غذاهایی که روزانه در رژیم غذایی خود انتخاب میکنید، میتواند منجر به افزایش یا کاهش خطر حمله قلبی شود. ممکن است چنین تصور کنید که برای پیشگیری از حمله قلبی باید از مصرف غذاهای دلخواه خودداری کنید. با این حال، میتوانید یاد بگیرید که چگونه یک رژیم غذایی خوشمزه و راضی کننده را تحمل کنید که از طرف دیگر خطر بروز حمله قلبی را کاهش دهید.
مواد غذایی مضر برای قلب
عادات غذاییتان بر روی سلامت قلب و عروق خونی شما، به روشهای مختلف تاثیر میگذارد. هدف شما، محدود کردن این موارد در رژیم غذایی سالم برای داشتن قلبی سالم است. در ادامه به چند ماده غذایی مضر برای قلب اشاره خواهیم کرد:
1_ چربی
افراط در مصرف غذاهای چرب که میزان بالایی از کلسترول را دارند، میتواند منجر به افزایش سطح کلسترول شود (کلسترول بالا). کلسترول مازاد میتواند در دیواره عروقی که تامین کننده خون برای عضلات قلب هستند، رسوب کنند و منجر به بیماری عروق کرونر قلب میشود. این روند منجر به باریک شدن و یا انسداد جریان خون در قلب، پس در نتیجه منجر به حمله قلبی میشود (سکته قلبی).
2_ نمک
رژیم غذایی با نمک بالا منجر به افزایش میزان سدیم و افزایش میزان آب و مایعات در خون میشود، که به دنبال آن فشار خون افزایش می یابد. فشار خون بالا منجر به افزایش فعالیت قلب، آسیب به شریانها و افزایش خطر حمله قلبی میشود. برخی از افراد ممکن است نسبت به سایرین به نمک حساس باشند. اگر دچار فشار خون بالا هستید روی مقاله برای فشار پایین چی بخوریم کلیک کنید.
3_ شکر
مصرف مواد غذایی با میزان شکر بالا و یا کربوهیدراتهای فرآوری شده، میزان قند خون را افزایش میدهد که در نهایت منجر به دیابت نوع 2 میشود، همچنین میزان قند بالای خون منجر به آسیب شریانها و خطر حمله قلبی را افزایش میدهد.
این عناصر اختصاصی رژیم غذایی باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد، چون مصرف بیش از حد مواد غذایی و افزایش وزن یا چاقی، باعث افزایش کلسترول ، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 خواهد شد.
بهترین غذاها برای پیشگیری از حمله قلبی کدامند؟
مصرف غذاهای مناسب برای قلب لزوماً ملال آور و کسل کننده نیست. انجمن قلب آمریکا بیان میکند که طیف وسیعی از غذاهای مقوی را به صورت روزانه مصرف کنید. در ادامه مثالهایی از غذاهای مفید برای قلب، که شما میتوانید انتخاب کنید، ارائه شده است:
1_ میوه و سبزیجات تازه
ترکیبات منجمد نیز در صورتی که به صورت کم نمک (mg 140 و یا کمتر در هر وعده غذایی) و کم چربی باشند، مناسب است.
2_ گوشت بدون چربی و سرخ نشده باشد
این موارد شامل گوشت مرغ و بوقلمون بدون پوست، برشهایی از گوشت بدون چربی گاو و ماهی تازه است. گوشتهایی با چربی بسیار پایین، نظیر گوشت گاومیش انتخابهای بسیار مناسب و در دسترس هستند. ماهی قزل آلا از اسیدهای چرب سالم غنی است و مصرف آن منجر به کاهش کلسترول خون و جلوگیری از التهاب می شود.
3_ روغنهای سالم برای قلب
نظیر روغن کانولا، زیتون، ذرت و بادام زمینی.
4- محصولات لبنی با چربی پایین
محصولاتی نظیر شیر بدون چربی، پنیر بدون چربی یا ماست با چربی پایین.
5- چاشنیهای بدون نمک
نظیر فلفل، سیر، لیمو و سایر ادویههاست. بهتر است برای استفاده از محصولات «جایگزین نمک» از پزشک خود سوال کنید. برخی از محصولات میتواند منجر به افزایش پتاسیم در بدن شما شود که در صورت داشتن بیماری مزمن میتواند مشکل ساز شود.
6- نان، پاستا و غلات
مواد غذایی که از گندم کامل و یا دانه کامل تهیه شده است.
7- خشکبار
شامل آجیل، حبوبات، لوبیا، برنج قهوهای و دانهها هستند.
رژیم غذایی سالم برای قلب
- کلسترول، کمتر از 300-200 میلیگرم در روز
- چربیهای اشباع، کمتر از 7% میزان کالری دریافتی
- چربیهای ترانس، کمتر از 2 گرم در روز
- سدیم، کمتر از 2000-1500 میلیگرم در روز
- فیبر، در زنان 28-22 گرم در روز و در مردان 34-28 گرم در روز
- قند، در زنان نباید بیش از 6 قاشق چایخوری و در مردان 9 قاشق چایخوری در روز باشد.
رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از حمله قلبی چیست؟
ممکن است در اثر توصیههایی که معمولا توسط خانواده، دوستان و یا رسانهها در رابطه با رژیم غذایی ارائه میشود، گیج شوید، همچنین تمامی رژیمهای غذایی برای قلب شما مناسب نیستند و به همین دلیل، پیش از شروع برنامه رژیمی، با پزشک خود مشورت کنید. رژیمهای غذایی ارائه شده در زیر بسیاری از توصیههای فوق را شامل میشوند. برخی رژیمهای غذایی مناسب برای قلب که به طور معمول توسط پزشکان توصیه میشود، شامل موارد زیر است:
1_ رژیم DASH (رویکردهای رژیم غذایی برای جلوگیری از فشار خون بالا)
غنی از میوه و سبزیجات، محصولات لبنی بدون چربی یا چربی پایین و دانههای کامل است. این ترکیبات غذایی سدیم پایین، فیبر بالا و چربی کم تا متوسط دارند.
2_ بزرگترین رژیم بازدارنده
به شما این امکان را میدهد که از انواع وعدههای غذایی تهیه شده از پروتئینهای بدون چربی، کربوهیدراتهای دانه کامل و سبزیجات غنی از مواد مغذی استفاده کنید.
3_ رژیم غذایی مدیترانهای
رژیم غذایی مدیترانه ای مبتنی بر میوه ها، سبزیجات، لوبیا، غذاهای دریایی، روغن زیتون، لبنیات و نمک با گیاهان معطر و ادویهها است و همچنین، مصرف گوشت قرمز به چند روز در ماه کاهش داده است.
4_ رژیم غذایی اورنیش
این رژیم که توسط دکتر دین اورنیش ایجاد شده است، یک رژیم غذایی مبتی بر سبزیجات است که غنی از میوه، سبزیجات و دانههای کامل است. در این رژیم گوشت قرمز، مرغ و ماهی وجود ندارد. تنها محصول لبنی مجاز ماست بدون چربی، شیر، پنیر بدون چربی و سفید تخم مرغ است. مواد غذایی غیرمجاز شامل چربیها، روغنها، آجیل، دانهها، آواکادو و کربوهیدراتهای تصفیه شده است.
5_ رژیم غذایی TLC (رژیم درمانی تغییر سبک زندگی)
نیازمند این است که کمتر از 7% از کالری روزانه شما از چربیهای اشباع شده باشد و روزانه کمتر از 2400 میلیگرم نمک مصرف کنید.
6_ رژیم وگان
حذف هرگونه گوشت قرمز، ماهی، گوشت مرغ و سایر محصولات حیوانی نظیر تخم مرغ، محصولات لبنی و عسل.
7_ رژیم غذایی گیاهخواری
حذف گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی از رژیم غذایی و مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات خشک شده، غلات، دانهها و آجیل است. برخی از گیاهخواران محصولات لبنی و تخم مرغ را نیز مصرف نمیکنند. برای سلامت قلب، رژیم غذایی گیاهخواری باید حاوی سدیم و اسیدهای اشباع شده پایین بوده و حاوی غلات کامل باشد.
8_ رژیم غذایی حجمی
در این رژیم تا زمانی که احساس سیری کنید و مواد غذایی انتخابی چربی پایین داشته و برای قلب مفید باشد، میتوانید غذا را مصرف کنید. این موارد شامل انواع مختلفی از میوهها و سبزیجات و نیز شیر بدون چربی است.
هر رژیم غذایی را که انتخاب میکنید، هدف، سالم نگاه داشتن قلب و کاهش خطر حمله قلبی است. برای مشاوره و یا ویزیت می توانید به وب سایت دکتر هندسی متخصص قلب و عروق (https://drhendesi.com/ ) مراجعه کنید.
** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است