کرونا نمایه پرستاران نمایه پرستار نمایه

ثبت رکورد تابستانه دلتا با ۶۲۰ فوتی در یک روز این واقعیت را نشان داد که هنوز تا رسیدن به شرایط ثبات فاصله داریم و برآوردها نشان می‌دهد حداقل تا ۱۴ روز آینده باید منتظر ثبت رکوردهای تازه‌ای باشیم.

به‌گزارش مشرق، در شرایطی که روز گذشته ثبت رکورد فوت ۶۲۰ نفر از هموطنان مشخصاً به دلیل ویروس دلتا همه را شوکه کرد برخی از کارشناسان براین باورند این روند تازه آغاز شده و باید تا ۱۴ روز آینده منتظر ثبت رکوردهای تازه‌ای در این زمینه باشیم.

در این زمینه کارشناسان براین باورند که سیر صعودی بیماری به دلیل قابلیت سرایت بسیار بالای دلتا در سراسر کشور موج سهمگینی از بیماران را روانه مراکز درمانی کرد که بدحالی برخی از آنها به نوعی تمام ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را در بخش بستری عادی و مراقبت‌های ویژه را تکمیل کرد که این اتفاق نهایتاً منجر به افزایش تعداد موارد فوتی شده؛ چون این سونامی در واقع نفس‌های کادر درمان را به شماره انداخت.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در تایید شرایط فعلی روز گذشته رسماً اعلام کرد: شرایط فعلی و روند صعودی بیماری در موج پنجم باعث شده تا هنوز امکان برآورد از رسیدن به قله پیک پنجم را نداشته باشیم و مشخص نیست که چه زمانی به این نقطه خواهیم رسید و این اتفاق نگران کننده است.

علیرضا رئیسی همچنین درباره شرایط استان‌ها تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان ۹ شهرستان در وضعیت زرد، ۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۶ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند و در این استان به قله موج بیماری رسیده‌ایم البته این اولین موج جدی بیماری در استان سیستان و بلوچستان بوده و اکنون خوشبختانه روند نمودار بیماری در این استان، نزولی می‌شود. 

رئیسی  خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان ۱۳ شهرستان در وضعیت قرمز و ۲ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند. در استان هرمزگان علیرغم اینکه الگوی بیماری مشابه سیستان و بلوچستان داشت و شاید زودتر از سیستان و بلوچستان، موج بیماری در هرمزگان آغاز شد اما همچنان به قله موج بیماری نرسیده ایم و تحلیل های مختلفی در این زمینه وجود دارد که یکی از دلایل اصلی آن، حجم مسافرت‌ها و ورود گردشگران به ویژه به جزایر هرمزگان است. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از موضوعاتی که همواره در رصدخانه سلامت وزارت بهداشت به طور جدی پیگیری می کنیم، پایش رعایت پروتکل های بهداشتی در سراسر کشور است. در حال حاضر متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور حدود ۳۷.۴ درصد است.

وی تاکید کرد: اگر رعایت پروتکل های بهداشتی به کمتر از ۸۰ درصد برسد یعنی در معرض خطر هستیم. درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در استانهای مختلف متفاوت است بگونه ای که در تهران، ۴۴ درصد، سیستان و بلوچستان ۲۷ درصد، هرمزگان ۳۵ درصد، البرز ۴۴ درصد و خوزستان ۴۲ درصد است. 

از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به آغاز تعطیلات جدید تصویب شده ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید می‌کنند: تجارب تعطیلی‌های مشابه مثل تیرماه گذشته نشان داد که عدم رعایت جدی موارد قرنطینه و جلوگیری از جابه‌جایی گسترده جمعیت خود به معنی ایجاد بحران در چند روز بعد از تعطیلی است به همین دلیل از همین امروز پیش‌بینی می‌شود که ۱۴ روز آینده دوباره شاهد افزایش بحران در سراسر کشور باشیم.

این گروه معتقدند فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی در سراسر کشور و البته بی‌توجهی گروهی از هموطنان و بستن بار سفر قبل از آغاز محدودیت‌ها به نوعی این هشدار را به کادر درمان می‌دهد که باید خودشان را برای موج سهمگین‌تری در دو هفته آینده باشند چون دلتا قدرت سرایت و بیماری زایی ۶۰ درصد بیشتر از انواع ویروس قدیمی‌تر دارد و این روند می‌تواند صحنه‌های بحران در بیمارستان‌های هندوستان یعنی زادگاه ویروس دلتا را در کشورمان ایران دوباره زنده کند.

البته به گفته کارشناسان بهداشت و درمان این پایان ماجرا نیست چون هرچه مدیریت شرایط یک موج طولانی‌تر باشد قطعاً هزینه‌های آن رشد فزاینده‌تری نسبت به گذشته خواهد داشت که این روند احتمالاً منجر به تسلیم شدن کادر درمان خواهد شد؛ چون هرچند مدافعان سلامت با تمام توان مقابل این ویروس ایستادگی می‌کنند اما توانی برای آنها بعد ۱۸ ماه ایستادگی باقی نمانده است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به سهمگین بودن پیک پنجم نسبت به موج‌های گذشته گفت: طولانی شدن مدیریت و کاهشی شدن آمارها در یک پیک می‌تواند مشکلات را گسترش دهد.

علیرضا زالی در ادامه افزود: علی رغم گذشت نُه هفته از پیک پنجم کرونا همچنان همه شاخص‌های بیماری صعودی است، بنابراین طبق پیش بینی‌ها از امروز تا دو هفته دیگر در انتظار روزهای سختی خواهیم بود.

در چنین شرایطی کارشناسان می‌گویند: طولانی شدن روند مدیریت پیک‌ها می‌تواند این نگرانی را ایجاد کند که قبل از پایان یافتن یک موج بیماری یکباره شاهد شکل‌گیری پیک‌تازه‌ای بسیار مخرب‌تر از قبل باشیم دقیقاً اتفاقی که در پیک چهارم تجربه کردیم.

این گروه تاکید دارند: بهترین راهکار در شرایط فعلی افزایش سطح توجه به پروتکل‌های بهداشتی در کنار سرعت گرفتن واکسیناسیون خواهد بود اما واکسیناسیون در شرایط فعلی نمی‌تواند از افزایش روند بیماری جلوگیری کند و تنها دستاورد آن کاهش میزان مرگ و میر در پیک‌های آینده است و شاهد مثال آنهم افزایش تعداد بیماران واکسینه شدن در پیک پنجم است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان قزوین/آمار بیماران بدحال کرونایی رکورد زد

با توجه به شعله‌ورتر شدن آتش بحران ویروس کرونای دلتا در استان قزوین آمار بستری‌های کرونایی از ۳۲ هزار نفر گذشته و به ۳۲ هزار و ۱۵۰ نفر رسید. ضمن اینکه آمار مرگ‌ومیر کرونایی استان هم به عدد معنادار ۱۹۸۴ رسید. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از رکوردشکنی عجیب‌وغریب آمار بیماران بدحال کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۵ بیمار بدحال کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان قزوین بستری بودند و این آمار برای نخستین بار از مرز ۴۰ نفر عبور کرده و در مقایسه با روز قبل ۲۹ درصد افزایش داشته است. 

پیمان نامدار اضافه کرد:‌ با این حال آمار مبتلایان کرونایی استان قزوین در شبانه‌روز خیر ۷۲۶ مورد قطعی ابتلا بوده که در مقایسه با روز پیش ۱۷ نفر کمتر شده است. با این حال آمار بستری‌های روزانه کرونایی با رسیدن به عدد ۲۷۲ بستری بالاترین رکورد بستری روزانه از ابتدای ورود ویروس کرونا به استان قزوین را ثبت کرد که در قیاس با روز قبل ۱۸ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: همچنین آمار مرگ‌ومیر کرونای استان قزوین در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵ درصد افزایش یافت و ۵ بیمار بدحال کرونایی زیر دستگاه ونتیلاتور را به دلیل شدت علائم تنفسی از دست دادیم که خوشبختانه این آمار مانند روز گذشته یک رقمی باقی ماند؛ اما با توجه به جهش بالای آمار بیماران بدحال این رقم در روزهای آتی افزایش خواهد یافت.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین از کاهش ۸ درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۴۵ بیمار بهبودیافته کرونایی از بیمارستان‌های استان مرخص شدند که نسبت به روز قبل ۱۴ نفر کمتر است.  در نهایت هم مجموع آمار بستری‌های فعلی کرونایی ما به ۸۶۳ نفر رسید که نسبت به روز قبل ۳ نفر بیشتر شد. 

استان گلستان/ تاخت و تاز بی‌رحمانه کرونا ‌

آن طور که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان اعلام کرده‌اند، این استان در اوج قله پیک پنجم کرونا قرار دارد که در این صورت روند شیوع و تعداد مبتلایان و بستری‌شدگان باید ثابت و رو به کاهش باشد اما این آمارها همچنان افزایشی است.

مراکز  درمانی و بیمارستان‌های استان چون تجهیزات و تخت کافی ندارند، تلاش می‌کنند فقط بیمارانی که شرایط سخت‌تری دارند را بستری کنند و با این کار سعی شده تا آمار بستری‌ها همچنان در حد همان دو هزار نفر ثابت بماند.

این در حالی است که طبق گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان دست کم ۱۰ برابر این آمارها، بیماران کرونایی در منازل بستری هستند. ضمن اینکه بیش از یکهزار بیمار نیز روزانه برای دریافت خدمات دارویی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان مراجعه می‌کنند.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان  یکهزار و ۹۸۲ بیمار به طور دائم در بیمارستان‌ها بستری هستند و ۹۷۵ بیمار نیز به صورت سرپایی روزانه بستری می‌شوند و داروی درمان کرونا مانند رمدسیویر را دریافت می‌کنند.

از مجموع بیماران بستری در مراکز درمانی استان ۲۲۰ نفر از این افراد در بخش آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند و ۹۶ نفر از آنان نیز با دستگاه نفس می‌کشند و حال این بیماران کاملا وخیم است.

استان ‌کهگیلویه و بویراحمد / افزایش شمار قربانیان کرونا به ۷۷۸ نفر  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش شمار قربانیان کرونا به ۷۷۸ نفر خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند.

پرویز یزدانپناه افزود: هم اکنون۶۵۷ بیمار در بیمارستان های استان بستری بوده که از این تعداد ۲۳۲ بیمار مبتلای قطعی و ۳۶ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

وی اضافه کرد: تعداد بهبود یافتگان بیماران کرونایی کهگیلویه و بویراحمد تاکنون ۵۵۸۹۵ مورد گزارش شده است.

یزدان‌پناه اضافه کرد: از ۹۰۲ جواب نمونه pcr دریافت شده از آزمایشگاه سلولی مولکولی یاسوج و دهدشت، حدود ٤٢ درصد موارد مثبت بودند بیشترین موارد مثبت در بویراحمد، کهگیلویه ،گچساران و بهمئی است.

وی تصریح کرد: همچنین از ۹۱۶ نمونه تست سریع در استان انجام شد که ٢٧ درصد موارد مثبت بودند و عمدتا در بهمئی، کهگیلویه و بویراحمد بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: تا دیر نشده است باید محدودیت‌ها شروع شود و دستورالعمل‌های بهداشتی نیز بطور کامل توسط مردم رعایت شود.

یزدان پناه عنوان کرد: در این شرایط خطرناک توصیه ما استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، عدم حضور در مراکز شلوغ و پرخطر مانند بازار و بیمارستانها و موسسات پزشکی، عدم حضور در هر نوع تجمعی، پرهیز از مصرف غذا در رستوران‌ها، عدم خروج از خانه بجز در موارد ضروری است.

استان البرز/ رکورد بی سابقه مراجعه سرپایی به مراکز درمان البرز

مهرداد بابایی سخنگوی ستاد کرونای استان البرز در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: بیشترین آمار مربوط به مراجعات سرپایی و فوت کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته در استان البرز ثبت شد.

وی افزود:وی افزود: مجموع کل  موارد بستری شامل قطعی ، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز ۵۸ هزار و ۵۸۶  نفر  بوده است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز  با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد ۱۳۳۹ نفر شامل موارد قطعی ، محتمل و مشکوک  در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: از این تعداد  ابتلای  ۶۹۵  نفر به بیماری کرونا تا امروز قطعی شده است. 

وی با بیان اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی باید با جدیت رعایت شود، افزود: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  ۵۰۸۲ نفر رسید.

بابایی با بیان اینکه واکسیناسیون کرونا بر اساس برنامه ریزی و شیوه نامه ابلاغی وزارت بهداشت در حال انجام است ،  تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۸۰۰ نفر بیمار سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی  استان البرز مراجعه کرده اند.

استان بوشهر/ ۹۰۰ بیمار بستری شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، روند ابتلا به کرونا جهش یافته را صعودی دانست و اظهار داشت: بیشترین ابتلا کرونا در مرداد ماه اتفاق افتاد به‌گونه‌ای که در  این ماه روزانه یک‌هزار بیمار کرونایی شناسایی می‌شود و بستری‌ها روزانه به ۲۰۰ نفر افزایش یافته است.

سعید کشمیری با بیان اینکه اکنون حدود ۹۰۰ بیمار در بخش کرونایی بیمارستان‌ها بستری هستند افزود: همین میزان بیمار در درمانگاه‌های سرپایی خدمات درمانی دریافت می‌کنند و تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعطیلی شش روزه ادارات را گامی مهم برای کنترل بیماری کرونا دانست و بیان کرد: مردم در این شش روز باید هماهنگ با ستاد ملی مقابله با کرونا از هر گونه سفر و دورهمی پرهیز کنند تا بتوان این ویروس وحشی را در این مدت مهار کرد تا مردم در امان باشند.

وی از بستری ۲۰۲ نفر بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: از این تعداد بستری جدید در بخش کرونایی ۱۱۲ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۶۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۲۶ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر به موارد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر پرداخت و تصریح کرد: روز گذشته ۸ نفر به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند که شامل ۴ آقا و ۴ خانم است.

کشمیری افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۱۶۲ بیمار در بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۱۲۵ نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند

وی تعداد فوتی‌های کرونایی استان بوشهر تاکنون را یک‌هزار و ۶۲۱ نفر دانست و گفت: از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر تاکنون بیش از ۷۶ هزار به به این بیماری مبتلا و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

شهرستان کاشان/همه‌گیری کرونا همچنان قربانی می‌گیرد

ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد به نحوی که به نظر می‌رسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی کاشان مجددا وضعیت قرمز شده و با ورود به پیک پنجم کرونا نگرانی از افزایش مرگ و میر شهروندان کادر درمان را نگران کرده است.

مهدی دلاوری با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۶۹ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و ۱۶ بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل هفت ماهه و حداکثر ۹۳ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار ۲۸ و حداکثر ۹۰ ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۸۴۰ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۷۱۴ بیمار در شهرستان کاشان و ۱۲۶ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران ۳۴۶ بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری ۸۲ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک آقا ۷۶سال در شهرستان کاشان و دو خانم ۱۵ و ۴۵ ساله و یک بیمار آقا ۸۸ ساله در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۵۵۰ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۴۵۹ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون سه هزار و ۵۱۵ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

خراسان جنوبی/شمار قربانیان به ۱۰۱۲ نفر رسید

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۲۴۱ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که در مجموع ۹۹ بیمار جدید شامل ۵۴ بستری و ۴۵ مورد سرپایی شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۲۲ مورد از بیرجند، شهرستان‌های سرایان و سربیشه هرکدام یک مورد، قاینات ۱۲ مورد، نهبندان ۱۵ مورد، شهرستان‌های زیرکوه و طبس هر کدام ۱۹ مورد، شهرستان‌های درمیان و فردوس هرکدام ۴ مورد و از شهرستان خوسف دو مورد جدید شناسایی شد.

وی افزود: در این مدت همچنین هزار و ۱۸۸ تست سریع در استان انجام شد که منجر به شناسایی ۲۶۸ بیمار کرونایی شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر ۴۴۱ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند، افزود: ز این تعداد ۲۸۳ نفر دارای تست کرونای مثبتند و ۲۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال دو نفر وخیم است.

مهدی زاده گفت: در شبانه روز گذشته با ۵ ثبت مورد فوت جدید مجموع فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا در استان به هزار و ۱۲ نفر افزایش یافت.

وی افزود: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا، افرادی که واکسن نوبت اول کرونا را دریافت کردند به ۱۷۱ هزار و ۶۶۳ نفر رسید و تاکنون ۳۸ هزار و ۹۴۰ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

 استان اصفهان/۱۴۶۳ بیمار جدید شناسایی شد 

آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۳۶۴۶ نفر بودند که  ۱۴۶۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۵۳۱  نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت ۴۴۷ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۲۵۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۳۲ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۳۳  نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۴  نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان هرمزگان / کرونا جان ۲۳ بیمار دیگر را گرفت

اوضاع کرونایی هرمزگان به شدت بحرانی و بغرنج است، این استان با پیک گسترده و کشنده کرونا روبرو شده و در یک ماه اخیر جان بسیاری از مردم استان را گرفته است. 

اوضاع بیمارستان‌های هرمزگان به هیچ وجه مساعد نیست و انتظار می‌رود ظرف روزهای آینده بحران به اوج خود برسد که در این صورت با توجه به کمبودهای بسیار زیاد استان احتمال بروز یک فاجعه دور از ذهن نیست. 

تمامی آمارهای رسمی بیانگر رشد تصاعدی میزان بیماران کرونایی بستری و بدحال و افزایش شدید مرگ و میر است که نگرانی از شرایط دشوار آینده را تشدید کرده است. 

در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان  اظهار داشت: متاسفانه شرایط فعلی هرمزگان بسیار نامساعد است و شاهد اوج گیری کرونا و افزایش تعداد فوتی‌ها هستیم. 

وی افزود: یک نکته بسیار مهم بحث بیماریابی است که به شدت به دنبال بیماریابی و جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس هستیم، در روزهای اخیر روند تست گیری سرعت گرفته است. 

نوروزیان گفت: وضعیت بیمارستان‌ها خوب نیست و در حال حاضر ۱۲۱۹ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند از این تعداد ۱۴۷ بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۴۶ بیمار نیز وخیم است. 

وی تصریح کرد: متاسفانه بازهم آمار بیماران کرونایی قرنطینه در منزل از مرز ۲۰ هزار نفر عبور کرد که این مسئله بسیار نگران کننده است. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۲۳ بیمار دیگر شامل ۱۲ آقا و ۱۱ خانم در محدوده سنی ۲۸ الی ۹۴ سال از شهرستانهای بندرعباس (۱۱ نفر)، میناب (۷ نفر)، قشم (۲ نفر)، بستک، بندرلنگه و پارسیان هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۱۹۳۸ نفر رسید. 

استان مرکزی/ ۵۰۸ بیمار جدید ‌شناسایی شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین آمار بیماران کرونایی در استان مرکزی اظهار داشت: ۵۰۸ بیمار جدید کرونایی بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی، در استان مرکزی شناسایی شد.

سیدمحمد جمالیان افزود: از مجموع بیماران جدید شناسایی شده، ۹۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده اند که تحت مراقبت قرار دارند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: ۴۱۸ نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به صورت سرپایی بوده‌اند که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه شده‌اند و با احتساب ۵۰۸ مورد ابتلای جدید، تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۷۵ هزار و ۳۴۸ نفر رسیده است.

جمالیان خاطرنشان کرد: در این مدت هشت مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده که بر این اساس، تعداد فوتی‌ها به دو هزار و ۳۳۸ نفر رسید.

رئیس علوم پزشکی اراک عنوان کرد: تزریق واکسن در استان شتاب خوبی گرفته و در اراک چهار مرکز برای واکسیناسیون در نظر گرفته شده و در حال حاضر متولدین سال های ۱۳۴۹ و قبل از آن و گروه‌های شغلی پرخطر شامل رانندگان حمل و نقل عمومی، اساتید و معلمان، بیماران خاص و خبرنگاران می‌توانند با ارائه کارت ملی واکسن خود را دریافت کنند.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت به جز شهرستان‌های ساوه و خمین واکسینه شده اند و در هفته جاری واکسن نوبت دوم افرادی که زمان تزریق آنها فرارسیده است تزریق خواهد شد و با رسیدن محموله جدید واکسیناسیون رده ۴۷ سال به بالا را آغاز خواهیم کرد.

جمالیان خاطرنشان کرد: متاسفانه ظرفیت تخت‌ها کامل شده و بیمارستان‌های امیرالمومنین، امیرکبیر، آیت الله طالقانی و آیت الله خوانساری تکمیل ظرفیت شده اند و یک بخش از ولیعصر نیز وارد مدار کرونا کردیم که با پر شدن بیمارستان ولیعصر  ظرفیت تخت ها به انتها خواهد رسید.

 استان فارس/ تعداد جان باختگان به ۶ هزار نزدیک شد 

در حال حاضر ۳۳ شهرستان استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفته که این موضوع در کنار افزایش مبتلایان و جان‌باختگان به ویژه کاهش سن فوتی‌ها وضعیت را در یک حالت اضطرار قرار داده و دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز این موضوع را بارها بیان کرده است.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۱۵۶ هزار و ۷۹۷ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده ۳۴۸ هزار و ۸۶۱ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۳۷ هزار و ۲۱۹ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۲۶ هزار و ۵۱۷ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۳۷۵ هزار و ۳۷۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام بستری ۵۱۶ بیمار جدید مثبت و دارای علائم کرونا در شبانه روز گذشته در بیمارستان‌های فارس، مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند به چهار هزار و ۹۲۷ نفر رسیده که از این تعداد ۴۱۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن ۳۱ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری به پنج هزار و ۶۲۲ نفر رسیده است.

استان همدان/ ۸۶ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال واکسن دریافت کرده‌اند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۸۶ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال در استان همدان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

رشید حیدری مقدم با اعلام اینکه  همدان در شرایط قرمز کرونایی است اظهار داشت: در حال حاضرهزار و ۳۰۰ نفر بستری هستند.

وی با بیان اینکه دغدغه‌ای برای تامین واکسن کرونا در استان وجود ندارد افزود: ۸۶ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال در استان همدان واکسن دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه  در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱ نفر در استان همدان در اثر کرونا فوت شدند گفت: شهرستان‌های همدان، ملایر و نهاوند، بیشترین بیماران کرونایی در استان را دارند.

وی با اعلام اینکه ۸۷درصد از جامعیت بالای ۸۰ سال در استان واکسن دریافت کرده‌اند توضیح داد: شهرستان‌هایی که در ارائه واکسن به  افراد بالای ۶۰ سال از میانگین استان پایین‌تر هستند، سعی کنند هرچه سریع‌تر میانگین خود را ارتقاء دهند.

حیدری مقدم با اشاره به اینکه بیشترین درصد علت ابتلا به کرونا در استان همدان شرکت در اجتماعات و تماس‌های درون‌خانوادگی است مطرح کرد: مهم‌ترین دغدغه، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پیروی از مصوبات ستاد استانی مدیریت کرونا توسط مردم است.

‌استان آذربایجان غربی/فوت ۲۵ نفر در شبانه‌روز گذشته

جواد آقازاده با اشاره به فوت ۲۵ نفر دیگر از هم استانی‌ها در شبانه‌روز گذشته بر اثر کرونا اظهار داشت: ۱۱ نفر از این تعداد در ارومیه، پنج نفر در خوی، چهار نفر در میاندوآب، دو نفر در شاهین‌دژ و سه نفر نیز در شهرهای پلدشت، ماکو و نقده بوده است.

وی تصریح کرد: با این تعداد فوتی، شمار کلی فوتی‌ها در استان آذربایجان‌غربی به پنج هزار و ۹۹ نفر رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی به ابتلای یک هزار و ۳۵ نفر دیگر در استان به کرونا نیز اشاره کرد و بیان کرد: کل آمار مبتلایان نیز به ۲۱۱ هزار و ۳۵۰ نفر رسیده است.

وی از افزایش کل بستری سندروم حاد تنفسی در استان خبر داد و گفت: شمار این بیماران بستری هم اکنون به یک هزار و ۵۵۸ نفر رسیده است.

آقازاده افزود: هم اکنون ۶۸۷ بستری مشکوک، ۲۶۹ بستری آی سی یو و ۴۸ بیمار تحت ونتیلاتور در سراسر استان وجود دارد.

وی به آمار واکسیناسیون روزانه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با واکسینه سه هزار و ۹۴۴ نفر دیگر، آمار کل واکسیناسیون به ۶۲۳ هزار و ۴۰۴ نفر رسیده است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان سمنان/ ۶۷ بیمار جدید شناسایی شدند

نوید دانائی از بستری شدن ۶۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون ۳۵ هزار و ۱۲۲ بیمار مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده است.

وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: روز گذشته تعداد ۶۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مرکز و غرب سمنان بستری شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد هشت هزار و ۱۵۹ نفر در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

دانائی با اشاره مجموع بیماران سرپایی مبتلا به کرونای شناسایی شده در مرکز و غرب استان سمنان از ابتدای پاندمی تا کنون افزود: در این مدت ۲۶ هزار و ۹۶۳ بیمار مبتلا به کرونا به صورت سرپایی در مرکز و غرب استان سمنان شناسایی شدند.

وی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کرونا تا کنون تعداد ۶ هزار و ۹۰۰ بهبود یافتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه در شرایط سخت، حساس و بحرانی قرار داریم از مردم و همچنین تمامی هیئت‌های مذهبی خواست تا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

استان کرمان/۹۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل شد

 حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد ظرفیت بیمارستان هایی که برای کرونا در استان مهیا شده بود، پر شده به ویژه تخت های آی سی یو و موج اخیر نسبت به موج قبلی با افزایش ۶۰ درصدی تعداد بیماران در بیمارستان و بدحال بودن و وخیم تر بودن بیماری همراه است.

وی افزود: مردم باید این موضوع را خیلی جدی بگیرند زیرا سن بیماری خیلی پایین‌تر آمده و اگر در یک خانه یک نفر مبتلا شود، بقیه نیز درگیر می‌شوند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و ۱۲۱ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۲۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۵۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۹۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۸۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۵۱ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۹۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۲ هزار ۳۱۹ مورد رسیده است.

وی به فوت ۳۱ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۹۱۶ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۵۸۴ هزار و ۸۴ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۴۳ هزار و ۶۹۴ مورد است.

بر اساس آخرین نقشه رنگ‌بندی رسمی کشور که توسط وزارت بهداشت منتشر شده، وضعیت استان کرمان سرخ‌تر از گذشته بود و در روزهای سیاهی که از مدت‌ها قبل کارشناسان هشدار آمدنشان را داده بودند حالا ۲۰ شهرستان استان در وضعیت قرمز و فوق قرمز کرونایی قرار دارد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    1 8
    این بیماری با واکسن از بین نمیره، که اگر چاره بود صادر کنندگان واکسن وضعشون این نبود! به جای بلغور کردن و اجرای اوامر سازمان بهداشت صهیونیستی بگردید دنبال علاج واقعی.
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
      6 3
      آقای دکتر فعلا که مرگ و میر در کشور های صادر کننده ی واکسن ۵ درصد ایران است.در مورد چیزی که اطلاع نداری صحبت نکن.
    • US ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
      1 6
      - مسجد، اذان، ائمه‏ى جمعه و جماعات اذانِ با توجه، به دلها اميد مى‏دهد. اسلام امريكايى، چيزى به نام اسلام است كه در خدمت منافع قدرتهاى استكبارى و توجيه‏كننده‏ى اعمال آنهاست؛ بهانه‏يى براى انزواى اهل دين و نپرداختن آنان به امور مسلمين و سرنوشت ملتهاى مسلمان است؛ وسيله‏يى براى جدا كردن بخش عظيمى از احكام اجتماعى و سياسى اسلام از مجموعه‏ى دين و منحصر كردن دين به مسجد است (و مسجد نه به عنوان پايگاهى براى رتق و فتق امور مسلمين - چنان‏كه در صدر اسلام بوده است - بلكه به عنوان گوشه‏يى براى جداشدن از زندگى و جدا كردن دنيا و آخرت). از بزرگترين كارهاى امام عزيز ما ايجاد و تأسيس نماز جمعه بود. تا وقتى ائمه محترم جمعه و مردم قدر نماز جمعه را مى‏دانند، ... بلاشك در جامعه‏ى اسلامى خوف تزلزل نيست. تريبون نماز جمعه در حفظ قوام معنوى و حصار ايمنى جامعه داراى نقشى فوق‏العاده است. امامت جمعه به معناى نمايندگى كل روحانيت و نظام اسلامى است. انقلاب از خانه‏ى مذهب - يعنى مسجد و مدرسه‏ى دينى - آغاز شد و جهتگيرى مذهبى در انقلاب روزبه‏روز افزايش پيدا كرد و نقش مذهب و ارزشهاى معنوى، آن‏قدر قوى شد كه كسانى را به‏ميدان انقلاب كشاند كه معمولاً در هيچ انقلابى، اين‏گونه آدمها به ميدان نمى‏آيند. اين‏جانب همه‏ى مردم - بخصوص جوانان - را به پُر كردن مساجد و حضور در نمازهاى جمعه و جماعت و گرم نگهداشتن مراسم عزادارى سالار شهيدان حسين‏بن‏على توصيه مى‏كنم. بانگ اذان، دلهاى افسرده را روشن مى‏كند. بهترين جايى كه اين گروههاى مقاومت بسيج دارند، همين مساجد است. چندى پيش، من راجع به اذان سفارش كردم و البته گفتم كه صبحها با بلندگو در همه‏جا اذان نگويند، تا مردم از خواب بيدار نشوند. مثل اين‏كه بعضى از مؤمنين، اين قسمت دومش را بيشتر از قسمت اول گوش كردند! آنچه كه مقصود ما بود، اين بود كه در سحرها، هر جايى يك بلندگو صدا نكند؛ ولى معنايش اين نبود كه به هنگام سحر، صداى اذان در شهرى مثل تهران به گوش نرسد! نه، در جايى مثل تهران، اقلاً در چند مسجد از مساجد مهم، خوب است كه با بلندگو اذان پخش بشود؛ حتّى اذان صبح. در شهرهاى كوچك هم به فراخور وسعت آن شهر، مى‏بايست اذان صبح در چندجا پخش بشود. اما در ظهر و شب اذان بگويند؛ هم اذان بلندگو، هم جلوى مساجد، هم داخل مساجد و هم در خيابانها، تا مردم به اذان گفتن عادت كنند.
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    10 4
    مرگ برمخالفان واکسن
    • IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۶
      1 0
      مشرق چاپ کنین خواهشا دوست عزیز درک میکنم چرا اینطور گفتین. یه نکته اینه که بعضی بیماری خاص دارن، و خب میترسن. در عین حال یادتون باشه اگر احساس سرما خوردگی داشتین از دو سه روز قبل و بعد ظاهرا خوب شدین و سرحالین و نوبت دوم دوز شما رسیده واکسن رو با راهنمایی، مشورت پزشک به تعویق بندازین تا حدود 7 هفته، چون بسیار تشدید میکنه . اگر هم فردی در منزل کرونا داره و اما شما نگرفتین و باز نوبت واکسن شما هست همینطور لازمه به تعویق بیفته. بازم برین از پزشک مربوطه بپرسین. باور کنین، خیلی از مردم این نکات رو نمیدونن و بعد عارضه ایجاد میشه. نوزادان هم همینطور. بانوان خوب میدونن که وقتی نوزادی سرما داره ولو خیلی خفیف، اصلا واکسن نباید بزنه.
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    6 0
    بوتیک ها،طلافروشی،رستوران!بلورفروشی.. باز هستند .نیروی انتظامی چیکارست؟ کی باید قانون رو اجرا کنه و با بی قانونی مبارزه کنه.
    • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
      11 8
      هیئتها خیلی خطرناک تر از اینها هستند.
    • IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
      3 10
      زر نزن. هیئت ها در فضای باز برگزار میشه و همه ماسک دارن دشمن امام حسین خدا جوابتو میده
  • حمید اصلانی IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    5 6
    سلام اینقدر پیک چندم چندم نکیند .خودتان عامل پیک هستید ! وقتی ویروس کرونا آمده سما برای مقابله با آن هم پروتکل آوردی و ضد پروتکل وقتی شما هم میخواهید .کرونا ورسانه را برای انتخابات تعطیل میکنی! ؟ ومراسم محرم باید با قوت برگذار شود ! خودت هنوز نفهمیدی چرا پیک چندم میاد؟؟
    • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۲
      1 0
      احسنت اقای اصلانی. کسانی که با حرفهای شما مخالف هستن دو حالت داره : 1- منافعشون ایجاب میکنه 2- جهل مقدس دارن
  • دکتر یوسف اویسی IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    3 3
    سویه های دیگر یا حتی ویروس دیگری ممکن است در راه باشد. با ماسک و محدویت و فلج کردن زندگی و00000 روش کار نیست. واکسن هم پیشگیری موثر نمی کند و شاید فقط مرگ ومیر ها را کاهش دهد.لذا احتمال فاجعه انسانی در پائیز و زمستان هست . اما برای برگشتن به زندگی عادی و بهبود کیفیت زندگی باید به مردم اموزش کاهش التهاب مزمن داد
    • IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
      0 0
      "کاهش التهاب مزمن" چیزی که این بیماری به من یاد داد این بود که ما در کشور بی شمار علامه دهر داریم.
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۵
    1 0
    اگر همه دنیا واکسینه شوند این ویرس شکست میخوره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس