسف خان پایه گذاری شد که تاکنون به صورت یکی از مراکر مهم فیلمبرداری در بمبئی محسوب میگردد. وی با «سائره بانو» بازیگر معروف هند ازدواج کرد ولی فرزندی نداشت.
دلیپ کومار در سمینار خانه فرهنگ ایران در بمبئی
دیلیپ کومار اولین بازیگر برندهٔ جایزه بهترین بازیگرمرد «فیلم فیر» است و با هشت بار دریافت این جایزه در کنار شاهرخ خان رکورد دار است. جشنوارهٔ فیلم فیر برای اولین بار در سال 1953 یعنی 40 سال بعد از تولد سینمای هند به داوری فیلمهای سال قبل یعنی 1952 پرداخت که در همان نخستین دوره دیلیپ کومار برای بازی در فیلم لکهدار بهترین بازیگر مرد سال لقب گرفت و جایزه بهترین بازیگر زن هم به مینا کوماری برای بازی در فیلم «باجو باورا» رسید.
دلیپ کومار در کنار شاهرخ خان
رئیس جمهور هند، نخست وزیر هند و تمامی هنرمندان و علاقمندان به صنعت هنر هفتم درگذشت وی را تسلیت گفتند و او را هنرپیشه با ارزش سینمای هند در عصر حاضر نامیدند. نارندرا مودی، نخستوزیر هند او را "چهره افسانهای سینما" لقب داده و درگذشت او را ضایعهای برای "دنیای هنر" خوانده است. همچنین عمران خان، نخست وزیر پاکستان و حامد کرزای، رئیسجمهور پیشین افغانستان با پیامهای تسلیت به او ادای احترام کردهاند. از میان شخصیتهای مختلف، آمیتا باچان نیز با گرامیداشت خاطره این بازیگر، گفت: سینمای هند به دو دوره قبل و بعد از دیلیپ کومار تقسیم میشود.
مراسم تشییع پیکر محمدیوسف خان
در سال پیش وی دو برادر کوچکتر خود را به خاطر کرونا از دست داده بود. این بازیگر که از نمادهای بالیوود محسوب می شد اواخر ژوئن و در پی وقفههایی که در تنفس برایش پیش میآمد به بیمارستانی غیرکوییدی منتقل شده بود. وی آن زمان پس از خارج کردن مایعات اضافی در ریهها از بیمارستان مرخص شده بود.
وی در سن 98 سالگی دعوت حق را لبیک و به دیار باقی شتافت.