به گزارش مشرق، سخنگوی وزارت کشور آلمان این خبر را بدون دادن جزییات بیشتر درباره نوع بررسی که این سازمان انجام می دهد، به رویترز اعلام کرد.
سازمان امنیت سایبری دولتی لیتوانی هفته گذشته اعلام کرد تلفنهای شیائومی یک قابلیت داخلی برای شناسایی و سانسور واژه هایی نظیر "تبت را آزاد کنید"، "زنده باد استقلال تایوان" یا "جنبش دموکراسی" دارند. در گزارش مرکز امنیت سایبری ملی لیتوانی آمده بود تلفن شیائومی اطلاعات گوشی را به صورت رمزنگاری شده به سروری در سنگاپور ارسال می کند که خلاف مقررات دیتای اروپایی است. اما سخنگوی شیائومی اعلام کرد این شرکت به مقررات حفاظت از دیتای عمومی اتحادیه اروپا پایبند است.
شیائومی روز دوشنبه اعلام کرد از یک کارشناس خارج از این شرکت برای ارزیابی ادعاهای مطرح شده از سوی لیتوانی درباره وجود قابلیتهای سانسور در گوشیهای ساخت این شرکت استفاده می کند.
طبق اطلاعات شرکت استراتژی آنالیتیکس، شیائومی برای نخستین بار در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ بزرگترین فروشنده تلفن هوشمند در اروپا شد و ۱۲.۷ میلیون دستگاه گوشی در این منطقه به بازار عرضه کرد.
شیائومی به همراه سایر رقیبان چینی پس از این که شرکت هواوی هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفت و فعالیت واحد تلفن هوشمند این شرکت فلج شد، سهم بازارشان را افزایش دادند.
بر اساس گزارش رویترز، پس از درخواست آمریکا برای ممنوعیت استفاده از تجهیزات مخابراتی هواوی با اشاره به نگرانیهای امنیت ملی و احتمال جاسوسی چین با استفاده از تجهیزات این شرکت، آلمان نگرانیهای امنیتی درباره استفاده از فناوری شرکتهای چینی مانند هواوی در شبکه ۵G داشته است.