کد خبر 1287904
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
دستور ویژه فرمانده ناجا برای بررسی موضوع دستگیری یک خانم توسط پلیس امنیت/ معاون اجتماعی پلیس: رفتار مأمور غیرحرفه‌ای بود - کراپ‌شده

پلیس در شرایطی که متهم از دستور او پیروی نمی‌کند و حتی برای رفتن به کلانتری مقاومت می‌کند چه اقدامی می‌تواند انجام دهد؟

یه گزارش مشرق، ویدویی از بازداشت یک خانم در تهران توسط پلیس در فضای مجازی دست به دست چرخید که در آن پلیس برای اینکه بتواند این متهم را دستگیر و سوار خودرو کند مجبور شد دست و پای او را بگیرد و با هل دادن متهم، او را سوار خوردو کند.

بیشتر بخوانید:

دستور ویژه بررسی «دستگیری یک خانم توسط پلیس امنیت»

این فیلم به سرعت در فضای مجازی بازخورد داشت و اغلب از آن با عنوان دستگیری دختر بدحجاب توسط گشت ارشاد یاد شد. در حالی که اولین واکنش پلیس به این فیلم توسط پلیس امنیت صورت گرفت. سرهنگ کاویانی رئیس پلیس امنیت عمومی پایتخت در واکنش به این فیلم گفت: در این ماموریت برخورد نامناسب و خارج از ضوابط ماموران قابل قبول نبوده و با ماموران متخلف برخورد انضباطی شد.

چند روز بعد سرهنگ مرادی معاون اجتماعی پلیس تهران از دستور ویژه فرمانده ناجا برای رسیدگی به موضوع خبر داد و گفت: بررسی ها نشان می دهد که علت دستگیری وی بدحجابی نبوده و بنا به درخواست مردم و کسبه محل از پلیس، به اتهام دیگری صورت گرفته است و زمان دستگیری ضمن توهین و پرخاشگری، از دستور پلیس تمرد و سرپیچی کرده است که در این خصوص پرونده قضائی تشکیل و تحویل مقامات قضائی شده است.

نکته مهم آنجاست که در هر دو واکنش منتشر شده از سوی پلیس، رفتار ماموران حاضر در صحنه غیر حرفه‌ای و غیر قابل قبول تلقی شده است. اما یک سوال مهم اینجا باقی است و آن اینکه پلیس در شرایطی که متهم نسبت به دستور پلیس بی‌تفاوت است و حتی برای انتقال به کلانتری مقاومت می‌کند چه اقدامی باید انجام دهد؟

قانون چه می‌گوید؟

یک مامور پلیس در حالت‌های مختلف که به تصریح قانون آمده‌ می‌تواند فرد را بازداشت کند و هنگام بازداشت باید علت آن را توضیح دهد؛ مامور پلیس باید اسم و محل خدمتش را برای متهم اعلام کند تا حق او برای اعتراض و شکایت‌های بعدی حفظ شود؛ قانون گذار البته حقی برای تمرد از تصمیم پلیس قائل نشده و در ماده ۶۰۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، هرگونه حمله یا مقاومت که با علم و آگاهی نسبت به ماموران در حین انجام وظیفه آنان به عمل آید تمرد محسوب می‌شود و مجازاتی برای آن در نظر گرفته است.

اما شرط اعمال این مجازات اولاً آن است که متهم دستگیر شده و به مراجع ذی‌صلاح تحویل شود. طبیعی است در چنین شرایطی اعمال زور برای اجرای قانون امری بدیهی است و مردم انتظار دارند پلیس برای حفظ امنیت از تمام ظرفیت‌های قانونی خود استفاده کند.

پلیس ضعیف امنیت جامعه را به خطر خواهد انداخت

هر آن چیزی که باعث شود پلیس از ماموریت‌های اصلی خود باز ماند ضربه جدی به اصل امنیت جامعه خواهد زد. اگر پلیس به این نتیجه برسد که نمی‌تواند از ابزارها و شرایط قانونی برای کنترل امنیت جامعه استفاده کند به مرور فضا برای وقوع جرم فراهم خواهد شد. در چنین شرایطی هیچ چیز نمی‌تواند امنیت یک جامعه را حفظ کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • صمصام IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
    5 1
    اخرش نگفتید جرمش چی بوده؟؟ که به زور میبردنش تو خودرو گشت ارشاد ؟؟!!!!
  • محمد IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
    0 0
    به این مجرمین نباید رحم کرد
  • ... IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
    0 0
    حالا شاید برخوردهای اشتباه ماموران هم باشد اما در مجموع ماموران باید تلاش کنند تا اینده شغلی و آبرویشان دربرخورد با مجرمین ب خطر نیافتد. کارکنان ناجا هم مانند شهدایشان مظلوم هستند
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
    0 0
    پلیس واقعا مظلوم است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس