به گزارش مشرق، عبدالحسین همتی سراپرده، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان که موفق به کسب جایزه ویژه مسابقات دانشمندان جوان دنیا در زمینه مهندسی نفت در مسابقات جهانی «International Young Scientists Awards in the Field of Oil and Gas: A Glance Into the Future» در سال ۲۰۲۱ در کشور روسیه شده اظهار داشت: این مسابقات به منظور شناخت دانشمندان جوان جهان در زمینه نفت و ارتقا تکنولوژی و ایده های جدید در زمینه مهندسی نفت برگزار میشود تا بتوان رابطی عمیقی بین صنعت و تجارت و علم برقرار کرد و همکاری های بین المللی را گسترش داد.
وی ادامه داد: نحوه انتخاب برگزیدگان این مسابقات بر اساس سوابق تحقیقاتی و پروپزال پیشنهادی برای کار بر روی یک زمینه علمی مرتبط با مهندسی نفت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان پروپزالی در زمینه کاربرد نانوتکنولوژی در مهندسی نفت ارائه کرد که به دلیل اهمیت و نوآوری موفق به دریافت جایزه ویژه این مسابقات شد. بیش از ۶۰ داور از سراسر دنیا پروپزالهای ارسالی را مورد بررسی قراد دادند و در نهایت نفرات برتر را انتخاب کردند. در این مسابقات ۹۳ دانشمند جوان از سراسر دنیا شرکت کرده بودند که این دانشمند جوان ایرانی توانست نام ایران را در ردیف کشورهای برتر دنیا در زمینه نفت قرار دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان عنوان کرد: نانوتکنولوژی در سالهای اخیر در صنایع مختلف از جمله مهندسی نفت مورد استفاده قرار گرفته است. نانوتکنولوژی در بخشهای مختلف مهندسی نفت از جمله اکتشاف، حفاری، مخزن، بهره برداری، و پتروشیمی مورد استفاه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: «در دوران کارشناسی مقالهای در زمینه نانو و مهندسی نفت مطالعه میکردم که در این مقاله ذکر شده بود نانوتکنولوژی آینده مهندسی نفت را تغییر میدهد و می تواند به افزایش برداشت نفت از مخازن نفتی زیرزمینی کمک کند. این مقاله باعث انگیزه بنده برای کار کردن در زمینه نانوتکنولوژی شد».
عبدالحسین همتی سراپرده در پایان گفت: تا کنون کارهای تحقیقاتی زیادی در زمینه کاربرد نانوتکنولوژی در مهندسی نفت با همکاری محققان و اساتید مختلفی از دانشگاههای داخل و خارج کشور مانند دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعت نفت اهواز، دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، شرکت مناطق نفت خیز جنوب، دانشگاههای کلگری، مموریال و مک گل کانادا و دانشگاه سوانسی انگلیس انجام دادهایم».