به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری آناتولی، کائو یانژونگ، محقق آکادمی علوم نظامی ارتش آزادیبخش خلق چین گفت: اهداف این ماموریتها شامل جزایر و صخرههای تحت کنترل چین در دریای چین جنوبی و همچنین بخش ساحلی سرزمین اصلی چین است.
این کارشناس با اشاره به عبور کشتیهای جنگی و هواپیماهای آمریکا از آبهای مورد مناقشه دریای چین جنوبی، گفت: این عملیاتهای جاسوسی نزدیک، چین را هدف گرفته است.
براساس گزارش روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، او افزود: فراوانی چنین شناساییهایی، امنیت حاکمیت چین را به خطر میاندازد و تنشهای منطقهای را تشدید میکند که به ناگزیر مخالفت شدید چین را برانگیخته و بدون شک خطر آتشافروزی را افزایش میدهد.
اظهارات این تحلیلگر نظامی در دهمین مجمع شیانگشان مطرح شد که یک کنفرانس سالانه نظامی چین است که این بار به صورت مجازی برگزار شد.
اوایل ژوئیه، یک اندیشکده گزارش داد که آمریکا در نیمه نخست سال جاری میلادی تقریبا هر روز در دریای مورد مناقشه چین جنوبی تردد داشته است.
موسسه مذکور تحت عنوان "ابتکار کاوشگری دریای چین جنوبی" (مستقر در پکن) در گزارشی گفت: اطلاعات سیستم شناسایی خودکار فاش میکند که آمریکا در نیمه نخست ۲۰۲۱ تقریبا هر روز به طور متوالی تمام کشتیهای شناسایی اقیانوسی خود را در آبهای دریای چین جنوبی مستقر کرده است.
در آوریل یک گزارش این اندیشکده تاکید کرد که از سال ۲۰۰۹ ماموریت شناسایی ارتش آمریکا در دریای چین جنوبی علیه چین افزایش شدیدی در بعد فراوانی، شدت و تناسب یافته است. طبق این گزارش، عملیات شناسایی ارتش آمریکا در دو دهه گذشته خطرناکتر و جدیتر شده است. در این گزارش آمده است: هر ساله آمریکا تا ۲۰۰۰ سورتی پرواز شناسایی بر فراز دریای زرد، چین شرقی و جنوبی انجام میدهد.