به گزارش مشرق به نقل از رویترز، وزرای عضو گروه اوپک پلاس امروز توافق کردند، به منظور آرام کردن قیمتها که به بالاترین رقم در ۲ سال و نیم گذشته رسیده است و با توجه به اینکه اقتصاد جهان در حال بهبود از شیوع کروناست، میزان تولید خود را از ماه آگوست افزایش دهند.
این گروه که متشکل از کشورهای عضو اوپک و هم پیمانانشان نظیر روسیه است، پس از اینکه عربستان با درخواست امارات موافقت کرد، به صورت جدی با تخصص میزان تولید جدید از ماه می ۲۰۲۲ موافقت کردند.
امارات برنده اختلاف با عربستان
سهیل بن محمد المزروعی، وزیر انرژی امارات در کنفرانس خبری گفت: «ما از این توافق خوشحالیم.»
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان از پاسخ به سوال در مورد چگونگی برای رسیدن به این مصالحه خودداری کرد.
با شروع همه گیری ویروس کرونا در جهان و کاهش تقاضا برای نفت، اوپک پلاس به منظور تقویت قیمت این کالای اساسی در سال گذشته میلادی توافق کردند تا از ماه می ۲۰۲۰ روزانه ۹.۷ میلیون بشکه از تولید خود را کاهش دهند که رقمی بیسابقه و رکورد محسوب میشد و در فاز نخست تصمیم گرفتند تا این قرارداد تا آوریل ۲۰۲۲ ادامه یابد.
با بهبود تقاضا، این گروه به تدریج بر میزان تولید افزودند و اکنون (جولای ۲۰۲۱) کاهش تولید به ۵.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است.
اوپک در بیانیه ای اعلام کرد این گروه، از ماه آگوست تا دسامبر ۲۰۲۱، تولید خود را ۲ میلیون بشکه در روز یا ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر خواهد کرد.
همچنین این گروه توافق کرد که تاریخ پایان توافق کاهش تولید را از تاریخ اولیه مورد توافق یعنی آوریل ۲۰۲۲ به پایان سال ۲۰۲۲ تغییر دهد تا در صورت توقف بهبود شرایط اقتصادی در جهان در اثر بروز انواع جدید ویروس کرونا، جای بیشتری برای مانور داشته باشد.
در حالی که هم ریاض و هم امارات از افزایش فوری تولید نفت حمایت میکردند، اما امارات با نظر عربستان برای تمدید تاریخ قرارداد تا دسامبر ۲۰۲۲ بدون دریاقت سهمیه تولید بالاتر مخالفت میکرد.
تغییر سهمیه تولید چند کشور به اختلافات پایان داد
برای حل این اختلاف، اوپک پلاس با سهمیه تولید جدید از می ۲۰۲۲ برای چند عضو از جمله امارات، عربستان، روسیه، کویت و عراق موافقت کرد.
بر اساس برآوردهای رویترز، این تعیین جدید سهمیه از ماه می سال آینده، ۱.۶۳ میلیون بشکه در روز بر عرضه اوپک میافزاید.
افزایش سطح تولید پایه امارات به ۳.۵ میلیون بشکه
سطح تولید پایه امارات که میزان کاهش تولید با آن محاسبه میشود، از ماه می ۲۰۲۲ به ۳.۵ میلیون بشکه در روز افزایش مییابد در حالی که در حال حاضر ۳.۱۶۸ میلیون در روز است.
سطح تولید پایه عربستان و روسیه نیز از ۱۱ میلیون بشکه در روز فعلی به ۱۱.۵ میلیون در روز افزایش خواهد یافت. سطح تولید پایه کویت و عراق نیز هر کدام روزانه ۱۵۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.
وزیر انرژی عربستان، نیجریه و الجزایر نیز میتوانند سطح پایه تولید خود را مورد تجدیدنظر قرار دهند.