به گزارش مشرق یک کاربر در رشته توئیتی نوشت: ما همیشه شنیدیم که ادویه از هند میاد به ایران اما می دونستید که یکی از مهمترین و پرطرفدارترین ادویه در میان هندی ها از ایران به هند میره اما خود ایرانی ها اون رو به عنوان ادویه نمیشناسن؟ در ادامه می خوام در مورد گیاهی که این ادویه ازش بدست میاد بنویسم.
ادویه Asafoetida که در ایران به آنغوزه یا آنقوزه شهرت داره و از گیاهی بومی ایران و به همین نام بدست میاد این گیاه در بخش هایی از افغانستان و تاجیکستان هم یافت می شود. این ادویه ی گران طعمی تند دارد و بوی آن کمی زننده است و بیشتر بخاطر خاصیت کمک کننده اش در گوارش مصرف می شود.
این گیاه در طب سنتی کاربرد زیادی داشته و امروزه به یکی از پر کاربردترین گیاهان در صنعت داروسازی، کشاورزی، بهداشتی و آرایشی،حشره کش و آفت کش و ... تبدیل شده است تا جایی که در تولید تعداد زیادی دارو بکار می رود.متاسفانه بیشتر انغوزه ی تولید ایران بصورت خام به هند صادر میشود.
مهمترین بخش مورد استفاده ی این گیاه صمغ آن است. اون صمغی که در تصویر می بینید از توی پریزه های دارو و دوای گیاهی مادرم پیدا کردم ، قدیمیا برای درمان بیماری های زیادی ازش استفاده می کردن مثلا برای دفع انگل درون شکم کاربرد زیادی داشت.
کاشت این گیاه ساده است، بذر اون در دسترس بوده و نیاز به زمین آماده، آبیاری و رسیدگی زیادی ندارد و به راحتی می توان آن را در مراتع،کوهپایه ها و حتی زمین های کشاورزی بخش زیادی از ایران کاشت. البته متاسفانه الان بیشتر از گیاهان موجود در طبیعت شیره گیری می کنند.
در سالهای اخیر در افغانستان تلاش زیادی برای جایگزینی آنغوزه بجای کشت هایی مانند خشخاش انجام شد که به دلیل پرسود بودنش کشاورزان هم راضی هستند. شرکتهای زیادی برای آموزش و خدمات در مورد کاشت گیاه هنگ (آنغوزه) در افغانستان تاسیس شده است.
آنغوزه یک نمونه از داروهای گیاهی پرسود است که می تواند برای کشاورزان، روستاییان و کوچ نشینان و اقتصاد کشور سود فراوانی داشته باشد و از مهاجرتشان به شهر جلوگیری کند. همچنین لازم است که مسئولان و بخش خصوصی برای فرآوری این گیاه و آموزش کشت اصولی آن اقدام کنند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.