به گزارش مشرق، مسعود منصور روز جمعه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری که با حضور رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در فرمانداری شهرستان بروجن برگزار شد، اظهار داشت: هر یک از این سیلابها به طور میانگین ۲۵ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
وی اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری را مهمترین راهکار برای حفظ منابع آب و خاک دانست و گفت: آبخیزداری خسارت سیلاب را تا ۷۰ درصد کاهش میدهد.
منصور ادامه داد: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصههای کشور در معرض فرسایش خاک قرار دارد که از این میزان ۲۷ میلیون هکتار در وضعیت بحرانی است و همچنین ۱۶ تن در هکتار فرسایش بادی در کشور رخ میدهد.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: آبخیزداری نه تنها ۷۰ درصد خسارت سیلاب را کاهش میدهد بلکه از فرسایش ۹ تن خاک در هکتار نیز میکاهد.
منصور تصریح کرد: همچنین عملیات آبخیزداری چهار میلیون مترمکعب رسوبات را کاهش میدهد و ۱۲۰ کیلوگرم در هکتار تولید علوفه را افزایش میدهد.
وی با اشاره به وجود ۴۰ هزار رشته قنات در کشور اظهار داشت: از این تعداد تاکنون ۹ هزار و ۸۰۰ قنات متاثر از عملیات آبخیزداری شده است و از این طریق سه هزار و ۸۰۰ قنات احیا شده است.
منصور رهاورد سفر به استان چهارمحال و بختیاری را اضافه شدن ۲۰ درصد به اقدامات آبخیزداری این استان عنوان کرد و گفت: امید است در ادامه شاهد اقدامات بیشتری در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری در این استان باشیم.
چهارمحال و بختیاری از چهارشنبه شب ۱۲ آبانماه میزبان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بود.
اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از معاونان وزرا در حوزه جهادکشاورزی، نیرو، حفاظت محیطزیست به مدت ۲ روز (۱۳و ۱۴ آبان) به بررسی مسایل حوزه آب، کشاورزی و دامپروری استان پرداختند.