۳۰ درصد صادرات ایران به افغانستان توسط مهاجران انجام‌ می‌شود

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد صادرات ایران به افغانستان توسط مهاجرانی که زمانی در ایران ساکن بودند، انجام می‌شود.

به گزارش مشرق، محمدرضا نجفی منش در ششمین جلسه کمیسیون بهبود محیط کسب وکار و رفع موانع تولید اتاق تهران با اشاره به تحولات سیاسی افغانستان طی ماه‌های اخیر به اهمیت تغییر رفتار ایرانیان در قبال تجار و کارگران مهاجر افغانستانی تاکید کرد و گفت: ایران حدود ۴۴ درصد از بازار افغانستان را در دست دارد و با افزایش مروادات تجاری با این کشور علاوه بر حفظ این سهم، می‌توان نسبت به توسعه بازار کالاهای ایرانی در این کشور اقدام کرد. در عین حال، می‌توان با بهره‌گیری از نیروی کار افغانستانی، معضل کمبود نیروی کار ساده در واحدهای تولیدی را برطرف کرد.

رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق تهران با بیان اینکه معضل کمبود نیروی کار در استان‌های مختلف، پدیدار شده است، ادامه داد: شایسته نیست که در سال پشتیبانی و مانع زدایی از تولید، بنگاه‌های تولیدی با کمبود نیروی کار مواجه باشند.

۳۰ درصد صادرات ایران به افغانستان توسط مهاجران انجام می‌شود

در ادامه این جلسه، سید حسین سلیمی رئیس اتاق مشترک ایران وافغانستان، به علاقمندی دولت ایران به برقراری ارتباط تجاری با همسایگان اشاره کرد و گفت: یکی از مزایای حضور نیروی کار افغانستانی در ایران، کاهش هزینه‌ها در بخش ساخت و ساز بود و چنانکه برادران افغان در ایران نبودند، احداث ساختمان‌ها با چند برابر قیمت تمام می‌شد.

وی به سهم ۴۴ درصدی ایران در واردات افغانستان اشاره کرد و گفت: حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد صادرات ایران به افغانستان توسط مهاجرانی که زمانی در ایران ساکن بودند، انجام می‌شود. از این رو برای حفظ سهم بازار و توسعه این ظرفیت باید به برقراری راه‌ها و ارتباطات جدید بیندیشیم.

سلیمی در ادامه به سهم سرمایه گذاران افغانستانی در پروژه‌های سرمایه گذاری در ایران پرداخت و گفت: از میان ۴۰ طرح سرمایه گذاری که در ماه‌های گذشته تعریف شده، ۱۲ طرح در اختیار سرمایه گذاران افغانستانی قرار گرفته است. در واقع سرمایه‌گذاری در ۳۰ الی ۴۰ درصد پروژه‌ها در حوزه‌هایی نظیر حمل و نقل، زیورآلات و تولید کفش توسط افاغنه انجام گرفته است.

سلیمی مشکلات مهاجران افغان برای اقامت، دریافت شناسنامه و نیز حق تحصیل فرزندان آنها در ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای توسعه مراودات با این کشور می‌توان از الگوهای مختلفی بهره گرفت؛ از جمله ایجاد واحد صنعتی مشترک در خاک افغانستان به ویژه در صنعت خودرو یا حوزه معدن کاری. همچنین با توجه به برخورداری افغانستان از آب کافی، می‌توان نسبت به کشت فراسرزمینی، فراوری محصولات در ایران و صادرات به این کشور اقدام کرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان همچنین گفت: الگوی پذیرش مهاجران مکزیکی در آمریکا به صورت فصلی در مورد مهاجران افغانستانی در ایران نیز قابل انجام است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۱
    1 0
    واقعا بیخردی است که حضور ۵ میلیون افغانستانی در ایران را بخاطر حداکثر یک میلیارد دلار صادرات مغتنم میشمارد در حالیکه این افراد سالانه دستکم ۳ میلیارد دلار از ایران خارج میکنند بعلاوه اینکه میلیون ها جوان ایرانی بیکار میشوند مگر افغان ها فقط کارگری ساده میکنند خیر بسیاری از مشاغل حرفه ای را هم تصاحب کرده اند
    • IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
      1 0
      درود بر شما ، البته مهاجرین غیر قانونی افغان در ایران چیزی حدود 13 میلیون نفر هستند ، از مسئولین محترم بابت اینکه مهاجرین میلیونی افغان در ایران رو مورد لطف و تشویق و تحسین قرار می‌دهند سپاسگزاریم !!! خداوند را شاکریم بابت چنین مسئولین متفکر و اقتصاد دان !!!
  • IR ۰۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
    0 0
    خسته نباشید آقایان مسئول !!! واقعا" آدم قادر نیست سخنی در برابر این حجم از اطلاعات و آگاهی شما بدهد !!! خسته نباشید لطفا کل ملت افغانستان رو بیاورید ایران شناسنانه ایرانی بدهید ما ایرانیان رو شناسنامه افغان بدهید برویم در کنار برادران طالب زندگی کنیم !!!
  • IR ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
    0 0
    بع له واقعن ممنون از ریس ااق بازرگانی ایران افغانستان با این اطلاعات ایشان واقعا" متعجم ایشان در چنین جایگاهی چه می‌کند ؟
  • شاهین IR ۰۶:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
    0 0
    درود به شرفت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس