به گزارش مشرق به نقل از رویترز، هم اکنون بانک مرکزی آمریکا با دو مسئله جدی روبروست. شیوع ویروس کرونا باعث شده تا از یک سو شاهد افزایش سریع قیمت کالاهای اساسی در این کشور باشیم و از سوی دیگر رشد اقتصادی آن هم تحتالشعاع قرار دهد؛ چراکه زنجیره تامین کالا هم در این کشور دچار اختلال شده است.
در باره این مسئله که چگونه باید با این دو موضوع برخورد شود در میان مقامات بانک مرکزی آمریکا هم اختلاف نظر وجود دارد. اگرچه ممکن است در نشست پیش روی مقامات این بانک که این هفته برگزار خواهد شد شاهد آن باشیم که بگویند روند بهبود اقتصاد آمریکا با قدرت ادامه خواهد یافت، اما در این مسیر بحران دوقلوی کاهش رشد اقتصادی و افزایش قیمتها مانعی جدی برای آنها خواهد بود.
بحثهای مربوط به نحوه تعیین سیاستهای پولی در دوران پسا کرونا در آمریکا در بین مقامات بانک مرکزی این کشور هم شروع شده اما بعید به نظر میرسد تا پیش از آغاز پاییز شاهد تصمیمگیری نهایی در این زمینه باشیم.
شیوع نوع دلتای ویروس کرونا باعث شده تا دوباره شاهد افزایش میزان ابتلا در این کشور باشیم و میزان بحران شیوع به سطح آن در تابستان سال گذشته نزدیک شود.
کارشناسان میگویند: حتی اگر این شیوع بیشتر در میان افراد واکسننزده باشد باز هم باعث خواهد شد تا تمایل مردم آمریکا برای خرید کالاها کاهش یافته و کمتر به سفر بروند که این مسئله باعث خواهد شد تا بانک مرکزی آمریکا مجبور شود به سمت سیاستهایی برای کمک به بهبود وضع اقتصاد آمریکا برود.
کارن داینان، استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد و مشاور سابق وزیر خزانهداری آمریکا میگوید: باز هم شاهد آن هستیم که همانند ۱۸ ماه گذشته اصلیترین عامل اثرگذار بر اقتصاد آمریکا ویروس کروناست.