رمالی و فالگیری و دعانویسی اینترنتی

بسیاری از مردم چند ساعت از روزمرگی خود را در فضای مجازی سپری میکنند و رمالان و فالگیران برای سوء استفاده و کلاهبرداری وارد صحنه شده اند.

به گزارش مشرق، شاید در دهه‌های گذشته رمالان و فالگیران را می‌توانستید گوشه پارک‌ها، دخمه و یا زیرزمین‌ خانه‌های قدیمی پیدا کنید، اما این روزها جولان این افراد در فضای مجازی کاملا مشهود است.

رمالان و فالگیران این روزها در سایت‌های اینترنتی، شبکه‌های پیام رسان مانند تلگرام و حتی شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام و فیسبوک و توییتر حضور پیدا کرده‌اند و به راحتی در حال فعالیت مجرمانه خودشان هستند که با یک سرچ ساده میتوان به آن پی برد.

رمالی و فالگیری و دعانویسی اینترنتی


19 خرداد سال 1400 پلیس فتا طی هشداری اعلام کرد: در رصد کانال‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی از سوی پلیس فتا دیده می‌شود که افرادی به تبلیغ فالگیری و دعانویسی می‌پردازند و با ادعاهای واهی در صدد جذب کاربران فضای مجازی هستند.

این افراد که به دنبال کسب منافع مالی هستند، با دادن اطلاعات کلی به شهروندان از شرایط و دغدغه‌های فکری و روانی آنان سوء استفاده می‌کنند؛ و به بهانه‌های مشاوره و ... مبالغی را دریافت می‌کنند.

کاربران فضای مجازی هیچ‌گاه برای رفع مشکلات خود به اینگونه تبلیغات در خصوص رمالی، فالگیری و دعانویسی در فضای مجازی اعتماد نکنند و از مراجعه حضوری در مکان‌های مدنظر این‌گونه افراد، خودداری کنند.

آیا رمالی و فالگیری جرم است؟

یکی از جرایم رمالی عبارت است از تحصیل مال نامشروع. قضات دادگاه‌های کیفری گاه با استناد به ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبان اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری که در مورد تحصیل مال به طریق نامشروع است، رمالان و فالگیران را مجازات می‌کنند.

این ماده مقرر می‌کند: هر کس بطور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است، مجرم محسوب می‌شود و علاوه بر رد اصل مال، به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال بدست آمده محکوم خواهد شد.

جرم بعدی نیز کلاهبرداری است. در این باره باید گفت که بر اساس ماده یک قانون، هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع بترساند و از این طریق مالی تحصیل کنند کلاهبردار محسوب می‌شود و علاوه بر رد اصل مال صاحبش به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم خواهد شد. (بیشتر بخوانید)

مجرمانی با هوش بالا

رمالان از هوش بالایی برخوردارند و برای به دست آوردن اطلاعات طعمه‌های خود از روش مهندسی معکوس استفاده کرده و اطلاعات را از خود مالباختگان گرفته و بعد از این که از مشکلشان باخبر شدند، سعی می‌کنند با وعده‌هایی که طعمه انتظار شنیدن آن‌ها را دارد، فریبشان دهند. مالباختگان نیز اغلب افرادی با اعتماد به نفس پایین هستند که با شنیدن این وعده‌ها و اتفاقات خوبی که قرار است در آینده برایشان رخ دهد، اغوا می‌شوند.

گرشاسبی، روان‌شناس درباره افرادی که سراغ رمالان می‌روند، می‌گوید: افرادی که سراغ این مجرمان می‌روند، همگی اشخاصی هستند که در گرفتاری بزرگی غرق شده‌اند و توانایی برون‌رفت از بحران را ندارند. در واقع آموزش‌هایی که در گذشته و در طول زندگی دریافت کرده‌اند برای حل مساله کافی نیست. به همین دلیل در شرایط استیصال سعی می‌کنند گرفتاری خود را به طرق غیرمتعارف حل کنند. شگرد رمالان این است از راه‌های مختلف مثلا از لابه‌لای گفته‌های خود مراجعه‌کننده یا از طریق معرف وی یا صحبت‌هایی که قبل از به اصطلاح ویزیت با دیگر حاضران انجام داده است به برخی اسرار او پی می‌برند و همان‌ها را با بیان و زبانی دیگر به طرف می‌گویند تا نشان بدهند توانایی پی بردن به اسرار را دارند.(بیشتر بخوانید)

حکم شرعی فال و فالگیری چیست؟

پایگاه اطلاع رسانی حوزه در بخش گنجیه معارف خود درباره فال و فالگیری نوشته است: بعضی از فقها مراجعه به فالگیرها را مطلقا حرام دانسته‌اند اما در مورد خود این آدم‌ها، اصل کسب درآمد از راه سحر و جادو و شعبده و فالگیری طبق نظر بیش تر مراجع حرام است. در ضمن فراموش نشود فال حافظ با این فالگیری‌هایی که خبر از آینده و امور پنهانی می‌دهند متفاوت است و حرام نیست!

همچنین در روایت وارد شده است که زنی خدمت حضرت پیامبر(ص) آمد و عرض کرد یا رسول الله همسری دارم که از من بدش می‌آید و من کاری کرده‌ام (سحر و جادو) که او را نسبت به خود مهربان سازم. حضرت پیامبر (ص) فرمودند: وای بر تو دینت را تیره نمودی، و سه بار فرمود: «ملائکه بزرگوار بر تو لعنت می‌کنند، پس فرمود: ملائکه آسمان بر تو لعنت می‌فرستند، ملائکه زمین بر تو لعنت می‌فرستند.( میزان الحکمه، ج۴، ص۴۱۰.)

حضرت علی (ع) می‌فرمایند: کسی که سحر بیاموزد، کم یا زیاد، کافر شده است و رابطه او با خداوند به کلّی قطع می‌شود.( وسایل الشیعه، باب۲۵ از ابواب ما یکتب به، حدیث۷)

پشت پرده فالگیری به روایت یه روانشناس

یک روانشناس که ظاهرا به عنوان یک شاگرد وارد کلاس‌های آموزشی این رمالان شده کشفیات خود را در معرض نمایش عموم قرار داد تا درس عبرتی برای برخی افراد باشد.(بیشتر بخوانید)

محسنی منتشر نشود////////

بهترین دعا چیست؟

حجت‌الاسلام حبیب‌الله زمانی کارشناس مذهبی در خصوص بحث دعانویسی و تاثیرات دعا در زندگی اشخاص، اظهار کرد: دعا همواره مورد تاکید آیات و روایات اهل‌بیت (علیه السلام) بوده است، ائمه ادعیه بسیار را برای رفع مشکلات، گرفتاری، برطرف شدن امراض و ... بیان و مردم را به توسل به خداوند و اهل‌بیت در مشکلات و بیماری توصیه کرده‌اند.

وی ادامه داد: به طور مثال دعای نور حضرت فاطمه (سلام الله علیها) (متن دعا نور) برای دفع تب توصیه شده است، اما گاهی مشاهده می‌شود برخی از افراد برای سودجویی و خالی کردن جیب مردم به دعانویسی روی می‌آورند و با نوشتن برخی از خطوط ناخوانای عربی سعی دارند بگویند این نوشته‌ها دعا بوده و برای حل مشکلات کارساز هستند.

زمانی افزود: در برخی از مواقع مشاهده شده مشکل مردم پس از مراجعه به دعانویسان تقلبی برطرف شده، اما شاید لزوما برطرف شدن این مشکل هیچ ارتباطی به مراجعه به این فرد و گرفتن دعا و طلسم نداشته است، تنها اذکاری که از سوی علمای دین نقل شده معتبر و راهگشا خواهد بود.

کارشناس مذهبی با بیان اینکه مسائلی که در خصوص سحر، جادو و طلسم در جامعه مطرح می‌شود سندیت ندارد، عنوان کرد: برخی از افراد با استفاده از برخی از اذکار و ارتباط با اجنه دست به اقدامات سوءاستفاده‌گرانه از جمله سحر و جادو می‌زنند، طبق دستورات دین اسلام استفاده از اجنه برای رسیدن به برخی از اهداف خاص حرام است.

وی در خصوص رفع طلسم یادآور شد: امام علی (علیه السلام) برای دفع سحر و حرز خواندن سوره‌های ناس، فلق، توحید را توصیه می‌کنند، یا امام صادق و امام رضا (علیه السلام) برای در امان ماندن از بلایا خواندن برخی از ادعیه و اذکار را توصیه می‌کنند، اما طبق روایات بهترین دعا و ذکر برای رفع بلا و مشکل صلوات، همراه داشتن و خواندن آیه‌الکرسی و وان‌یکاد یا برای حل مشکل نذر برای کمک به نیازمندان است.

حال با توجه به روند اینکه قربانیان بیشتری هر روز در دام کلاهبردارن اینترنتی در پوشش رمالی و فالگیری ظاهر می شوند که در یک سرچ ساده در گوگل میتوان آن را متوجه شد، بایستی اعضای خانواده خودتان را با آگاه ساختن به تبعات شرعی و قانونی رمالی و فالگیری از این موضوع دور نگه دارید تا در دام این افراد گرفتار نشوند.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
    3 0
    فقط میلاد حاتمی بازداشت شد و از بقیه قماربازها خبری نشد و فراموش کردین ، دخترهایی که بااین گروه قمار بودن اکثرا تبلیغ فال و دعا نویسی میکردن مثل نیلی و دنیا
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
    0 0
    کاری ندارد جمعشان کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس