به گزارش مشرق، مواقعی وجود دارد که ممکن است کلید در استارت خودرو گیر کند. این وضعیت شاید کمی ترسناک به نظر برسد، چون همیشه ریسک شکستن کلید و وخیمتر شدن اوضاع وجود دارد. در این صورت هزینه زیادی را باید صرف تعمیرات کنید.
اگر کلید در استارت گیر کرد، پیش از وحشت یا کمک گرفتن از دیگران، بهتر است ابتدا از روشهای ذکرشده در این مقاله استفاده کنید. شاید به راحتی بتوانید برخی عوامل دردسرساز را برطرف کرد، حتی اگر کلید در همان لحظه قابلبرداشت یا چرخش نباشد.
روشهای سادهای وجود دارند که با استفاده از آنها احتمالاً بتوانید کلید را از سوئیچ استارت خارج کنید.
بیشتر بخوانید
سیستم ترمز خودرو چه دانستنیهایی دارد؟
۱. شارژ یا تعویض باتری خودرو
یکی از رایجترین مشکلاتی که موجب گیرکردن کلید در استارت میشود، خالی بودن شارژ باتری یا کم بودن ولتاژ است. ولتاژ پایین باعث قفل شدن سوراخ استارت و گیرکردن کلید میشود. پس اگر عجله و البته مهارت کافی دارید، میتوانید از کابل خودروی دیگر برای شارژ سریع باتری خودروی خود استفاده کرده و امتحان کنید که آیا کلید از سوراخ استارت جدا میشود یا خیر.
۲. انتقال اهرم دنده به وضعیت پارک (در خودروهای اتوماتیک)
در خودروهای اتوماتیک، اهرم دنده باید در وضعیت پارک قرار بگیرد تا کلید از سوئیچ خارج شود. گاهی اوقات ممکن است ایراد از سوئیچ دنده باشد، و نتواند وضعیت واقعی اهرم را درک کند. در این حالت میتوانید حین فشردن پدال ترمز، دنده را بین وضعیت پارک و عادی جلو و عقب ببرید. در همین لحظه تلاش کنید کلید را بچرخانید و آن را از سوئیچ جدا کنید.
۳. باز کردن قفل فرمان
بسیاری از خودروهای امروزی به ویژگی قفل فرمان مجهز هستند. این ویژگی باعث میشود شما نتوانید کلید را از سوئیچ استارت جدا کنید. برای حل این مشکل باید مجدداً کلید را در وضعیت روشن قرار بدهید، فرمان را بچرخانید و سپس کلید را از سوئیچ خارج کنید. برای خروج کلید همچنین میتوانید فرمان را کمی کج و راست کنید.
۴. اسپری روغن به قفل
اگر کلید در سوئیچ استارت گیر کرده باشد و بر حسب اتفاق یک اسپری روان کننده در حوالی خود داشتید، میتوانید از آن برای باز کردن قفل استفاده کنید. اگر کلید یا سوئیچ فرسوده شده باشند، پاشیدن اسپری روغنی ممکن است مشکل را حل کند.
۵. حرکت دادن استارت
یک روش عالی برای خارج کردن کلید گیرکرده در استارت، فشردن سیلندر کلید به سمت پایین با انگشت اشاره سمت چپ و در عین حال، تکان دادن کلید با انگشتان سمت راست و تلاش برای کشیدن آن به سمت بیرون است. در این حالت توجه داشته باشید که پای خود را روش پدال ترمز نگه دارید.
۶. بررسی کدهای خطا
با استفاده از اسکنر OBD۲ میتوانید کدهای خطای مربوط به تمام واحدهای کنترلکننده متفاوت را خوانده و بررسی کنید که آیا مشکلی در ارتباط با دنده یا هر فیوز دیگری وجود دارد که باعث گیرکردن کلید در استارت شود یا خیر. البته معمولاً به یک اسکنر پیشرفتهتر از OBD برای خواندن کدهای خطای سوئیچ استارت و ایموبالایز احتیاج است.
۷. بررسی سوئیچ ایمنی و فشردن کلید
بسیاری از خودروهای آمریکایی و ژاپنی دارای قفل اضافی در سوئیچ استارت هستند، به طوری که چرخاندن و خارج کردن کلید مستلزم فشردن همزمان کلید و دکمه ایمنی است. دفترچه راهنمای خودرو را مطالعه کنید تا از انجام صحیح این کار آگاه شوید.
۸. تماس با تعمیرکار
اگر تمام روشهای بالا را امتحان کرده، ولی به نتیجه نرسیدید، با یک تعمیرگاه محلی تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید. در اکثر مواقع، سوئیچ استارت مشکل اصلی است و باید تعویض شود. ناگفته نماند که در برخی موارد، تعویض استارت با برنامهریزی مجدد ایموبالایزر همراه است.
منبع: خودروبانک