کشتی

آمریکا در تلاش بود که مقاومت و سلاح آن را عامل بحران لبنان معرفی کند، ولی دبیر کل حزب الله با درخواست سوخت از تهران، این توطئه را خنثی کرد.

به گزارش مشرق، سابقه سیاست «چماق و هویج» آمریکا با اقتصاد لبنان، سوریه و کشورهای محور مقاومت، به مدتها قبل باز می‌گردد و بر اساس این سیاست، بهبود وضعیت اقتصادی این کشورها مساوی است با عادی‌سازی روابط و فشار بیشتر نیز معلول پایبندی به گزینه مقاومت است.

«ایهاب شوقی» تحلیلگر مسائل سیاسی در پایگاه خبری العهد لبنان نوشت، در این زمینه باید وقیحترین طرح غربی-صهیونیستی علیه کشورهای مقاومت اشاره کرد: طر «صلح در برابر غذا». این مسئله فقط شامل کشورهای مقاومت نبود، بلکه هر کشوری را شامل می‌شود که از خط عادی‌سازی روابط با صهیونیستها عدول کند و مقاومت را در پیش بگیرد.

بر اساس این گزارش، در مارس سال ۲۰۱۴، طرح «شام نوین» تدوین شد که شامل سوریه، لبنان، اردن، فلسطین، ترکیه، مصر و عراق بود. اظهارات اخیر «دوروثی شیا» سفیر آمریکا در لبنان نیز در راستای همین طرح است. وی پس از اینکه دبیر کل حزب الله لبنان اعلام کرد که از ایران سوخت خواهد گرفت، با رئیس جمهور لبنان تماس گرفت و گفت که مشکل برق و گاز لبنان را حل خواهد کرد.

در این گزارش آمده است، طرح شام نوین، در واقع جایگزین هر گونه حضور ایران در منطقه شامات است و هدف از آن، اخراج ایران از این منطقه و «در نتیجه، منزوی کردن محور مقاومت و جایگزین کردن گزینه مقاومت با گزینه گشایش اقتصادی است. همان گونه که پس از معاهده کمپ دیوید مصر این مسئله رخ داد».

شوقی در ادامه نوشت، استقبال آمریکا از اجلاس بغداد هم حتی مشکوک است؛ اجلاسی که سوریه به آن دعوت نشد. تد پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفت که واشنگتن از این اقدام، استقبال می‌کند. ظاهرا با حضور رئیس جمهور فرانسه، وزیر خارجه آمریکا، دعوت از ژاپن و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، بدون حضور سوریه، چنین به نظر می‌رسد که فشارهایی علیه این اجلاس صورت گرفته است و پیامهای اشتباهیی صادر می‌کند مبنی بر اینکه چنین اجلاسی، علیه سایر طرفهاست.

 وی تأکید کرد، مقاومت اما با تأکید بر مسیر جدید و ترسیم معادله سیاسی تازه، علیه توطئه آمریکا دست به کار شد و اهمیت این اقدام به شرح ذیل است:

نخست؛ سید حسن نصرالله خبر داد که یک کشتی از ایران به سمت لبنان حرکت کرد و کشتی دوم نیز حرکت کرده است. به این معنی که حرکت کشتی نخست، «مانور» نبوده است، بلکه یک مسیر جدید است مبنی بر اینکه: «تحقیر، مردود است و دوره تسلیم کردن ملت لبنان، گذشته است. مقاومت نیز در حمایت از لبنان و ملت آن، آزادی و اختیار تام دارد».

دوم؛ تأکید نصرالله بر استفاده از شرکتهای حفاری ایرانی که بیمی از تحریمهای آمریکا ندارند و مقاومت نیز از آنان در  برابر تجاوزات صهیونیستها حمایت خواهد کرد. این مسئله نشان می‌دهد که عامل اصلی جلوگیری از پیشرفت لبنان، آمریکاست و بدین ترتیب، توطئه این کشور را بر ملا کرد. آمریکا قصد داشت این گونه وانمود کند که بحران لبنان، معلول مقاومت و سلاح آن است.

سوم؛ مقاومت از هر گونه تلاش برای شکست محاصره لبنان استقبال کرد و از راهکارهای مصر، سوریه یا اردن یا هر طرحی که به سود ملت لبنان باشد، هیچ ممانعتی ندارد. این اقدام نشان می‌دهد که منافع ملی، مدنظر مقاومت لبنان است، نه جهت‌گیری سیاسی.

در پایان این یادداشت آمده است، مقاومت لبنان این گونه ثابت کرد که کرامت و مقاومت، هیچ تعارضی با توسعه ندارد و طرح صهیونیستی-آمریکا مبنی بر انتخاب بین رشد و حقارت را فقط طرفهای ضعیف می‌پذیرند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
    0 0
    ظاهرا پیشنهاد و پیگیری سمجانه و تحریم های آمریکا راجع به پس دادن مزارع شبعا در قبال واگذاری بخش نفت و گاز مربوط به لبنان. واقع در دریا . به اسرائیل . حزب الله مخالفت کرده و آخرین سخن سید حسن آقا راجع به ورود ایران . به حفاری منابع نفت و گاز . در صورتی که دیگران از اسرائیل میترسند . به همین موضوع ربط پیدا میکند .. همه بی عملی ها. مثل تشکیل دولت و ورود سوخت و برق . در حالیکه مردم شدیدا در مضیقه هستند و غیره . در این موضوع بسیار حساس و مهم مربوط میشود . مردم لبنان هم متوجه واقعیت هستند . علیرغم . اتهام زدن های مختلف . پشتیبان حزب الله که خواستار فوریت تشکیل دولت مسئول . پیگیری و انتشار اسناد انفجار بیروت و پرونده های فساد . و. رفع مشکلات غذائی و دارو و سوخت . هستند .
  • GB ۰۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
    2 0
    شیخ حسن نصرالله قبل از انفجار بیروت یک درخواست دیگه هم از ایران داشت اونم سیستم پدافند هوایی بود. البته فکر میکنم بخاطر دلایل سیاسی این درخواست ندیده گرفته شد. سیستم سوم خرداد رو میخواستن.
  • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
    0 2
    هنوز نه به داره نه به بار. با یک کشتی سوخت تمام مشکلات لبنان حل شد؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس