به گزارش مشرق، «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو مهمترین اولین این پیمان در افغانستان را خارج کردن شهروندان عضو این ائتلاف از افغانستان عنوان کرد.
وی در پیامی توییتری نوشت: «با "میت فردریکسن" نخست وزیر دانمارک درباره وضعیت جدی در افغانستان صحبت کردم. ما توافق کردیم که مهمترین اولویت خارج کردن تمام شهروندانمان بوده و همچنان هماهنگی تنگاتنگی در ناتو داشته باشیم».
این در حالی است که سفارت آمریکا در افغانستان روز شنبه به شهروندان این کشور توصیه کرد به سمت فرودگاه کابل نروند.
در این توصیه آمده است: «به خاطر تهدیدات امنیتی احتمالی در خارج از دروازههای فرودگاه کابل به شهروندان آمریکایی توصیه میکنیم از سفر به این فرودگاه و گیتهای آن در این زمان، خودداری کنند».
برخی تصاویر منتشر شده نشان می دهد که پس از سقوط کابل به دست طالبان، مردم افغانستان برای خروج از این کشور به فرودگاه بین المللی حامد کرزی هجوم آوردهاند.
در هفتمین روز از تسلط طالبان بر کابل، فرودگاه این شهر امروز نیز مملو از جمعیتی بوده که برای خروج از افغانستان اقدام کردهاند.
روز گذشته (جمعه) گزارشهایی از شلیک پراکنده گلوله در اطراف فرودگاه کابل برای پراکنده کردن جمعیت منتشر شد. همچنین تصاویری از خودروهای رها شده و آسیب دیده در گوشه و کنار خیابانهای مجاور این فرودگاه منتشر شده است.
از سوی دیگر، «اورسلا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا امروز (شنبه) تأکید کرد که اتحادیه اروپا همچنان تماسهای فنی خود با طالبان را حفظ خواهد کرد اما هیچ مذاکرات سیاسی با این گروه نخواهد داشت و قصد ندارد آن را به رسمیت بشناسد.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدند کنترل افغانستان را به دست بیاورند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
بعد از آنکه دولت افغانستان روز یکشنبه (۲۴ مردادماه) هفته گذشته سقوط کرد ارتش آمریکا به منظور خارج کردن دیپلماتهای خارجی و شهروندان آمریکایی از افغانستان تأمین امنیت فرودگاه کابل را در اختیار گرفت.