حتی تصور یک هندوانه خنک نیز در تابستان موجب رفع تشنگی و خستگی بدن می شود. میوه ای که بیشتر حجم آن را آب تشکیل داده و از جمله میوه های بسیار مفید در تابستان است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، هندوانه منبع غني ويتامينA ( به شكل بتاكاروتن ) و ويتامين C مي باشد. اين ميوه پرفايده التهاباتي را كه در بيماري هايي مثل آسم، تصلب شرائين، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بين مي برد.

همچنين منبع خوبي از آنتي اكسيدان كاروتنوئيدي بنام ليكوپن مي باشد. ليكوپن يك رنگدانه شيميايي است كه باعث ايجاد رنگ قرمز در هندوانه مي شود و اثرات ضد اكسيداني قوي دارد.
اين آنتي اكسيدان به تمامي نقاط بدن رفته و راديكال هاي آزاد را خنثي مي كند. راديكال هاي آزاد مولكول هايي هستند كه باعث تخريب بسياري از بافت هاي بدن مي شوند.

يك ليوان هندوانه 20درصد نياز روزانه به ويتامينC و 14 در صد نياز روزانه به ويتامين A را تامين مي كند.

هندوانه از لحاظ ويتامين هاي گروه B نيز كه براي توليد انرژي لازم هستند، غني است و منبع خوبي از ويتامين هايB1 ،B6 ،B5 (اسيد پانتوتنيك)، بيوتين (يك نوع ويتامين B ) و نيز منيزيوم، پتاسيم و فيبر غذايي است. پس مي توان گفت كه داراي ارزش غذايي بالايي است.

همچنين هندوانه داراي آب فراوان و انرژي كمي است در نتيجه نسبت به ساير ميوه ها ، مواد مغذي بيشتري در هر كالري دارد كه نشان دهنده اثرات مفيد آن در بهبود سلامتي بدن است.



مصرف روزانه اين ميوه از بروز ناراحتي قلبي پيشگيري مي كند. ويتامين C و بتاكاروتن موجود در هندوانه مانع از بروز هر نوع سرطان مي شود. ليكوپن هندوانه با سرطان و آرتريت مقابله مي كند.

توجه داشته باشيد كه مصرف منظم هندوانه، گوجه فرنگي و زردآلود مانع از بروز سرطان پروستات مي شود.

هندوانه ميوه اي انرژي زا و تقويت كننده بينايي است. ناراحتي هاي چشمي مربوط به سن را برطرف مي كند. ماده موجود در آن به نام «نيترولين»، سموم بدن را دفع مي كند. اسيد نيتريك هندوانه كاهش دهنده فشار خون است. ويتامين B6 در آن براي مغز بسيار مفيد است.

منبع عالي پتاسيم است، كه در كنترل فشار خون موثر است. مصرف چند برش هندوانه پس از شام، به خواب راحت كمك مي كند. خطرات مربوط به آسيب هاي پوستي بر اثر نور خورشيد را تا 40درصد كاهش مي دهد. پتاسيم آن، باعث دفع سموم و كاهش اسيد اوريك در خون مي شود و در نتيجه احتمال آسيب هاي كليوي را كاهش مي دهد.

چگونه يك هندوانه خوب انتخاب كنيم؟

هيچ نوع اختلافي در ظاهر هندوانه هاي رسيده و نارس وجود ندارد. در نتيجه براي تشخيص رسيدن هندوانه روش هاي متعددي وجود دارد. يك روش صدايي است كه با انگشت روي هندوانه زده مي شود. هندوانه نارس صداي تو خالي نسبتا تيزي داشته ولي هندوانه رسيده صداي آرام تري دارد بايد توجه داشت هندوانه بيمار يا نارس كه زود از ساقه چيده و پلاسيده شده نيز صداي پر و آرامي دارد.



مطالعات نشان مي دهد بهترين علامت رسيدن ميوه تغيير رنگ پوست ميوه است. به هنگام رسيدن ميوه رنگ پوست روشن تر مي شود. اين تغيير رنگ در نقطه تماس ميوه با زمين به خوبي هويدا است. رنگ نقطه تماس ميوه نارس سفيد متمايل به سبز است ولي پس از رسيدن رنگ اين نقطه به زرد روشن تبديل مي شود.

در ايران يكي از راه هاي تشخيص هندوانه رسيده فشردن هندوانه بين دو دست است. شنيدن صداي نازك كه از شكاف داخلي گوشت به وجود مي آيد به عنوان علامت تردي ميوه شناخته شده و معرف رسيده بودن آن است.هندوانه سفت با شكل يكنواخت و سنگين مطلوب است. اگر رنگ پوست آن كمرنگ و شيري باشد مطلوب نيست. گوشت آن بايد سفت بافت تازه و تخمهاي آن كاملا رسيده و پر باشد.
   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس