به گزارش مشرق، رافائل گروسی در گفتوگو با نشریه انرژی اینتلیجنس بیان داشت: من یک دیپلمات هستم، به استفاده از زور اعتقادی ندارم و ما کاربرد زور را محکوم می کنیم.
وی با بیان اینکه کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی با تصویب چندین قطعنامه در گذشته در این مورد، بسیار صریح و شفاف بوده است افزود: برابر این قطعنامه ها، هر نوع حمله علیه تاسیسات هسته ای باید محکوم شود.
پس از حادثه خرابکارانه در سایت نطنز کاظم غریبآبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین اعلام کرد: از مدیرکل آژانس خواسته شده است تا ضمن اتخاذ موضعی شفاف در خصوص حمله به نطنز، این اقدام تروریستی را محکوم کند. در پاسخ به این درخواست ایران فردریک دال، سخنگوی آژانس اعلام کرد: ما از طریق رسانهها در جریان این حادثه در نطنز قرار گرفتیم؛ در خصوص این حادثه و گزارشها و اخبار رسانهها در این خصوص با مقامهای ایران در ارتباط هستیم.
این در حالی است که مطابق اساسنامه آژانس، این نهاد بینالمللی علاوه بر وظیفه نظارتی خود، موظف است از ظرفیتهای خود از داشتههای هسته ای اعضا صیانت کرده و هرگونه خدشه به آنها را پیگیری کند. اما آژانس به این وظیفه خود عمل نکرد و در مورد ایران کوتاهی کرد. واقعیت این است که آژانس و کشورهای عضو هرگز واکنشی درخور اقدامات تروریستی مانند خرابکاری در تاسیسات نطنز و ترور شهید فخریزاده نشان ندادند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود اعلام کرد: ایران از ۲۰ تا ۲۲ سپتامبر (۲۹ الی ۳۱ شهریور) به بازرسان آژانس اجازه سرویس تجهیزات نظارتی و جایگزینی کارت حافظه دوربینها در تمام محلهای ضروری در ایران به جز کارگاه تولید قطعات سانتریفیوژ در مجموعه تسای کرج را داده است.
غریب آبادی در همین زمینه پاسخ داد: هنگامی که تجهیزات نظارتی آژانس توسط رژیم صهیونیستی از کار می افتد، از ایران انتظار نداشته باشید مجددا آن را بدون هزینه ای برای این رژیم و بدون هیچ اقدامی از سوی آژانس و کشورهای مدعی بازنصب کند.