به گزارش مشرق،کرونا باعث کاهش شدید سن امید به زندگی در آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم شده است. در حالی که سن امید به زندگی در میان زنان در آمریکا به ۸۰ سال و در میان مردان به حدود ۷۸ سال رسیده بود اما پس از شیوع ویروس کرونا با افت شدید مواجه شده و در زنان به حدود ۷۷ سال و در مردان به زیر ۷۵ سال رسیده است.
نکته قابل توجه این است که کاهش سن امید به زندگی بیشتر در میان کم در آمدهای آمریکا بوده است.
برنی سندرز سناتور ارشد آمریکایی و رئیس کمیته بودجه سنای این کشور چندی پیش در حساب توئیتری خود نوشت: «فقر فقط نداشتن تجملات نیست. محکوم به مرگ بودن است. در دورهای که نابرابری بین ثروت و آمد در حال افزایش است، مردان آمریکایی پولدار ۱۵ سال بیشتر از مردان فقیر عمر میکنند و در میان زنان نیز زنان ثروتمند ۱۰ سال بیشتر. این کاملا غیرقابل قبول است.»
بر اساس آمارها، ویروس کرونا تا کنون بیش از ۶۰۰ هزار شهروند آمریکایی را به کام مرگ کشانده است و هنوز نیز صدها نفر در آمریکا به دلیل ابتلا به این ویروس فوت میکنند.
موج چهارم شیوع ویروس کرونا در آمریکا آغاز شده و ابتلای روزانه به کرونا در این کشور به صورت فزایندهای در حال افزایش است. دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هنوز اقدام جدی برای جلوگیری از شیوع بیشتر سویه دلتای ویروس کرونا در این کشور اتخاذ نکرده و اقدامات محدود کننده به صورت سرتاسری در این کشور اعمال نشده است.
آمریکاییها در طول دوران همهگیری آزادانه از نقطهای به نقطه دیگر مسافرت کرده و به صورت بالقوه ویروس کرونا را از مناطقی که آمار مبتلایان بسیار زیاد بوده به مناطقی که آمار مبتلایان کم بوده منتقل کردند.
اما در مقابل، چین اقدام به قرنطینه و اعمال محدودیت در مناطق مبتلا به کرونا کرد. در نتیجه این اقدام چین، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این مناطق به سرعت کاهش یافت و محدودیتها برداشته شد و امکان بازگشت سریع زندگی به حالت عادی فراهم شد.
دولت آمریکا در حال حاضر صرفا به واکسیناسیون تکیه کرده است و دولت این کشور در مجموع ۱.۴۱ میلیارد دوز واکسن کرونا خریداری کرده است و تا کنون در میان ۳۹۰ میلیون نفر در سرتاسر این کشور توزیع کرده است.
آمریکا در واقع بسیار بیشتر از حجم مورد نیاز خود واکسن کرونا خریداری کرده است. این در حالی است که تنها ۱ درصد از کشورهای کم در آمد در دنیا یک دُز از واکسن واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
در عین حال چین تا کنون بیش از ۶۰۰ میلیون دُز واکسن کرونا به کشورهای در حال توسعه داده است.
نکته قابل توجه دیگر بی عدالتی در واکسیانسیون در میان شهروندان آمریکایی بوده است. سیاهپوستان و لاتین تبارها بخش عمده قربانیان کرونا را در این کشور تشکیل میدهند.
بر اساس تحلیلی که مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا منتشر کرده بود در یک بازه زمانی مشخص، ۲۴ درصد قربانیان کرونا در آمریکا را لاتین تبارها تشکیل میدادند این در حالی است که لاتین تبارها ۱۸ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند.
از سوی دیگر در حالی که سیاهپوستان تنها ۱۲.۵ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند اما تقریبا ۱۹ درصد از قربانیان کرونا طی بازه مذکور سیاهپوست بودند.
همچنین در ایالات متحده، در میان افرادی که کاملا واکسینه شدهاند، ۶۴.۳ درصد سفیدپوست هستند در حالی که تنها ۸.۶ درصد آفریقایی تباران واکسینه شده اند.
در دوران همهگیری کرونا نرخ بیکاری در آمریکا نیز افزایش سرسام آوری یافته است.
«برنی سندرز» سناتور دموکرات ایالت ورمونت آمریکا چندی پیش در پیامی توییتری به فقر در ثروتمندترین کشور جهان اشاره کرد.
این سناتور آمریکایی در پیام توییتری نوشته بود: «۱۴۰ میلیون آمریکایی جزو کم درآمدها حساب شده و ۹۲ میلیون نفر نمیتوانند هزینههای خدمات درمانی را بپردازند و در آمار ها آمده که ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نبوده و ۴۰ میلیون نفر با خطر بی خانمان شدن مواجه هستند این در حالی است که ۶۵۰ میلیاردر آمریکایی ۱ تریلیون دلار ثروتمندتر شدهاند».
در بحبوحه شیوع شدید ویروس کرونا در آمریکا در سال ۲۰۲۰، نرخ بیکاری در این کشور حتی به حدود ۱۶ درصد نیز رسید و آمارهای تاریخی را از خود به جای گذاشت.
تعداد زیادی از سالمندانی که در آسایشگاهها و سران سالمندان حضور داشتند به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.
بر اساس آمارها دست کم یک سوم از تمام قربانیان ویروس کرونا در آمریکا را سالمندانی تشکیل دادند که در سرای سالمندان اقامت داشتند.
در این دوران، فقر نیز در آمریکا افزایش یافت و دست کم ۴۰ درصد از خانوارهایی که فرزندانی زیر ۱۲ سال داشتند توانایی تامین غذای مورد نیاز خود را نداشتند.
تمامی این موضوعات در حالی است که به نظر میرسد آمریکا تمایلی برای تغییر شرایط در خصوص راهبرد کنونی خود درباره همه گیری کرونا ندارد که در این صورت این همه گیری مدت طولانیتری ادامه خواهد یافت .
آمارهای دولتی که اخیرا منتشر شد، نشان میدهد اقتصاد آمریکا به دلیل کرونا ۱۵.۲ درصد کوچکتر شد. در واقع رکورد ناشی از شیوع کرونا باعث شد تا بین سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ اقتصاد آمریکا درگیر بزرگترین رکود در تاریخ این کشور شده و ۱۹.۲ درصد کوچکتر شود.
دفتر تحلیل اقتصادی وزارت بازرگانی آمریکا گزارش داد که از سال ۱۹۴۷ تاکنون رکود پیش آمده بیسابقه بوده است. البته این دفتر گزارش داده اقتصاد آمریکا توانسته بخشی از این افت را جبران کند.
در این گزارش آمده است؛ تعطیل شدن اجباری فعالیتهای اقتصاد غیر ضروری در ماه مارس سال گذشته که با هدف کنترل موج نخست شیوع کرونا در آمریکا اجرا شد اقتصاد این کشور را درگیر رکود شدید کرد و باعث شد ۲۲.۳ میلیون نفر در این کشور بیکار شوند، از آن زمان به بعد دولت آمریکا ۶ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور تزریق کرده و بانک مرکزی این کشور نرخ سود شبانه را به صفر رسانده است و از طریق خرید اوراق قرضه هم دست به تزریق پول به اقتصاد این کشور زد.