به گزارش مشرق و به نقل از آیای، یک استارتاپ هندی مستقر در بمبئی به نام "وزیرانی اتوموتیو"(Vazirani Automotive) تصاویری از ابرخودروی برقی خود به نام "اکونک"(Ekonk) را که به عنوان سریعترین و سبکترین خودروی الکتریکی هند طراحی شده است، منتشر کرده است. این خودرو که به نظر میرسد از دل فیلمها بیرون آمده است، با یک سیستم خنک کننده خاص طراحی شده است تا آن را تا حد امکان سبک و سریع نگه دارد.
بیشتر بخوانید
اگرچه "اکونک" هنوز در مرحله نمونه اولیه است، اما تیم خودروسازی "وزیرانی" میگوید که قصد دارد این ابرخودرو را به عنوان سریعترین خودروی ساخته شده در هند و سبکترین خودروی الکتریکی جهان توسعه دهد.
تیم خودروسازی "وزیرانی" میگوید، این ابرخودرو تنها ۷۳۸ کیلوگرم وزن خواهد داشت و به حداکثر سرعت ۳۰۸ کیلومتر در ساعت خواهد رسید.
سیستم خنککننده هوایی چشمگیر "اکونک" از فناوری انحصاری این شرکت به نام "دیکو"(DiCo) استفاده میکند که گفته میشود از روشی مشابه با برخی از حیوانات در حال پرواز و سر خوردن در هوا برای خنک کردن خود استفاده میکند. این فناوری، "اکونک" را از اکثر خودروهای الکتریکی مدرن که از سیستم خنک کننده مایع برای خنک کردن بسته باتریهای خود استفاده میکنند، متمایز میکند.
تیم "وزیرانی" از سیستم "DiCo" و همچنین بدنهای از فیبر کربن برای کاهش وزن این ابرخودرو استفاده کرده است. سازندگان آن ادعا میکنند که "اکونک" دارای یک پیشرانه الکتریکی است که ۷۲۲ اسب بخار قدرت تولید میکند و به آن اجازه میدهد از سرعت صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را تنها در ۲.۵۴ ثانیه طی کند.
"چانکی وزیرانی" بنیانگذار استارتاپ "وزیرانی" که کارمند سابق شرکت خودروسازی "رولز رویس" و "جگوار لندرور" است، در یک ویدیوی تبلیغاتی که در کنار تصاویر "اکونک" منتشر شده است، توضیح میدهد: "اکونک" برای ما به معنای یک شروع واقعی است، جایی که برای اولین بار طراحی و نوآوری با هم ترکیب میشوند. این اولین وسیله نقلیه ما است که به دنیای واقعی پا گذاشته است.
گفتنی است که واژه "اکونک" در متون مقدس هندی، نشان دهنده "طلیعه نور الهی" یا به عبارتی همان "مهبانگ" است.
وی همچنین سیستم خنک کننده این ابرخودرو را این گونه توصیف میکند: ما به طور عمیق نحوه تنظیم دمای بدن انسانها و حیوانات را مطالعه کردیم تا یک فناوری را ایجاد کنیم که در نوع خود اولین باشد. "اکونک" اولین خودرویی است که نفس میکشد.
"وزیرانی" در وبسایت خود آورده است که "اکونک" در پیست سرعت "ناتراکس" در هند آزمایش شده است، اگرچه این شرکت هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه آیا این خودرو در نهایت به تولید خواهد رسید یا نه منتشر نکرده است.
این شرکت همچنین اولین ابرخودروی الکتریکی هند را به نام "شول"(Shul) در سال ۲۰۱۸ معرفی کرده است. اگرچه "اکونک" ممکن است هرگز به تولید نرسد و در همین مرحله نمونه اولیه بماند، اما حداقل در ساخت و توسعه خودروهای دیگر این شرکت کمک کننده خواهد بود.