به گزارش مشرق، یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری گفت: افراد باید بهصورت منظم غذا مصرف کنند یعنی پس از خوردن ناهار از ریزهخواری پرهیز کرده و در فاصله زمانی بین ناهار و شام تنها یک میانوعده مانند لبنیات، شیر، میوه، انواع مغزها، انواع میوههای خشک، خرما و ... میل کنند، برای مقاومت در برابر ریزهخواری افراد باید به سمت فعالیتهایی مانند پیادهروی، ورزشکردن و... حرکت کنند.
بیشتر بخوانید
مضرات مصرف بی رویه فست فود بر افزایش وزن
سیاوش فاضلیان در خصوص عادات نادرست غذایی، اظهار کرد: یکی از عادات غذایی غلط موجود در میان افراد جامعه مصرف بالای کربوهیدرات تصفیه شده مانند نان سفید و بدون سبوس و همچنین برنج سفید است، این مواد غذایی دارای خاصیت سیرکنندگی بالایی نیستند و همچنین فرد را مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، فشارخون و ... میکنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری افزود: یکی دیگر از عادات غذایی غلط افراد نخوردن صبحانه است، در صورتیکه بهترین حالت برای حفظ سلامتی شخص این است که ۲۵ درصد کالری دریافتی روزانه به صبحانه اختصاص پیدا کند، مخصوصا مصرف مواد غذایی در وعده صبحانه که حاوی پروتئین هستند مانند تخممرغ، حبوبات، پنیر و ... میتوانند بسیار کمککننده باشد، همچنین مصرف میوه در وعده صبحانه توصیه میشود، زیرا مصرف محدود فیبرها و سبزیجات در سنین سالمندی و کودکان مضر بوده و ممکن است منجر به افزایش قندخون، چاقی و عوارض ناشی از آن شود.
وی ادامه داد: ریزهخواری به معنی مصرف پراکنده موادغذایی است و بیشتر در خانمهای خانهدار مشاهده میشود و یکی دیگر از عادات غذایی غلط در فرد است، افراد معمولا بدون اراده و اختیار خود شروع به ریزهخواری میکنند و زمانی که تمایل به مصرف غذای خاصی دارند احتمال دارد در مصرف آن اعتیاد پیدا کنند و یا حتی ممکن است این ریزهخواری در افراد به بیماریهایی مانند پرخوری عصبی تبدیل شود.
فاضلیان عنوان کرد: بنابراین فرد باید بهصورت منظم غذا مصرف کند، یعنی پس از خوردن ناهار از ریزهخواری پرهیز کرده و در فاصله زمانی بین ناهار و شام تنها یک میانوعده مانند لبنیات، شیر، میوه، انواع مغزها، انواع میوههای خشک، خرما و... میل کند تا پراکنده، بدون میل و اشتها به سمت غذا کشیده نشود، برای مقاومت در برابر ریزهخواری افراد باید به سمت فعالیتهایی مانند پیادهروی، ورزشکردن و ... حرکت کنند و همچنین موادغذایی خود را جایی دور از دسترس قرار دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که در بین مردم ایران بسیار مشاهده میشود، نبود تنوع و تعادل در مصرف گروههای غذایی است، یعنی افراد برخی موادغذایی را بهصورت کلی از برنامه غذایی خود حذف میکنند، برای مثال به تازگی برخی افراد اطرافیان خود را از مصرف لبنیات منع کرده و علت این موضوع را سردی لبنیات، داشتن خاصیت اسیدی و یا ایجاد پوکی استخوان بیان میکنند، اما هیچ یک از این موارد صحیح نیست، بلکه لبنیات منبع اصلی کلسیم است و گروه غذایی قابل جایگزین نیز برای تامین کلسیم وجود ندارد و در نتیجه تمامی افراد شامل کودکان، افراد بالغ و سالمندان برای جذب کلسیم و پروتئین مورد نیاز بدن باید حتما در برنامه غذایی خود لبنیات به صورت شیر، ماست و دوغ مصرف کنند.
وی یادآور شد: همچنین موضوع دیگری که به تازگی در میان افراد جامعه مشاهده میشود این است که از مصرف روغنهای گیاهی پرهیز میشود و به جای آن از روغن دنبه، کره و روغن حیوانی بهصورت آبشده در مواد غذایی استفاده میشود که به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباعشده در این مواد غذایی ممکن است، چربی خون افراد را افزایش داده و شخص را مستعد ابتلا به بیماریهای مزمن مانند فشارخون و دیابت کند، بنابراین توصیه میشود مردم از روغنهای گیاهی مانند روغن کلزا، زیتون، آفتابگردان و... در مواد غذایی خود استفاده کنند.
فاضلیان تاکید کرد: یکی دیگر عادات غذایی غلط خوردن شام در ساعات پایانی شب است، این موضوع فرد را دچار اختلالات گوارشی مانند رفلاکس معده و... میکند، بههمین دلیل توصیه میشود افراد وعده شام را به صورت سبک میل کنند و از خوردن شام دیروقت بپرهیزند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: کاهش نمک مصرفی در مواد غذایی نیز در سلامت فرد موثر بوده، بنابراین بهتر است اشخاص برای طعمدهی به غذا آنرا ترش کرده و یا از سبزیجات معطر استفاده کنند و در نتیجه نمک کمی مصرف خواهد شد، همچنین مصرف آنتیاکسیدانهایی مانند میوهها و سبزیجات با رنگهای مختلف نیز به افراد توصیه میشود، یکی دیگر از عادهای غذایی غلط مصرف چایی بلافاصله پس از غذا است، زیرا چایی به دلیل داشتن کافئین از جذب آهن توسط بدن جلوگیری میکند، بنابراین بهتر است افراد پس از گذشت حدود دو ساعت از مصرف غذا از موادغذایی مانند چایی، نسکافه، شکلات، نوشابه و... استفاده کنند.