به گزارش مشرق، سودان امروز یکشنبه پس از اتهامات اخیر اتیوپی علیه خارطوم مبنی بر دخالت در بحران منطقه تیگرای، سفیر خود در آدیسآبابا پایتخت اتیوپی را برای مشورت فراخواند.
وزارت خارجه سودان همچنین در بیانیهای به اتهامزنی اتیوپی علیه خارطوم پاسخ داد و تأکید کرد که اظهارات مقامات بلندپایه اتیوپی درباره ایفای نقش سودان در منازعه بر سر منطقه تیگراری و ادعای اشغال اراضی اتیوپی، بیانگر تداوم نادیده گرفتن روابط اتیوپی و سودان و ترویج ادعاهای بیاساس است.
طبق گزارش خبرگزاری سودان (سونا)، در این بیانیه آمده است که اهتمام سودان به حلوفصل منازعه منطقه تیگرای، بخشی از پایبندی این کشور به صلح و ثبات منطقهای و بیانگر علاقهمندی آن برای برقراری ثبات در اتیوپی و همبستگی با آن برای مقابله با چالشهاست.
سودان همچنین تأکید کرد که طرح ابتکاری «عبدالله حمدوک» نخستوزیر اتیوپی برای تشویق طرفهای اتیوپیایی جهت دستیابی به برقراری آتشبس فراگیر و ورود به روند سیاسی و گفتوگو جهت حفظ وحدت و ثبات اتیوپی است.
نزاع اتیوپی و جبهه آزادی بخش خلق تیگرای در منطقه تیگرای همچنان ادامه دارد. جبهه آزادیبخش خلق تیگرای قبل از روی کار آمدن «آبی احمد علی» در سال ۲۰۱۸ که اولین نخست وزیر از قوم «اورومو» اتیوپی است، حدود ۳ دهه حیات سیاسی در این کشور را در کنترل خود داشت. اورومو، بزرگترین قوم در اتیوپی با ۳۴.۹ درصد جمعیت، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر است، در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین قوم بزرگ این کشور است.
تحولات در تیگرای میتواند یک تهدید بزرگ برای بحرانهای انسانی و امنیتی در سودان نیز باشد. تیگرای با دو ایالت «کسلا» و «القضارف» و منطقه کشاورزی «الفشقه» در سودان همجوار است.
درگیریها در تیگرای میتواند بحران در دو ایالت مذکور در سودان را تشدید کند و قاچاق سلاح و انسان را افزایش دهد.
از زمان آغاز درگیریهای در تیگرای حداقل ۲۵ هزار نفر پناهجو وارد سودان شدهاند و پیشبینی میشود صدها هزار نفر از مردم اتیوپی به اراضی سودان پناه شوند که یک بحران انسانی در سایه وضعیت ناگوار اقتصادی در پی خواهد داشت.