به گزارش مشرق، حمید خوشآیند کارشناس مسائل سیاسی - توان رزمی و نظامی و همچنین قدرت موشکی و اقتدار ملی جمهوری اسلامی، یکی از عوامل و موانع مهمی است که باعث شده رژیم صهیونیستی از ورود به هرگونه «درگیری نظامی مستقیم» با ایران در منطقه خودداری کند.
تاکنون نیز مقامات صهیونیستی بارها تلاش برای برپایی ائتلافهای منطقهای علیه ایران را آزمودهاند؛ اما این ائتلافهای متشکل از کشورهای عربی و غیرعربی یا شکل نگرفته و در صورت شکلگیری نیز فقط در حد حرف باقی ماندهاند. این یک واقعیت است که با تمام تهدیدهایی که رژیم صهیونیستی در همه این سالها، به ویژه در یک دهه اخیر علیه جمهوری اسلامی داشته است، اما بنا به دلایل مختلفی نتوانسته است به طور «رو در رو» در مقابل ایران عرض اندام کند.
بیشتر بخوانید:
چرا بایدن نمیتواند روابط با تهران را اصلاح کند +فیلم
با عنایت به مطالبی که گفته شد، رژیم صهیونیستی، همواره در مقابل ایران سیاست نبرد پنهان و درگیری غیرمستقیم را اتخاذ کرده است. ترور دانشمندان هستهای و دفاعی ایران، انجام اقدامات خرابکاری در تأسیسات هستهای، حملات کور به مواضع دریایی ایران از جمله کشتیهای باری و نفتی از جمله مصادیق جنگ پنهان رژیم صهیوینستی علیه ایران بوده است که متقابلاً با واکنش و پاسخهای سخت ایران مواجه شده است.
نقطه قابل تأمل اینکه در پیشبرد و پیگیری نبرد پنهان رژیم صهیونیستی علیه ایران که در دو سطح داخلی و خارجی صورت میگیرد، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و همچنین تعدادی از رژیمهای مرتجع عربی، تلآویو را «پشتیبانی» و «همراهی» میکنند. در این زمینه «رونین برگمن» خبرنگار مشهور اسرائیلی در کتاب معروفش که با عنوان «نبرد مخفی با ایران» منتشر کرده است، نوشته است «اسرائیل به نمایندگی از جهان سرمایهداری نبرد پنهانی بیامان را علیه قدرت روزافزون ایران دنبال میکند و اگر چنین تلاش بیوقفهای نبود، تهدیدات به مراتب جدیتری متوجه آمریکا و انگلیس میشد».
همانگونه که گفته شد انجام عملیات ترور، تلاش برای انجام اقدامات خرابکارانه در برخی تأسیسات حساس که اخیراً به مراکز تولید واکسن نیز کشیده شده بود - اگرچه ناکام ماند -، ناامنسازی حمل و نقل دریایی ایران، حمله به مواضع گروههای مقاومت در سوریه و عراق، تلاش برای اختلافزایی بین برخی دولتهای منطقه با ایران از جمله جمهوری آذربایجان و بعضی کشورهای عربی، ایجاد مراکز شنود و استراق سمع و پایگاههای جاسوسی در اطراف مرزهای ایران از جمله جدیدترین تحرکات رژیم اشغالگر در خصوص پیشبرد نبرد پنهان علیه ایران است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی نیز دست روی دست نگذاشته و به اشکال مختلف که تحرکات پنهان اسرائیل را پاسخ داده است که مقامات سیاسی، اطلاعاتی و نظامی اسرائیل بهتر از هرکسی از ابعاد و خسارات پاسخهای ایران مطلع هستند که برخی رسانهای شده و بعضی همچنان پنهان مانده است.
در پایان باید تأکید کرد تاکتیکهای ایران در «نبرد پنهان» با رزیم صهیونیستی خطرناک است و در حکم مدیریتی که اجازه تقابل در جنگ کلاسیک را نمیدهد؛ این موضوع را صهیونیستهای و حامیان غربی آن بهتر از هرکسی میدانند.
جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنگ پنهان، از چهار ابزار اصلی و قدرتمند بهره میبرد:
۱) نیروهای دریایی قدرتمند که صادرات نفت از خلیج فارس را کنترل میکنند؛
۲) پتانسیل موشکی و زرادخانه پهپادها که میتوانند حملات با دقت بالا را از راه دور انجام دهند؛
۳) نیروهای هوادار منطقهای؛
۴) رشد بالقوه سایبری و الکترونیکی.
کوتاه آنکه در خشکی، دریا، هوا و فضای مجازی تقابل پنهان سختی بین ایران و رژیم صهیونیستی وجود دارد؛ اما آنچه وجود دارد این است که تلآویو تلاش میکند با احتیاط عمل کند و نمیخواهد اوضاع را بدتر از آنچه که هست به ضرر خود رقم بزند. رژیم صهیونیستی به خوبی میداند که ایران برایش یک تهدید وجودی است!