کد خبر 1260393
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۸
جزئیات جدیدی از واکسن کرونای تیم "اوگور شاهین"

"پروفسور اوگور شاهین" سازنده نخستین واکسن کرونا در یک نشست مجازی، جزئیات جدیدی از واکسن‌ها و مطالعات برای کاهش دما و افزایش زمان مورد نیاز برای نگهداری واکسن را ارائه کرد.

به گزارش مشرق، بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با ماموریت توسعه علم و فناوری و به منظور ارتقاء سطح رفاه، امنیت و سلامت بشریت بسترهای مکمل را معرفی و برنامه‌های متعددی را برگزار می‌کند.

بیشتر بخوانید:

«اوگور شاهین» قهرمان کشف واکسن کرونا کیست؟

تبیین دستاوردهای علمی و فناوری به بیانی شیوا، عالم را نزد جامعه محبوب‌تر، علم را دست‌یافتی‌تر و دانش را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

لذا بنیاد مصطفی(ص) با همکاری شرکت بایون تک آلمان اقدام به برگزاری نشست مجازی بررسی آخرین دستاوردهای پروفسور اوگور شاهین، برگزیده جایزه مصطفی(ص)، با تمرکز بر واکسن‌های بر پایه فناوری mRNA به ‌ویژه واکسن کرونا کرده است.

"پروفسور اوگور شاهین"، برگزیده جایزه مصطفی(ص) و سازنده نخستین واکسن کرونا، ضمن اعلام بررسی نیاز به دز تقویت‌کننده بعد از تزریق دو دز واکسن گفت: در حال مطالعه برای کاهش دما و افزایش زمان مورد نیاز برای نگهداری واکسن فایزر هستیم که در ابتدا باید در دمای منفی ۱۸ درجه نگهداری می‌شد.

پروفسور اوگور شاهین، برگزیده جایزه مصطفی(ص) در وبیناری به میزبانی بنیاد مصطفی(ص)، روند ساخت واکسن کرونا بر پایه mRNA (آر.ان.ای پیام‌رسان) را توضیح داد و گفت: روند تحقیقات ساخت واکسن‌های برپایه mRNA را بر اساس الگوی DNA، ساخت نانوذره برای انتقال پروتئین و همچنین انتقال اطلاعات ژنیتکی کدگذاری شده به داخل سلول بیمار برای بیماران سرطانی و انواع تومورها آغاز کردیم.

وی ادامه داد: سلول‌های ای.پی.سی یا سلول‌های عرضه‌کننده آنتی‌ژن، mRNA را دریافت می‌کنند و همین امر موجب تحریک پاسخ سیستم ایمنی می‌شود؛ بنابراین گروه تحقیقاتی ما ۲۰ سال روی این موضوع تحقیق می‌کرد که چطور می‌توانیم شیوه خود را در ساخت mRNA و همچنین تولید مولفه‌های mRNA براساس پروئتین‌های کدگذاری شده بهبود بخشیم.

استاد دانشگاه ماینز آلمان گفت: در همین مسیر به سمت راهکارهایی برای بهبود mRNA برای بیان و انتقال به داخل سلول‌های دندیریتیک (یاخته‌های عرضه کننده آنتی‌ژن) رسیدیم و به نوعی mRNA را برای ثبات و تبدیل شدن در این سلول‌ها توسعه دادیم.

وی در ادامه با ارائه تصاویری نشان داد: در آزمایش‌های بالینی واکسن‌های شخصی‌شده mRNA، سلول‌های تی/ T Cell  (نوعی از سلول‌های لنفوسیت‌ تی که در سیستم ایمنی نقش مهمی دارند) را در گروه‌های لنفاوی توسعه می‌دهند و این امر در یک بیمار بعد از ۷۲ ساعت مشخص بود.

پروفسور شاهین مرحله بعدی را توسعه واکسن‌های mRNA برای استفاده‌های بیشتر پزشکی دانست و گفت: ما مقالات زیادی در مورد استفاده از این نوع واکسن‌ها برای بیماران مبتلا به سرطان منتشر کردیم؛ به گفته وی واکسن‌های نئوآنتی‌ژن برای درمان تومورها با تغییر دی.ان.ای توسط این گروه توسعه داده شده و در مرحله اول کارآزمایی بالینی ۱۳ بیمار مبتلا به سرطان ملانومای پیشرفته با استفاده از این واکسن‌ها طی ۸ هفته شرکت کردند؛ در ادامه نانوذره برای انتقال از راه mRNA به سلول‌های دندیریتیک لنفوم‌ها ساخته شدند که در کارآزمایی‌های بالینی استفاده از آنها نیز شاهد پاسخ قوی سلول‌های تی بودیم.

وی در ادامه به مقالات تحقیقی بر مبنای این آزمایش‌ها در بیماران مختلف اشاره کرد و گفت: بر اساس آزمایش‌ها و مشاهدات ما این نوع از واکسن‌ها سطوح مختلفی از ایمنی را در بدن ایجاد کرده و ضمناً موجب تقویت سلول‌های ایمنی تی و تولید بیشتر و قوی‌تر آنتی‌بادی می‌شوند.

پروفسور شاهین در ادامه با اشاره به آغاز همه‌گیری کرونا از ابتدای سال ۲۰۱۹ اظهار کرد: وقتی با این همه‌گیری روبرو شدیم، تصمیم گرفتیم از زمینه تحقیقاتی موجود که متمرکز بر ساخت واکسن علیه سرطان بود، برای ساخت سریع اولین واکسن برپایه mRNA استفاده کنیم؛ زیرا تجربه تولید واکسن شخصی‌شده را برای بیماران داشتیم. در تولید واکسن mRNA کرونا از mRNA بهبودیافته و پروتئین کامل روی آن استفاده کردیم.

وی افزود: بعد از طی مراحل تحقیقاتی مرحله اول، کارآزمایی بالینی واقعا دلگرم‌کننده بود؛ زیرا شاهد واکنش قوی در بدن بیماران در دو سطح تولید آنتی بادی و هم تولید سلول‌های تی بودیم. سطح ایمنی افرادی که حتی دز کمتری به آنها تزریق شده بود و حتی در بدن سالمندان خوب بود.

این سازنده واکسن کرونا ادامه داد: ایجاد ایمنی در دو سطح سلول‌های تی و آنتی‌بادی از این جهت مهم است که ویروس کرونا در برابر ایمنی ایجادشده توسط سلول‌های تی نمی‌تواند مقاومت کند به همین دلیل این نوع از واکسن‌ها در بسیاری موارد جهش‌های جدید ویروس‌ را نیز می‌توانند با تقویت سلول‌های تی، خنثی کنند.

شاهین ادامه داد: در مراحل اولیه شاهد جهش‌های تکی ویروس کرونا بودیم که اصلاً موجب اختلال در ایمنی ایجادشده با واکسن‌ها نمی‌شد، اما بعد شاهد جهش‌های چندتایی در ویروس کرونا بودیم که با جهش آلفا شروع شد و بعد از آن جهش‌های دیگری در بتا و دلتا داشته‌ایم که باید به زودی روی آنها تحقیقات بیشتری انجام شود.

وی با استناد به تحقیقات آماری انجام‌شده در قطر گفت: ولی به طور کلی می‌دانیم و می‌بینیم واکسن بر پایه mRNA می‌تواند با وجود همه این جهش‌ها در بدن فرد ایمنی بیشتر از ۹۰ درصدی ایجاد کند.

استاد دانشگاه ماینز در مورد دز تقویت‌کننده (یادآور یا دُز سوم) واکسن نیز بیان کرد: در حال بررسی ضرورت تزریق دز تقویت‌کننده هستیم و می‌تواند دز تقویت‌کننده برای واکسن mRNA نیز مفید باشد و به ایمنی بیشتر افرادی بیانجامد که دو دز واکسن زده‌اند.

پروفسور شاهین در پایان این وبینار پیش از تشکر از گروه تحقیقاتی‌اش که شامل صدها نفر در شرکت بیوانتک آلمان برای انجام مراحل مختلف کارآزمایی بالینی و تولید واکسن در کمتر از یک سال و سریع‌ترین واکسن تولیدشده در طول تاریخ پزشکی بودند، به سوالات مطرح شده نیز، پاسخ داد.

یکی از سوالات در مورد دمای مورد نیاز برای نگهداری واکسن mRNA تولیدشده توسط پروفسور شاهین و گروه تحقیقاتی‌اش بود و اینکه آیا امکان کاهش این دما وجود دارد یا خیر، وی در این مورد توضیح داد: وقتی واکسن را تولید کردیم، اطلاعات ناشی از تحقیقات اولیه ما اجازه می‌داد واکسنی تولید کنیم که فقط در دمای منفی ۱۸ درجه قابل نگهداری بود. اکنون با توجه به تحقیقات توسعه‌یافته، می‌توانیم واکسن را در دمای ۲ تا ۸ درجه برای بیشتر از ۴ هفته نگهداریم و در حال توسعه فرمولاسیون جدیدی از واکسن هستیم که البته هنوز تایید نشده ولی وقتی تایید و واکسن بر اساس آن تولید شود، می‌توانیم واکسن را در همین دما تا حداکثر ۶ ماه و دست‌کم ۳ ماه نگهداریم.

سوالی هم در مورد دز تقویت‌کننده و ضرورت تزریق آن به افرادی بود که دو دز واکسن کرونا را زده‌اند. پروفسور شاهین در این مورد توضیح داد: به نظر من تزریق دز تقویت‌کننده مفید است، افراد هر نوع واکسنی را زده‌اند می‌توانند دز تقویت‌کننده را از واکسن دیگر بزنند، حتی افرادی که به کرونا مبتلا شده‌اند، می‌توانند دز تقویت‌کننده را تزریق کنند.

وی در پایان ادامه داد: مطالعات زیادی در این مورد انجام و چاپ شده است که تزریق دز تقویت‌کننده را تایید می‌کند در حالی‌که امیدوارم تا سال ۲۰۲۲ همه مردم دنیا واکسینه شده باشند و با وجود واکسن‌هایی که تاکنون تولید شده و تولید می‌شود، تزریق دز تقویت‌کننده دیگر یک چالش نیست.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    6 0
    همه اش دروغ است. از صد سال پیش آلدوس هاکسلی هشدار داده بود دنیایی می رسد که مردم باید هر ماه دارو مصرف کنند تا رفتار طبیعی داشته باشند و یا دهها فیلم در این رابطه در 20 سال اخیر ساخته شده بود و اصلا خود صدام فیلمش هست مه در سال 1990 می گوید آمریکا ما را تهدید کرده که اگر از کویت خارج نشویم با ویروس کرونا که نوعی بیماری ریوی ایجاد می کند ما را هدف قرار خواهد داد.
    • ناشناس IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
      0 0
      یکعده خشک مغز هم در آمریکا هستند که از این حرفها میزنند . اتفاقا طرفداران نژاد پرست و دو آتشه ترامپ و یک گروه یهودی افراطی در آمریکا هم از کسانی هستند که بشدت با هر نوع واکسیناسیون مخالفند و نه ماسک میزنند نه واکسن . شده اند بلای جان همه !!!
  • IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    24 6
    اسم واکسنشم بگین خب که فایزره
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
      2 0
      یا متنو نخوندی یا اینقدر سرک مغزی که تبلیغات نمیذاره چشمت ببینه! تو متن نوشته فایزره
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    7 12
    پروفسور شاهین از کُردهای آناتولی است
    • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
      1 0
      هرکی سبیل داشت بابات نیست. خودش میگه من ترکم بعد تو از چند هزار کیلومتر دورتر چه جوری متوجه شدی؟؟؟!!!
    • علی IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
      1 2
      جو بایدن و رونالدو هم هنشهری های پروفسور شاهین هستند از یکی از روستاهای کرد نشین!!!
    • IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
      2 1
      خودش که گفته ترک هستم حالا شما بگو کرد
    • NL ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
      1 0
      اوغور شاهین خودش در سازمان ملل حین سخنرانی اعلام کرد تورک است برای خودت تاریخ سازی نکن.
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    2 0
    منظورتون از واسکن تیم اوگور شاهین همون واکسن فایزره دیگه
  • US ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    2 2
    مشرق جان اسم این دانشمند اوغور شاهین است نه اوگور و در ضمن ایشان اصالتا" تورک و بزرگ شده کشور آلمان هستند. لطفا" امانت دار باشید در بیان اسامی
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    0 0
    زنده باد همه ملتهایی که فریب توطئه کرونا را نخوردند. ملت کره جنوبی که زیر بار واکسن نرفت و جز 18 درصدشان واکسن نزدند اما کرونا دیگر ندارد. ملت عراق که مطلقا زیر بار این فریب نرفتند و دارند عاشقانه عزاداری می کنند و خبری از ازدحامهای قبرستانهای ایران ندارند. زنده باد ملت افغانستان، یمن، سومالی ، ترکمنستان و خلاصه هر جای دنیا که مسوولانش خودباخته در مقابل سازمان کثیف بهداشت جهانی نیستند و مردمش هم فریب رسانه های دجال نمی خورند.
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    0 0
    واکسنه اسمش چیه؟
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    1 0
    مقدمه چینی برای ورود فایزر؟
  • IR ۱۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    0 0
    ایشان سازنده واکسن فایزر است که می گویید بد است!
  • GB ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    2 0
    خیلی ها که همون اول گفتند واکسن فایزر را یک مسلمان ترک و زنش طراحی کرده و امتیازش را به شرکت فایزر فروخته اند بنابراین منع نکنید اما کو گوش شنوا؟
  • FR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
    1 2
    اوغوز شاهین است نه اوگور

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس