به گزارش مشرق، سحرانه جوادی مدیر واحد سلامت خانواده انجمن اوتیسم اظهار کرد: بیشتر کودکان دارای اختلال اوتیسم علاوه بر این اختلال بیماریهای همراه مثل پیش فعالی و یا تشنج هم دارند و اگر این مشکلات کنترل نشود در روند آموزششان، تاثیر زیادی میگذارد.
او افزود: خانوادههایی که فرزند مبتلا به اختلال اوتیسم دارند به خصوص فرزندی که حالت شدید این اختلال را دارد و دچار بیماری همراه نیز است، در تهیه داروهای کنترل تشنج دچار مشکلات زیادی هستند، یا برای مثال خانوادههایی که کودکان پیش فعال در کنار اختلال اوتیسم دارند در تامین بسیاری از داروهای مورد نیاز مانند ریتالین با مشکل مواجه میشوند.
او ادامه داد: همچنین بعضی خانوادههایی که کودک درگیر اختلال اوتیسم دارند اگر بخواهند داروهای مورد نیاز فرزند خود را تهیه کنند، با مشکل هزینههای بسیار زیاد این داروها مواجه میشوند. قیمت داروهای مخصوص کودکان دچار اختلال اوتیسم نسبت به قبل بسیار افزایش پیدا کرده است، بعضی از این خانواده ها، راضی به پرداخت و خرید این داروها با قیمت بسیار بالا نیز هستند فقط به این شرط که داروهایی مخصوص برای فرزندشان پیدا شود. گاهی اوقات هم خانوادهها برای تهیه داروهای مورد نیاز اختلال اوتیسم حتی مجبور به این هستند که برای تهیه دارو به شهرهای دیگر بروند.
جوادی اظهار کرد: کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در حالت کلی مشکلات رفتاری متعددی دارند اکنون تصور کنید که با کمبود داروهای مورد نیازشان هم مواجه شوند به طبع مشکلات رفتاری این کودکان شدت پیدا میکند و روند آموزشی آنها دچار کندی زیادی میشود.
او گفت: در مواردی که داروهای مورد نیاز کودکان دچار اختلال اوتیسم پیدا نمیشود ممکن است بعضی از داروها برای درمان این کودکان جایگزین بشوند، اما مشکل اصلی این است که متاسفانه کودکان دچار اختلال اوتیسم به علت ساختار مغزی خاصی که دارند، وقتی به روند مصرف یک دارو عادت میکنند باید به طور مدام از همان دارو استفاده کنند و حتی در مواردی دیده شده است که اگر شرکتی که دارو مورد نیاز این کودکان را تولید میکند، عوض شود بدن کودک دچار اختلال اوتیسم به این تغییر واکنش منفی نشان میدهد.