کد خبر 12744
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۵

روزهاي باراني و ابري اوايل فصل پاييز و زمستان، در کنار الهام بخش بودن باعث افسردگي و غمگيني بسياري از افراد مي شوند، حالات روحي که دانشمندان بروز آنها را به نور روزهاي ابري و حرارت نسبت مي دهند.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، کم پيش مي آيد در يک روز باراني بسيار سرحال و شاد بود، معمولا همه طعم کسلي و بي حوصله بودن و حتي غمگيني روزهاي باراني يا ابري را به خوبي چشيده اند... حسي که هنوز منشاء دقيقي براي آن پيدا نشده اما مطالعات مختلف ايده هاي جديدي را براي توضيح اين حالات روحي و ارتباط آنها با نوع آب و هوا و يا حتي تغيير فصل ارائه کرده اند.
تا کنون نتايج مطالعات مختلف نشان داده اند که شرايط آب و هوا بر روي حالات روحي انسان به شدت تاثير گذارند. نور خورشيد در يک روز آفتابي و درخشان با بالا بردن ميزان سروتونين و توليد بيشتر ويتامين D احساس رضايت و شادي زيادي را در انسان به وجود مي آورد که اين احساس در فصل زمستان و در روزهاي ابري يا باراني تغيير مي کند.
در واقع انسانها در روزهاي زمستاني و ابري بيشتر احساس افسردگي يا خستگي مي کنند و اين مي تواند تحت تاثير کاهش ميزان جذب نور خورشيد و حرارت و در نتيجه کاهش يافتن ميزان سروتونين بدن و ايجاد احساس خستگي باشد. همچنين گفته مي شود تاثير روزهاي ابري و آسمان خاکستري بر روي زنها بسيار بيشتر از مردها است.
بهترين درجه حرارت براي بدن انسان 72 درجه فارنهايت است و اين مي تواند دليلي قابل قبول براي توجيه اين واقعيت باشد که مردمان مناطق آفتاب خيز مانند جنوب کاليفرنيا هميشه شاد هستند.
نکته جالب توجه ديگر اين است که همانند احساسي که در روزهاي ابري تجربه مي کنيد، در خانه ماندن در روزهاي آفتابي نيز مي تواند حالات روحي انسان را تقليل داده و و توانايي تفکر منطقي را در انسان تضعيف کند که مي توان با قرار گرفتن در حرارت مناسب و نوري مشابه نور روز تا اندازه اي از غلبه کردن اين حالات روحي جلوگيري کرد.
از سويي ديگر محققان براي توضيح شادي بيشتر انسانها در روزهاي آفتابي و حس افسردگي و اندوه در روزهاي باراني دليلي جديد يافته اند. به گفته محققان بلژيکي نورهاي متفاوتي که در روزهاي آفتابي يا ابري توسط انسان دريافت مي شود، به صورت کاملا مستقيم بر روي مناطقي از مغز که پردازش احساسات را به عهده دارند، تاثير مي گذارد.
با وجود اينکه در گذشته نيز از نوردرماني براي درمان برخي از اختلالات روحي استفاده شده است اما هنوز درک درستي از چگونگي تاثير نور بر حالات روحي انسان به دست نيامده است.
به گفته دانشمندان در حالي که سلولهاي مخروطي و استوانه اي چشم، نورهاي دريافتي را بررسي مي کنند، گيرنده سومي نيز وجود دارد که بر روي نورهاي خاص به ويژه نور آبي حساس است و مي تواند واکنشهاي غير بصري مانند چرخه خواب و هشياري را در انسان متعادل کند.
محققان دانشگاه "لي يژ" بلژيک با اسکن کردن مغز داوطلباني که در معرض نورهاي آبي و سبز قرار داشتند در حالي که صدايي خشمگين يا خنثي، واژه هايي بي معني را براي آنها تکرار مي کرد دريافتند بخشهايي از مغز که پردازش احساسات را به عهده دارند نسبت به صداي خشمگين بيشتر واکنش نشان مي دهند که اين ميزان نيز با قرار گرفتن فرد تحت تاثير نور آبي تشديد مي شود.
در واقع دانشمندان بلژيکي دريافتند که نور آبي که در روزهاي ابري نوري غالب به شمار مي رود مي توانند حالات روحي را در افراد تشديد کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس