به گزارش مشرق، علی شریفی زارچی، سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، از تشدید امنیت سامانههای وزارت بهداشت مانند سامانه واکسیناسیون خبر داد و گفت: برای ارتباط به سامانه های وزارت بهداشت نیاز به توکنهای نرم افزاری و سخت افزاری است که دسترسی امن را تضمین میکند، همچنین مدیریت کاربردی نرم افزاری در وزارت بهداشت به نام «دیتاس» وجود دارد که به نوعی درگاه یکپارچه تبادل اطلاعات سلامت است و همه سامانه های بهداشتی و درمانی ملزم شده اند از این بستر استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
صفهای طولانی واکسن چگونه خلوت شد؟
شریفی زارچی بیان کرد: در این بستر بالاترین سطوح امنیتی از لحاظ نرم افزاری رعایت شده است و این درگاه از نظر سخت افزاری پشت فایروالهای وزارت بهداشت قرار دارد و تمام تراکنشها و تبادل اطلاعاتی که بین سامانههای مختلف رد و بدل میشوند مانتیور میشوند و اگر یک حمله سایبری اتفاق بیفتد به سرعت قابل بررسی است.
سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ادامه داد: پس از حمله سایبری به سامانه کارت سوخت به طور مستمر در ارتباط با مرکز افتا یا سایر ساز و کارها و سازمانهایی که امنیت را بین نهادهای دولتی و خصوصی بررسی میکنند در ارتباط هستیم.
شریفی زارچی اظهار کرد: وزیر بهداشت دستور صریحی مبنی بر بازنگری و ارتقای امنیتی سامانههای وزارت بهداشت از جمله سامانه واکسیناسیون را پس از حمله سایبری به سامانه کارت سوخت صادر کردند و مقرر شد تا حتی در مواردی ضروری منتظر تشریفات نباشیم و پایش ها به سرعت انجام و با هر نفوذی برخورد شود.
سرپرست مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بیان کرد: در سامانه واکسیناسیون از ابتدا که سامانه درخواست کارت واکسن و ثبت اطلاعات واکسیناسیون را راه اندازی کردیم به طور مستمر به مرکز ماهر در ارتباط بودیم و تمام تذکرهای داده شده را بررسی و مرتفع کردیم و پس از حمله سایبری به سامانه کارت سوخت کنترلها تشدید شده است.
شریفی زارچی اظهار کرد: باید توجه جملههای سایبری هر زمانی ممکن است اتفاق بیفتد و مهم این است که حملات سایبری به سرعت دفع و خنثی شود و خوشبختانه در ماههای اخیر مشکل امنیتی در سطح وزارت بهداشت نداشتیم.
گفتنی است؛ چهارم آبان ماه هکرها به سامانه هوشمند کارت سوخت حمله کردند که این حمله سایبری موجب اختلال در سوخت رسانی به خودروها شد، همچنین پیش تر سامانه هوشمند راه آهن مورد حمله سایبری قرار گرفته بود.