به گزارش مشرق، نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت طب سنتی و مکمل در بیماری کرونا در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: براساس مقالات منتشرشده، کشورهایی که در دوران همه گیری کرونا از ظرفیت طب های سنتی برای کمک به درمان مبتلایان استفاه کرده اند از شرایط بهتری نسبت به دیگر کشورها برخوردار بودهاند.
بیشتر بخوانید
عزم وزارت بهداشت برای استفاده از ظرفیت طب سنتی ایرانی
وی ادامه داد: از ابتدای همهگیری کووید، ما بحثهای متعددی داشتیم که در راستای آن کارآزماییهای بالینی و تحقیقات گوناگونی در مورد فرضیات برگرفته از منابع طب سنتی ایرانی انجام شد.
حسینی یکتا با بیان اینکه بالغ بر ۱۰۰ کارآزمایی بالینی صورت گرفته و نتایج آن استخراج شده است، تصریح کرد: برخی از آنها به دنبال این رفتند که مجوزهای خود را به عنوان فرآوردههای طبیعی دریافت کنند که به درمان کرونا کمک میکنند؛ در حال حاضر مجوز ۱۷ فرآورده طبیعی دریافت شده است و ۹ فرآورده طبیعی در بازار دارویی کشور به تولید رسیده و وجود دارد.
ابلاغ پروتکل طب ایرانی؛ بهزودی
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ما بیش از این میتوانستیم از ظرفیت طب سنتی در مراکز درمانی سرپایی و بیمارستانها با کسب مشاوره از متخصصان این حوزه استفاده کنیم که متاسفانه براساس رویکردی که تاکنون وجود داشته این امر محقق نشده و به تسهیلگری نیاز است، عنوان کرد: خوشبختانه در ماههای اخیر و با نظر مثبت وزیر بهداشت، عضوی را از جامعه تخصصی طب سنتی ایرانی در کمیته علمی داریم که قدم روبه جلویی بوده و نشاندهنده این است که عزم وزارت بهداشت برای استفاده از این ظرفیت جزم است و امیدوارم به زودی شاهد نتایج مثبت این امر باشیم.
وی در ادامه از تشکیل زیرکمیته طب سنتی ایرانی ذیل کمیته علمی کرونا خبر داد و گفت: نتیجه جلسات متعددی که تاکنون برگزار شده است به زودی به عنوان ابلاغ پروتکل طب ایرانی منتشر خواهد شد.
حسینی یکتا به اقدامات انجام شده در دوران شیوع کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: در شهرهای مختلف تعدادی مراکز سرپایی و مشاورهای وجود دارند که در حال خدمت رسانی به بیماران کرونایی هستند؛ همچنین در دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهیدبهشتی و مشهد سلامتکدههایی وجود دارند که به بیماران سرپایی خدمات ارائه میکنند.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه در برخی بیمارستانها در شهرهای مختلف متخصصان طب سنتی ایرانی درحال مشاوره به بیماران بستری هستند، اظهار کرد: همچنین براساس برنامه ای که در دست اقدام و اجرا داریم، گسترش این مراکز و ارائه خدمات به بیماران بستری و سرپایی در سطح گسترده در شهرها و استانهای مختلف در دستور کار قرار دارد.