به گزارش مشرق، پیش بینی اوپک از زمان اوج تقاضا برای نفت در گزارش ۲۰۲۱ خود چند سال زودتر از پیش بینی گزارش سالانه قبلی این گروه است. اوپک در گزارش سال ۲۰۲۰ پیش بینی کرده بود تقاضای جهانی برای نفت تا اواخر دهه ۲۰۳۰ رشد خواهد کرد و پس از آن روند یکنواختی پیدا می کند. پس از شیوع پاندمی ویروس کرونا در سال گذشته برای نخستین بار است که اوپک زمانی را برای به اوج رسیدن تقاضا برای نفت پیش بینی می کند.
در گزارش امسال اوپک انتظار دارد تقاضا برای نفت در کوتاه مدت و میان مدت رشد قوی داشته باشد و در بلندمدت یکنواخت شود. طبق برآورد اوپک، تجدیدپذیرهای بجز برق آبی و گاز طبیعی در فاصله سال ۲۰۳۵ تا ۲۰۴۵ بیشترین رشد را خواهند داشت. با این حال تجدیدپذیرها و گاز طبیعی همچنان نقش مهمی را در سبد انرژی ایفا خواهند کرد.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در مراسم انتشار دورنمای سال ۲۰۲۱ اظهار کرد با وجود پیش بینی ثابت شدن تقاضا برای نفت پس از سال ۲۰۳۵، نفت همچنان منبع انرژی شماره یک در سال ۲۰۴۵ خواهد بود.
اوپک تخمین زده است تقاضای جهانی برای نفت تا سال آینده به سطح پیش از شیوع پاندمی برمی گردد و تا سال ۲۰۲۶ تقاضای جهانی برای نفت به ۱۰۴ میلیون بشکه در روز صعود می کند.
اما اوپک دورنمای انرژی در بلندمدت را مبهم می بیند زیرا گذار انرژی و تلاشهای برای حذف فقر انرژی تقاضا برای نفت را به جهتهای مخالف سوق می دهد. اما آنچه مسلم است، صنعت نفت به سرمایه گذاریهای عظیم در ۲۵ سال آینده برای تامین تقاضا نیاز دارد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک اعلام کرد صنعت نفت در بلندمدت برای بخشهای پایین دستی، میان دستی و بالادستی مجموعا ۱۱.۸ تریلیون دلار سرمایه گذاری تا سال ۲۰۴۵ نیاز خواهد داشت.