به گزارش مشرق، شروین شکوهی با بیان اینکه پیش از رسیدن فصل سرما باید آماده باشیم، اظهار کرد: تأمین واکسن آنفلوانزا خصوصاً برای کادر درمان و گروههای پرخطر ضرورت دارد.
وی ضمن ابراز نگرانی از شیوع آنفلوانزای فصلی و همزمانی آن با کرونا افزود: مقایسهای از وضعیت رعایت پروتکلها در سالی گذشت با پاییز و زمستان پیش رو گواه این مهم است که احتمال شیوع آنفلوانزا امسال بیشتر است.
شکوهی با اشاره به این که آنفلوانزا یک عفونت ویروسی، مسری و شایع است تاکید کرد: این بیماری، به خصوص برای کادر درمان که در تماس مستقیم با بیماران هستند، سالمندان، کودکان خردسال و مبتلایان به بیماریهای مزمن و زمینهای میتواند خطرناک باشد.
وی نسبت به همزمانی آنفلوانزا و کرونا در پاییز و زمستان ۱۴۰۰ هشدار داد و افزود: بی تردید شیوع وسیع آنفلوانزای فصلی همزمان با همه گیری کرونا میتواند بیمارستانها و کادر درمان را از پا درآورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن انتقاد از کاهش درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی، توضیح داد: برای پیشگیری از ابتلای همزمان به بیماریهای آنفلوانزا و کووید ۱۹، باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود، مردم باید ماسک بزنند و از حضور در اجتماعات و مکانهای شلوغ پرهیز کنند.
وی با تاکید بر اینکه استفاده صحیح از ماسک، علاوه بر این که مانع بروز بیماری کرونا میشود برای پیشگیری از آنفلوانزا نیز مؤثر است خاطرنشان کرد: در سال گذشته آمار مبتلایان به بیماری آنفلوانزا به دلیل دریافت واکسن این بیماری و رعایت اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری کرونا، کاهش قابل توجهی داشت ولی در سال جاری با کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی نگرانی شیوع گسترده آنفلوانزای فصلی دور از تصور نیست.
این متخصص عفونی با تاکید بر این که سفر کردن، مهمانی و رستوران رفتن، حضور در اجتماعات و ماسک نزدنها در وضعیت خطرناک کرونا و احتمال بروز آنفلوانزا به ضرر خودمان و خانوادهمان است، گفت: متأسفانه کرونا بیماری بسیاری جدی است و این روزها آنقدر خبر مرگ کرونایی به گوشمان میرسد که دیگر نمیشود این ویروس را جدی نگرفت، کرونا خطرناک و اگر رعایت نکنیم بسیار کشنده خواهد بود.
شکوهی، خطر افرادی که از اساس و بدون هیچ منطق علمی با هر گونه واکسن مخالفند و معتقدند که واکسنها بدن را در مقابل بیماری ضعیف میکنند را مورد توجه قرار داد و افزود: واکسینه شدن در برابر بیماری خصوصاً در پاندمی ها یک مسؤولیت اجتماعی است، ماهها است کشور ما با آمار بالایی از مرگ و میر ناشی از کرونا روبرو ست. باید به این موضوع توجه داشته باشیم با توجه به مشکلات اخیر واکسنها با مشقتهای زیادی در دسترس عموم قرار میگیرد بنابراین تنها راهکار برای کاهش مرگ ومیر هموطنانمان واکسیناسیون علیه بیماری است.
وی ضمن هشدار نسبت به خطر مخالفان واکسیناسیون برای سلامت عمومی تاکید کرد: تنها موضوعی که میتواند به کاهش بار بیماری کمک کند، قطعاً و بدون تردید واکسیناسیون است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به این که که نتایج برخی مطالعات جدید نشان میدهد که واکسن آنفلوانزا میتواند از افراد در برابر برخی عوارض شدید ناشی از ابتلاء به کووید ۱۹ محافظت کند، افزود: به نظر میرسد واکسن آنفلوانزا میتواند سلاحی ارزشمند برای مبارزه با همهگیری کووید ۱۹ باشد.
شکوهی با تاکید بر این که مهمترین اصل پیشگیری از بیماریهای عفونی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی است ادامه داد: برای پیشگیری از افزایش بار بیماری و اضافه نشدن بار آنفلوانزا به مراکز درمانی و بهداشتی باید برای مدتی قید مهمانیهای پرجمعیت را بزنیم، ناگریزیم فعلاً عروسی نگیریم و به مهمانی نرویم چرا که حفظ سلامتی و جان عزیزانمان از هر چیزی که در این جهان است مهمتر است.