به گزارش مشرق، ارتش رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اعلام کرد که با مصر توافقنامهای را برای تقویت نیروهای امنیتی در گذرگاه مرزی «رفح» در نوار غزه امضا کرده است.
به نوشته روزنامه «یدیعوت آحارانوت» مقامهای ارشد ارتش رژیم اسرائیل و نیروهای مسلح مصر یک نشست را در شهر «شرم الشیخ» در سینا برگزار کردند.
در این نشست، اصلاحیهای در مورد توافقنامه تنظیم حضور نیروهای امنیتی در منطقه رفح به نفع افزایش حضور امنیتی نیروهای مسلح مصر در منطقه به امضا رسید. در بیانیه رژیم اسرائیل آمده است که این اصلاحیه به تصویب کابینه امنیتی رسیده است.
کمیته نظامی مشترک به عنوان بخشی از معاهده صلح تاریخی بین اسرائیل و مصر در کاخ سفید در سال ۱۹۷۹ به امضا رسید و جلسات منظمی برای هماهنگی مسائل نظامی و دفاعی برگزار می کند.
رفح تنها گذرگاه بین مصر و فلسطین است. هم مصر و هم رژیم اسرائیل از زمان به قدرت رسیدن حماس در نوار غزه در سال ۲۰۰۷ محاصره این منطقه را حفظ کردهاند.
از زمانیکه دولت جدید رژیم اسرائیل در تابستان سوگند یاد کرد، هماهنگی امنیتی بین مصر و تلآویو علنیتر شده است. در همین زمینه، «عباس کامل» رئیس نهاد اطلاعاتی مصر قراراست پایان ماه جاری برای دومین سفر خود به اسرائیل از زمان روی کار آمدن «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از بیتالمقدس بازدید کند. به گفته منابع مصری، این مقام ارشد مصری پیشنهادی برای طرح کلی توافقنامه مبادله زندانیان به بنت ارائه خواهد کرد.
«شبکه خبری کان» نیز گزارش کرد که عباس کامل همچنین دیدگاه مصریها را در مورد کمکهای لازم برای نوار غزه که طرفهای فلسطینی اخیرا در دیدار از مصر با آن موافقت کردند، ارائه خواهد کرد.
غزه دارای سه گذرگاه است که یکی گذرگاه رفح در جنوب متصل به مصر و دو گذرگاه دیگر متصل به فلسطین اشغالی یکی گذرگاه تجاری کرم ابو سالم ویژه حملونقل کالا (جنوب) و دیگری گذرگاه بیت حانون/ایرز ویژه تردد افراد (شمال) است. بیش از دو میلیون فلسطینی ساکن غزه هستند که از سال ۲۰۰۷ تحت محاصره شدید رژیم صهیونیستی قرار دارند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز به تازگی با ارائه گزارش سالانه به اعضای مجمع عمومی این سازمان، به اقدامات رژیم صهیونیستی علیه حقوق بشر ملت فلسطین در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی پرداخت. در این گزارش که مربوط به ۱ ژوئن ۲۰۲۰ تا ۳۱ ماه می ۲۰۲۱ است به موانع متعدد بر سر راه حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین در نتیجه سیاستها و رفتارهای اسرائیل اشاره شده است.
گوترش در گزارش خود از رژیم صهیونیستی خواسته است تا تدابیر لازم برای تضمین احترام کامل به حقوق بشر غیرنظامیان فلسطینی را اتخاذ کند. دبیرکل سازمان ملل همچنین از رژیم صهیونیستی برای پایان فوری همه اقدامات علیه این غیرنظامیان که گاهی به حد شکنجه، مجازات سنگین و غیرانسانی میرسد، درخواست کرد.
گوترش از تلآویو خواست تا سریعا اقدامات مربوط به تعطیلی همه گذرگاههای منتهی به نوار غزه را لغو و برخورداری فلسطینیان از حق آزادی تردد در اراضی اشغالی فلسطین را تضمین کند.
وی پایبندی رژیم اسرائیل به مسئولیت خود به عنوان رژیم اشغالگر و تضمین دستیابی فلسطینیان به خدمات بهداشتی مناسب، رعایت حقوق کودکان فلسطینی و حقوق روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر را ضروری خواند.